VIDEO: Sorin Hangan (PNL) – Veniți să luați lumină, dragi bistrițeni, dar vă costă!

VIDEO: Sorin Hangan (PNL) – Veniți să luați lumină, dragi bistrițeni, dar vă costă!

Iluminatul public în municipiul Bistrița a fost concesionat pentru următorii bani. Firma care a preluat atribuțiile iluminatului va încasa o sumă fabuloasă. Modernizarea și extinderea rețelelor electrice nici măcar nu este prevăzută în contract. Liberalii atacă dur această decizie.

În ultima ședință de Consiliu Local a fost aprobată documentația de atribuire a contractului de delegare a gestiunii serviciului de iluminat public în municipiul Bistrița. Firma care va asigura iluminatul public pentru următorii cinci ani este Electro-Ursa și va încasa peste 600 mii de euro, potrivit liberalilor. În schimbul acestei sume fabuloase rețeaua electrică deja existentă nici măcar nu va fi modernizată sau extinsă.

„Nu o să aduc în discuție faptul că acest contract este mai degrabă un cadou făcut unei firme. Anumite prevederi contractuale fac parte din categoria <noaptea minții>. Astfel, pentru că noi suntem darnici vom da din buzunarul nostru, al comunității, peste 600 mii de euro pe an unei societăți și vom încasa înapoi doar o redevență de aproximativ 20 mii de euro. Mai mult, în contextul dărniciei care ne caracterizează ca administrație locală, nu obligăm firma concesionară să modernizeze sau să extindă rețeaua de iluminat public. Dacă vom avea astfel de idei, noi, bistrițenii, vom scoate alți bani din buzunar. Este greu de înțeles această politică administrativă marca PSD-ALDE, mai ales că în ultimii ani iluminatul public din municipiu a fost unul deficitar, iar pe unele străzi lipsește cu desăvârșire.”, a spus Sorin Hangan, consilier local PNL, într-o conferință de presă.

Potrivit liberalului, un asemenea contract de concesiune pare făcut pe genunchi fiindcă nu are nici o condiție și pare mai degrabă o înțelegere deoarece nu există nici un indicator de performanță și eficiență.

„Aprobarea acestui contract pe repede înainte naște foarte multe întrebări vizavi de onestitatea părților contractante. Să dai bani mulți pentru un serviciu care nu va aduce nici o îmbunătățire ține de nepăsarea cheltuirii banului public. Motivarea primarului că prin acest contract vrea să acceseze bani prin Programul Operațional Regional pentru extinderea și modernizarea rețelelor electrice este superfluă întrucât pentru a face acest lucru putea folosi contractul prin încredințare directă existent deja. Este foarte limpede că actuala administrație nu are nici un plan, nici o perspectivă vizavi de iluminatul public.”, a adăugat Hangan.

Consilierul local a concluzionat simplu felul în care administrația bistrițeană a procedat în acest caz: „Veniți să luați lumină, dragi bistrițeni, dar vă costă!”

Consiliul Local a aprobat cu 11 voturi „pentru”, o abținere și 5 voturi „împotrivă”. Secretarul municipiului Bistrița, Floare Gaftone, a spus că nu va da aviz de legalitate pentru această hotărâre întrucât în conținutul ei sunt încălcate mai multe legi.

VIDEO – GRAV: Un bunic și nepoțelul lui au căzut de la etaj pe casa scării decembrie 6, 2019 - Un GRAV incident a avut loc în urmă cu puțin timp pe o stradă din Bistrița. Un bunic împreună cu nepotul său au căzut de la etajul doi pe casa scării.
GRAV incident la o stână! S-a lăsat cu lovituri de briceag și de bâtă decembrie 6, 2019 - Un grav incident a avut loc în această după-masă la o stână din comuna Matei. Doi ciobani s-au luat la bătaie, unul dintre ei încercând să își facă dreptate cu o bâtă, iar celălalt cu un briceag. Ambii au ajuns la spital.
Băut bine, un bărbat a fost accidentat în Beclean în timp ce trecea strada neregulamentar decembrie 6, 2019 - Un bărbat a fost accidentat în Beclean în timp ce traversa strada neregulamentar. Polițiștii au testat pietonul cu aparatul etilotest și au descoperit că era băut bine.
FOTO: Accident în Dumitra. O tânără a rămas încarcerată decembrie 6, 2019 - Un accident rutier a avut loc în localitatea Dumitra. O tânără a rămas încarcerată. Pentru extragerea victimei, pompierii au fost nevoiți să taie mașina.
FOTO: SCANDAL din cauza podețelor din Dumitra decembrie 6, 2019 - Un proiect al Primăriei Dumitra, prin fonduri europene, prevede realizarea de zeci de podețe, din beton, în localitățile din comună. Redacția Bistrițeanul.ro a fost contactată de o femeie din Dumitra supărată că podețul ei a fost lăsat de izbeliște. Mai mult, susține că primarul ar fi înjurat-o. CE spune edilul comunei:
FOTO/VIDEO. Premiile Antidiscrimare. Radu Moldovan, către agenţii economici din judeţ. „Nu avem încă maturitatea necesară” decembrie 6, 2019 - Cum să înveţi un copil să-şi accepte colegul cu cerinţe speciale, într-o lume în care până şi adulţii se înţeleg anevoios? Cum faci un copil să-şi îmbrăţişeze colegul şi să-l accepte – aşa diferit cum este el? Cum se poate instaura armonia într-o societate dezechilibrată, sfâşiată de vizibile dificultăţi de comunicare?
Astăzi are loc Cupa Moș Nicolae la înot, ediția a 6-a: La Casa EMA! decembrie 6, 2019 - În această zi de sărbătoare, aproximativ 150 de copii vor concura la Cupa Moș Nicolae pentru a-l impresiona pe Moșul!
UNICEF România îi mulțumește deputatului PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, pentru inițierea unei legi care susține copiii vulnerabili decembrie 6, 2019 - Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, a depus în Parlamentul României o un proiect de lege care vine în ajutorul copiilor afectați de sărăcie, de lipsa accesului la servicii medicale, sociale și la educație.
Profesorul din Șanț, față în față cu judecătorii pentru alt incident cu elevii. Acesta ar fi distrus și bunuri ale școlii decembrie 6, 2019 - Profesorul de Educație Fizică și Sport Vasile Maternik va da socoteală luni în fața judecătorilor năsăudeni, în ultimul dosar în care este judecat tot pentru purtare abuzivă, după ce a lovit doi elevi. Acesta ar fi distrus inclusiv bunuri ale școlii.
FURT în tren: Un bistrițean i-a furat telefonul unei tinere din Botoșani decembrie 6, 2019 - Liniștea unei călătorii nocturne, cu trenul, a fost spulberată de percheziții ale polițiștilor. O tânără a rămas fără telefon. Polițiștii dejeni au găsit rapid și autorul: un bistrițean.
Un filatelist originar din Vaslui, propus ca Cetățean de Onoare al municipiului decembrie 6, 2019 - Acum aproape 60 de ani, a ajuns la Bistrița și declară că aici a găsit sensul filateliei. Pasiunea sa a pus un accent pe dezvoltarea arhitecturii municipiului. Așa că s-a propus ca Mircea Calu să primească titlul de Cetățean de Onoare al Bistriței.
FOTO: „Iepurașii” au fost ieri ajutoarele Moșului pentru copiii străzii decembrie 6, 2019 - Copilașii din Grupa Iepurașilor de la Grădinița nr 12 au fost ieri ajutoarele lui Moș Nicolae. Aceștia au experimentat bucuria ce vine în urma dăruirii. Alături de părinți au pregătit cadouri pentru copiii străzii din Centrul de Primire în Regim de Urgență.
Cristian Niculae – Drept la replică privind stejarul din fața Hotelului Codrișor decembrie 6, 2019 - Bistrițeanul.ro prezenta ieri posibilitatea ca stejarul vechi de aproape 250 de ani, din fața Hotelului Codrișor, să fie tăiat. Pentru lucrări ce se vor face în zonă. Viceprimarul Niculae a ținut să dea un drept la replică la ceea ce a declarat. 
Roboți din toată țara își dau întâlnire la Bistrița, la primul concurs de robotică din oraș! decembrie 6, 2019 - Bistrița găzduiește primul concurs de robotică care a avut vreodată loc în orașul nostru. 23 de echipe și peste 130 de liceeni din toată țara se vor întâlni în sala de sport a Colegiului Național Liviu Rebreanu din Bistrița.
Sărbătoare! Sfântul Nicolae: Iscoada lui Dumnezeu pe lângă draci… Protectorul copiilor, dar şi al bistriţenilor, acum câteva sute de ani decembrie 6, 2019 - Sărbătoare mare, astăzi, printre creştini: ca în fiecare an, pe 6 decembrie, îl prăznuim pe Sfântul Nicolae, unul dintre cei mai iubiți sfinți care s-a născut într-o familie de oameni înstăriţi şi credincioşi. Este protectorul copiilor, cărora le aduce mici cadouri. Dar şi al tâlharilor, corăbierilor şi oştenilor. I-a protejat şi pe bistriţeni, vreme de câteva sute de ani...