VIDEO – SOCIAL BN: Ați uitat să terminați lucrările pe strada Tărpiului!

VIDEO – SOCIAL BN: Ați uitat să terminați lucrările pe strada Tărpiului!

Încă o provocare pentru șoferi: lucrările neterminate pe strada Tărpiului au lăsat în urmă un șant care secționează tot drumul, pe ambele sensuri de mers! Reclamația a fost transmisă pe SOCIAL BN – serviciul disponibil tuturor bistrițenilor care vor să transmită autorităților unde sunt probleme în oraș.

Un șanț uitat în mijlocul străzii a devenit o adevărată provocare pentru șoferii care au de tranzitat zona:

Reclamația a fost transmisă pe platforma socialbn.ro – proiectul inițiat de Asociația Group Seven care încearcă astfel să-i încurajeze pe bistrițeni să transmită autorităților unde sunt probleme în oraș.

Voluntarii Group Seven își doresc extinderea acestui proiect și în alte orașe din județ precum Năsăud, Sîngeorz-Băi sau Beclean.

Gropi neastupate, tomberoane furate, pubele de gunoi distruse, lucrări nefinalizate, mașini abandonate, spații de joacă vandalizate, stâlpi înclinați care pun în pericol pietonii sau diverse cabluri periculoase – toate au fost cuprinse în acest proiect despre care puteţi citi accesând linkul de mai jos:

EXTRA: Probleme sau mizerii în Bistrița? De acum le putem dezvălui și pune pe hartă!

Proiectul este disponibil tuturor posesorilor de dispozitive mobile (smartphone, tabletă), ca un serviciu online (voluntar) de înregistrare a sesizărilor. Serviciul este adaptat domeniului public al orașului Bistrița. Informații sau diverse reclamaţii pot fi trimise prin intermediul aplicației WhatsApp la numărul 0759.40.65.33.  De aici vor fi preluate, urmând ca ele să fie filtrate, încadrate și publicate ca sesizări pe platforma aflată la adresa http://socialbn.ro.

În imaginile de mai jos puteţi vedea cum funcţionează platforma:


„Apreciem interesul cetățenilor în utilizarea platformei socialbn.ro și așteptăm în continuare orice sesizare, problemă de interes comunitar din sfera depozitări deşeuri, construcţii – lucrări neautorizate, organizare şantier, iluminat public, parcări neregulamentare, persoane fără adăpost sau care apelează la mila publicului, spaţii verzi, parcuri, străzi, alei, trotuare, poduri, semnalizare rutieră, tulburarea liniştii publice, reţele de apă-canalizare (CAS), transport public (CTP).  Luna noiembrie continuă cu sesizari active în secțiunea mașini abandonate pe domeniul public și iluminat stradal”, anunţă voluntarii de la Group Seven.

Pentru buna desfășurare a platformei Social BN a fost necesar sprijinul partenerilor din cadrul Primăriei Bistrița – Poliția Locală, Serviciul Control Biroul Disciplina în Construcții, Serviciul Transport Administrare Circulație, Direcția Servicii Publice Bistrița.

La fel de important pentru buna sa desfășurare este și spijinul financiar din partea Miron-Construct Beclean, Siebenburgen Lions Club Bistrița, Belcoavia.

VIDEO: Faimoasa balerină Corina Dumitrescu, la Bistrița! Câteva recomandări pentru părinți acum 4 ore- Cine și-ar fi închipuit că faimoasa balerină Corina Dumitrescu va ajunge la Bistrița? Fosta solistă a Operei Naționale din București a susținut zilele trecute, la Școala de balet Ovidiu Danci, cursuri de măiestrie și workshopuri, povestind despre suferințele și satisfacțiile unei cariere în dans.
Vrei să ai parte de curcubeu pe cerul gurii și să nu-l superi pe Dumnezeu? Te ajută Gelateria Aniela cu o înghețată specială de post! acum 6 ore- Postul poate reprezenta nu doar o pauză alimentară pentru organism, ci, deși pare greu de crezut, și o ocazie de a încerca noi combinații. Cel puțin așa privesc cei de la Gelateria Aniela cea mai „restrictivă” perioadă din an. Gelateria Aniela vine în ajutorul pofticioșilor cu o variantă de înghețată de post. 
VIDEO: Un proiect fantastic, în mâinile noastre…! O experiență de neuitat acum 8 ore- Sunt o echipă de oameni hotărâți din Bistrița, Cluj, București sau Mureș și au un proiect de suflet, un proiect extraordinar din care putem să facem și noi parte. În schimb, avem onoarea să participăm la o experiență de neuitat… 
A lăsat arma și uniforma pentru echipamentul sportiv. Un militar ne reprezintă țara la Campionatul Mondial de Atletism în Sală pentru Veterani acum 10 ore- Marcel Bălan va lăsa zilele acestea uniforma și arma pentru echipamentul de alergat. Militarul din cadrul Batalionului 812 Infanterie Bistrița va reprezenta România, alături de cei mai buni sportivi, la Campionatul Mondial de Atletism în Sală pentru Veterani.
FOTO/VIDEO: O zi perfectă! Aproape 1.500 de voluntari au ajutat la nașterea unei păduri de 10 hectare! acum 11 ore- Impresionantă desfășurare de forțe, ieri, la Sânmihaiu de Câmpie! Aproape 1.500 de voluntari înarmați co voie bună și entuziasm au făcut posibile încă 10 hectare de pădure: Pădurea Transilvania 5.0. „De n-ar fi frunzele și pomii pe care i-ați plantat voi, am fi pă nicări…!”
Daniel Suciu promite să ajute Bistrița! Se ”zbate” pentru două proiecte mult discutate acum 12 ore- Prezent la Bistrița pentru a semna cinci contracte de finanțare, vicepremierul Daniel Suciu a promis că va ajuta Bistrița. Mai mult, acesta a vorbit despre două proiecte mult dezbătute: reabilitarea CNLR și varianta ocolitoare a orașului. 
De citit: Povestea unui trecut întunecat, de milițian și paznic la penitenciar… acum O zi- În aparență un pensionar inofensiv, retras într-o existență banală... În realitate, el ascunde un trecut întunecat, de milițian și paznic la penitenciar... Prins în mașinăria cinică, necruțătoare a presei, el acceptă să-și dezvăluie adevărata poveste, participând la o discuție televizată...
FOTO/VIDEO: Marș împotriva avorturilor, pe străzile din Bistrița acum O zi- Sute de bistrițeni au ieșit astăzi, la prânz, în stradă, participând la un marș și un protest simbolic împotriva avorturilor și celebrând astfel cel mai de preț dar – viața. „Într-un asemenea moment critic, când trebuie să ia o decizie, orice femeie trebuie să știe că acolo sus există Dumnezeu. Pentru toată lumea...”
FOTO/VIDEO: E oficial! Bistrița primește 13 milioane de euro pentru Linia Verde! acum O zi- Astăzi s-a semnat la Bistrița și finanțarea a două proiecte de investiții în municipiu. Linia Verde, proiectul „de suflet” al viceprimarului, va primi aproape 13 milioane de euro. Iar lucrările ar trebui să înceapă în acest an. Alte două proiecte semnate azi de Daniel Suciu, vicepremier și ministru al Dezvoltarii, vizează investiții în municipiul Bistrița....
FOTO/VIDEO: S-a semnat! Aproape 7 milioane de euro vor fi investiți în sănătate! Se va construi și heliportul! acum O zi- Astăzi, prim vice-premierul României, Daniel Suciu, a semnat două proiecte de investiție în sistemul de sănătate al județului. Acestea ajung la aproape 5 milioane de euro. Heliportul va prinde și el contur, chiar dacă banii vor veni de la Consiliul Județean.
VIDEO: Bistrițenii, terorizați nopțile de drifturile de la mall acum O zi- Parcarea generoasă de la Mol-ul de pe Calea Moldovei pare să fie noul loc favorit al iubitorilor de drifturi. Aceștia își scârțâie roțile bolizilor, nopțile, spre disperarea locuitorilor din zonă.
A mers să plângă un mort și a rămas fără economii. Pățania unui bătrân din Șirioara acum 2 zile- Un bătrân din Șirioara a rămas fără economiile cu care plănuia să-și renoveze casa, chiar în timp ce se afla la înmormântarea unui localnic. Persoane necunoscute au intrat pe geamul lăsat deschis de bătrân și i-au furat din casă 8.500 de lei.
FOTO/VIDEO – S-a crezut la Formula 1 pe Independenței și a făcut praf trei mașini acum 2 zile- Șoferul unui autoturism a reușit să avarieze serios trei autoturisme, după ce a intrat într-un sens giratoriu de pe Bulevardul Independenței cu viteză, fără să acorde prioritate.
25 de ani de închisoare pentru femeia acuzată că și-a ucis bebelușii imediat după naștere și i-a abandonat într-un pod de bloc acum 2 zile- Lina Crăciun, femeia acuzată că și-a ucis bebelușii imediat după ce le-a dat naștere și i-a abandonat în podul unui bloc din Bistrița-Bârgăului a fost condamnată la 25 de ani de închisoare cu executare. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată.
SONDAJ: Se colectează deșeurile selectiv în Bistrița? Nu prea… acum 2 zile- Având în vedere că, din luna martie, Supercom a anunțat că va colecta selectiv deșeurile din Bistrița, am vrut să aflăm ce spun oamenii despre situația din teren. În proporție covârșitoare, locuitorii orașului au recunoscut că gunoiul nu se colectează selectiv…