VIDEO: Șobolan mort sub privirile trecătorilor pe o stradă intens circulată din Bistrița

VIDEO: Șobolan mort sub privirile trecătorilor pe o stradă intens circulată din Bistrița

O fotografie și un filmuleț cu un șobolan mort pe o stradă intens circulată din Bistrița au făcut înconjurul internetului. Oamenii s-au scandalizat, iar viceprimarul Cristian Niculae vine cu lămuriri cu privire la deratizările și dezinsecțiile din oraș.

Consilierul local PNL, Mihai Sărmășan, a postat pe pagina personală de Facebook un filmuleț și o fotografie cu un șobolan mort pe bulevardul Republicii, în fața Colegiului Național „Liviu Rebreanu” din oraș. Fotografia a fost însoțită de un mesaj prin care este criticată administrația orașului. Mesajul poate fi citit integral AICI:

Pentru a primi lămuriri cu privire la această „vizită” neașteptată a șobolanului, reporterii Bistrițeanul.ro l-au contactat pe viceprimarul Cristian Niculae, care a explicat cum stă treaba cu deratizările din oraș.

„În fiecare săptămână Serviciul de Deratizare, Dezinsecție și Dezinfecție are prevăzute lucrări pe toată raza orașului, după un protocol bine stabilit. În spațiile publice, Direcția de Servicii Publice execută aceste lucrări de deratizare și dezinsecție, iar săptămâna aceasta sunt prevăzute următoarele: lucrări de dezinsecție interioară la Grădinițele numărul 4, numărul 5, numărul 9 și numărul 13, la Liceul de Muzică «Tudor Jarda», Liceul Tehnologic de Servicii, Liceul Tehnologic Forestier, la Colegiul Național «Liviu Rebreanu» și la Școlile Gimnaziale numărul 4 și 6. Lucrările de dezinsecție exterioară sunt prevăzute pentru spațiile verzi și vegetație din Parcul Municipal, Piața Centrală, Piața Petru Rareș, Piața Unirii, Complexul de Agrement Heidenfeld din localitatea componentă Viișoara, Pădurea-Parc Schullerwald și ștrandul municipal Codrișor.”, spune Cristian Niculae.

Conform viceprimarului Niculae, săptămânal în orașul Bistrița sunt executate lucrări de dezinsecție și deratizare, iar în spațiile private cum ar fi subsolurile blocurilor pot fi făcute aceste lucrări contra-cost, pe baza unei cereri înregistrate la Registratura Primăriei Bistrița.

„Șobolanul găsit mort de domnul Sărmășan poate fi de oriunde… Chiar și de la o casă privată de locuit din zona respectivă. Haideți să fim serioși… Mie îmi pare rău, incidentul este unul regretabil, nu este normal să găsim șobolani pe străzi. Dar șobolanii există. Există și în canale, dar lucrări de dezinsecție și deratizare se fac în permanență”, a concluzionat Cristian Niculae.

Sursa foto/video: Facebook – Sărmășan Mihai Lucian

O elevă de clasa a V-a din Beclean, a III-a cea mai bună la Taekwondo în Europa decembrie 10, 2019 - Recent a avut loc Campionatul European de Taekwondo pentru copii. O elevă din Beclean a reușit să cucerească medalia de bronz. Ana Luiza Bindea face zilnic naveta la Bistrița pentru a se antrena.  
Bistrițeanul acuzat de țepe de zeci de mii de lire în Marea Britanie dezminte acuzațiile decembrie 10, 2019 - Într-un drept la replică, bistrițeanul acuzat de o conațională că ar fi dat țepe de zeci de mii de lire în Marea Britanie, dezminte acuzațiile, susținând că i-ar fi plătit femeii peste 50.000 de lire.
FOTO/VIDEO – Ce înseamnă 10 ani de SMURD? Peste 82.000 de solicitări și 212 persoane readuse la viață decembrie 10, 2019 - SMURD a sărbătorit astăzi 10 ani de activitate la Bistrița. În acest deceniu de funcționare, SMURD a răspuns la nu mai puțin de 82.489 de solicitări, iar medicii și paramedicii de pe echipajele de prim ajutor sau terapie intensivă mobilă au readus practic la viață 212 persoane.
Județul are un nou prefect: prim vice-președintele PNL BN, Stelian Dolha! decembrie 10, 2019 - S-ar părea că s-a luat decizia privind numirea noului prefect de Bistrița Năsăud. Funcția îi va fi dată lui Stelian Dolha, în prezent prim vice-președinte al PNL BN. Acesta s-ar afla în drum spre București pentru instruirea necesară.
În premieră, la Bistriţa: Recital extraordinar la două piane, susținut de Eduard Kunz și profesorul său, Andrei Diev decembrie 10, 2019 - Reputatul pianist Eduard Kunz revine la Sinagoga din Bistriţa, într-un recital extraordinar! În premieră pentru oraşul nostru, Eduard Kunz va fi însoţit de profesorul şi mentorul său – pianistul Andrei Diev.
Prea puțini copii! O școală se desființează! O grădiniță își schimbă programul de funcționare! decembrie 10, 2019 - Natalitatea este în scădere! Iar lucrul acesta se răsfrânge și asupra sistemului educațional. Mai exact, numărul redus de copii a dus la desființarea unei școli. Iar o grădiniță își schimbă programul de funcționare. Cheltuielile sunt prea mari pentru cei câțiva copii care stau până la sfârșitul programului.
Salvați-le mama! Doi copii vă așteaptă la Centru de Transfuzii! decembrie 10, 2019 - ASTĂZI aveți ocazia să faceți o faptă bună! Mămica a doi copii a fost diagnosticată cu leucemie. Aceștia au postat pe Facebook o rugăminte: să mergeți astăzi să donați sânge. Iar ei vă vor aștepta la Centru de Transfuzii Bistrița ca să vă mulțumească.
Rostul de dimineaţă: Maria şi pruncul ei, de nerecunoscut, pe străzile din Bistriţa… decembrie 10, 2019 - Ni se poate întâmpla oricând, oriunde… La doar câţiva paşi de noi, pe orice stradă din Bistriţa, ni se poate întâmpla să vedem o femeie cu un prunc în braţe. Rebegiţi de frig, în căutarea unui adăpost…
BISTRIŢA: Evenimente deosebite la Palatul Culturii, în această săptămână decembrie 10, 2019 - Cei de la Palatul Culturii au pregătit câteva evenimente deosebite în această săptămână, pentru bistriţeni: 
Radu Moldovan: Mă bucur că s-a făcut dreptate! E un moment istoric pentru județ! decembrie 9, 2019 - Fetele de la CS Gloria 2018 au ajuns în Cupa EHF, după ce Corona Brașov a fost eliminată. Președintele Consiliului Județean s-a arătat mai mult decât bucuros, considerând această veste cadoul timpuriu de Crăciun. Directorul Cosma și antrenorul Pașca au declarat că e un lucru normal. 
Asta-i era ”ocupația”: Se plimba cu trenul și fura telefoane! decembrie 9, 2019 - Bărbatul din Telciu, prins săptămâna trecută de polițiștii dejeni, după ce a furat un telefon, nu era la prima abatere. Se pare că acesta se plimba cu trenul TOCMAI pentru acest motiv. Într-o săptămână a fost prins de trei ori, de oamenii legii, cu telefoane furate în buzunar.
DECIZIE FINALĂ: CS Gloria 2018 intră în locul Coronei Brașov în Cupa EHF decembrie 9, 2019 - Federația Europeană de Handbal a luat decizia, în urmă cu puțin timp, ca CS Gloria Bistrița 2018 Bistrița-Năsăud să înlocuiască formația Corona Brașov în Cupa EHF. 
VIDEO Scandal cu iz penal la Londra. O bistrițeancă acuză un conațional că ar fi țepuit-o cu 22.000 de lire decembrie 9, 2019 - O bistrițeancă de 38 de ani, rezidentă de ani buni în Londra, acuză un conațional, originar tot din Bistrița-Năsăud, că ar fi țepuit-o cu 22.000 de lire. Aceasta a lucrat la firma de construcții a bărbatului și ar fi fost nevoită să scoată din propriul buzunar bani pentru a plăti muncitorii.
NOU de la Agro-Ardeal: Salam nemțesc, din 100 la sută carne și doar cu condimente naturale, făcut după o rețetă veche, din zona Bistriței! decembrie 9, 2019 - Tehnologii și specialiștii în procesarea cărnii de la Agro-Ardeal, ferma și abatorul de la Orheiu Bistriței, lucrează la foc continuu să scoată produse preparate integral din carne, fără a folosi E-uri, doar sare și condimente clasice. După ce la începutul lunii Decembrie au lansat un salam de vită făcut din carne macră și cu condimente naturale, care s-a bucurat de un real succes, având și un preț excelent - 8 lei/ 400 grame, acum anunță lansarea pe piață a unui nou produs - SALAM NEMȚESC CRUD MATURAT. Provocarea la acest produs a fost să respecte tradițională săsească din zona Bistriței, care i-a inspirat. Le-a ieșit, de miercuri noul produs va fi găsit în toate magazinele Agro Ardeal din județ și din țară.
În fața instanței, după ce a condus beat și fără permis! CE pedeapsă a primit: decembrie 9, 2019 - Un bărbat din Budac a fost reținut de polițiști. Acesta condusese un autoturism deși nu deține permis de conducere. Mai mult, a și consumat alcool înainte de a se urca la volan. CE a decis instanța, la momentul înfățișării: