VIDEO – SOCIAL BN: Ați uitat să terminați lucrările pe strada Tărpiului!

VIDEO – SOCIAL BN: Ați uitat să terminați lucrările pe strada Tărpiului!

Încă o provocare pentru șoferi: lucrările neterminate pe strada Tărpiului au lăsat în urmă un șant care secționează tot drumul, pe ambele sensuri de mers! Reclamația a fost transmisă pe SOCIAL BN – serviciul disponibil tuturor bistrițenilor care vor să transmită autorităților unde sunt probleme în oraș.

Un șanț uitat în mijlocul străzii a devenit o adevărată provocare pentru șoferii care au de tranzitat zona:

Reclamația a fost transmisă pe platforma socialbn.ro – proiectul inițiat de Asociația Group Seven care încearcă astfel să-i încurajeze pe bistrițeni să transmită autorităților unde sunt probleme în oraș.

Voluntarii Group Seven își doresc extinderea acestui proiect și în alte orașe din județ precum Năsăud, Sîngeorz-Băi sau Beclean.

Gropi neastupate, tomberoane furate, pubele de gunoi distruse, lucrări nefinalizate, mașini abandonate, spații de joacă vandalizate, stâlpi înclinați care pun în pericol pietonii sau diverse cabluri periculoase – toate au fost cuprinse în acest proiect despre care puteţi citi accesând linkul de mai jos:

EXTRA: Probleme sau mizerii în Bistrița? De acum le putem dezvălui și pune pe hartă!

Proiectul este disponibil tuturor posesorilor de dispozitive mobile (smartphone, tabletă), ca un serviciu online (voluntar) de înregistrare a sesizărilor. Serviciul este adaptat domeniului public al orașului Bistrița. Informații sau diverse reclamaţii pot fi trimise prin intermediul aplicației WhatsApp la numărul 0759.40.65.33.  De aici vor fi preluate, urmând ca ele să fie filtrate, încadrate și publicate ca sesizări pe platforma aflată la adresa http://socialbn.ro.

În imaginile de mai jos puteţi vedea cum funcţionează platforma:


„Apreciem interesul cetățenilor în utilizarea platformei socialbn.ro și așteptăm în continuare orice sesizare, problemă de interes comunitar din sfera depozitări deşeuri, construcţii – lucrări neautorizate, organizare şantier, iluminat public, parcări neregulamentare, persoane fără adăpost sau care apelează la mila publicului, spaţii verzi, parcuri, străzi, alei, trotuare, poduri, semnalizare rutieră, tulburarea liniştii publice, reţele de apă-canalizare (CAS), transport public (CTP).  Luna noiembrie continuă cu sesizari active în secțiunea mașini abandonate pe domeniul public și iluminat stradal”, anunţă voluntarii de la Group Seven.

Pentru buna desfășurare a platformei Social BN a fost necesar sprijinul partenerilor din cadrul Primăriei Bistrița – Poliția Locală, Serviciul Control Biroul Disciplina în Construcții, Serviciul Transport Administrare Circulație, Direcția Servicii Publice Bistrița.

La fel de important pentru buna sa desfășurare este și spijinul financiar din partea Miron-Construct Beclean, Siebenburgen Lions Club Bistrița, Belcoavia.

START programului Rabla Electrocasnice acum O oră- De astăzi se dă startul programului Rabla Electrocasnice. Bugetul alocat este dublu față de anul trecut. Valoarea voucherelor este cuprinsă între 200 și 400 de lei, în funcție de tipul de electrocasnice.
FOTO: Final de campanie electorală PNL la Bistrița! acum 12 ore- Campania electorală a PNL a atins punctul culminant. La finalul perioadei de promovare a partidului și a candidaților, astăzi liberalii organizat un miting pentru alegerile europarlamentare. A fost prezent și capul de listă, Rareș Bogdan.
Invazia oilor continuă: După plimbări la mall și spații de joacă, se-apucă de sport! ”Antrenorul”, sancționat! acum 17 ore- În ultimele luni, bistrițenii au observat oi în cele mai ciudate locații. Pe la mall, spații de joacă, iar mai nou, pe terenul de sport. Doar că de această dată, ”antrenorul” a fost sancționat. 
Bistrițean căutat la nivel național, prins la graniță! acum 18 ore- Un bistrițean a fost dat în urmărire generală la nivel național. A fost prins la graniță, în timp ce încerca să părăsească țara. Acum va face cale întoarsă și își va ispăși pedeapsa.
Silvia Galben (PMP): Plan de acțiune al europarlamentarilor PMP în legislatura 2019 – 2024 (3) acum 18 ore- Din poziția de candidat PMP la alegerile europarlamentare din 26 mai, Silvia Galben (PMP) ne prezintă principalele elemente care ghidează Planul de Acţiune Parlamentară al europarlamentarilor PMP.
Cerșetorii minori, amendați! Cei majori au mai scăpat și numai cu avertismente: acum 19 ore- În aproape cinci luni de zile, polițiștii locali au identificat 41 de cerșetori în Bistrița, din care patru erau minori. Aceștia din urmă au fost amendați toți. Unii cerșetori majori au ”scăpat” și numai cu avertisment.
USR Plus: Duminică mergeți la VOT! acum 19 ore- Dacă aveți plănuită o ieșire în aer liber pentru weekend, duminică mergeți la VOT! Problemele cetățenilor diferă de la o regiune la alta, dar în fond au un numitor comun: schimbarea vechii clase politice care a făcut din corupție o politică de stat.
FOTO: Drumul spre Jelna se surpă văzând cu ochii. Reparațiile „stau” în fondurile de la Guvern acum 20 de ore- În urma ploilor care s-au abătut în ultimul timp asupra județului, are de suferit și infrastructra! Drumul care face legătura între Bistrița și Jelna se surpă văzând cu ochii. Deși situația se agravează de la o zi la alta, nu se poate face nimic. Până nu vin bani de la Guvern.
Adrian Oros (PNL), la Bistrița: Partidul Național Liberal va câștiga aceste alegeri acum 21 de ore- „Ultimele cinci sondaje susțin că Partidul Național Liberal va câștiga aceste alegeri, iar noi chiar credem acest lucru”, a afirmat deputatul Adrian Oros, zilele trecute, la Bistrița. Deși Bismark spunea că în campaniile electorale, după o partidă de vânătoare sau în timpul războiului se spun cele mai multe minciuni – liberalii nu trebuie să facă promisiuni electoratului, și nici să-l mintă...
Verighete de la firme cu notorietate internațională și bijuterii, adevărate opere de artă, la Atlantis Gold acum 22 de ore- E obligatoriu să dați o fugă la Atlantis Gold. Aici e locul unde găsești cele mai frumoase și deosebite bijuterii. Verighete de la firme cu notorietate internațională, inele, lănțișoare și chiar diferite tipuri de bijuterii, adevărate opere de artă. Iar ca noutate, găsiți și bijuterii din argint sau cercei medicinali. Bijuteriile nu dau niciodată greș,...
FOTO/VIDEO: S-a extins CODUL GALBEN de inundații. Pompierii încă luptă cu efectele acestuia. acum 23 de ore- În ultima vreme județul Bistrița-Năsăud este greu încercat. A trecut prin toate codurile de vreme rea și inundații. Nici în zilele care urmează lucrurile nu stau mai bine. Județul nostru se află în continuare sub avertizare meteo COD GALBEN de inundații.
USR Plus: Pe 26 mai votezi și contezi! acum 23 de ore- USR Plus: Pe 26 mai votezi și contezi! O țară europeană  nu poate fi guvernată la infinit  prin Ordonanțe de urgență, în special pe justiție! Legile nu se dau cu dedicație pentru infractori!
Duminică, trei urne de vot! AFLĂ la ce secție ești repartizat: acum 24 de ore- Duminică, 26 mai, românii sunt așteptați la vot. S-a decis ca fiecare cetățean să primească trei buletine de vot. AFLĂ la ce secție de votare ești repartizat:
FOTO/VIDEO: Un TIR rusesc, mistuit de flăcări, în Crainimăt acum 24 de ore- Două TIR-uri aparținând unei firme rusești se deplasau azi-noapte spre Bistrița. La un moment dat, unul a fost cuprins de flăcări. Pompierii s-au luptat zeci de minute să stingă focul. Carosabilul a fost eliberat abia spre zorii dimineții.
INVITAȚIE: Pentru toți cei care își doresc o Românie demnă și un oraș prosper în Uniunea Europeană! acum O zi- Miting cu Rareș Bogdan și alți lideri PNL astăzi, la Bistrița: „Vă așteptăm alături de noi pe toți cei care vă doriți o Românie demnă și un oras prosper în Uniunea Europeană. E timpul bistrițenilor!”, anunță Ioan Turc, președinte PNL Bistrița-Năsăud.