VIDEO: Sorin Hangan (PNL) – Veniți să luați lumină, dragi bistrițeni, dar vă costă!

VIDEO: Sorin Hangan (PNL) – Veniți să luați lumină, dragi bistrițeni, dar vă costă!

Iluminatul public în municipiul Bistrița a fost concesionat pentru următorii bani. Firma care a preluat atribuțiile iluminatului va încasa o sumă fabuloasă. Modernizarea și extinderea rețelelor electrice nici măcar nu este prevăzută în contract. Liberalii atacă dur această decizie.

În ultima ședință de Consiliu Local a fost aprobată documentația de atribuire a contractului de delegare a gestiunii serviciului de iluminat public în municipiul Bistrița. Firma care va asigura iluminatul public pentru următorii cinci ani este Electro-Ursa și va încasa peste 600 mii de euro, potrivit liberalilor. În schimbul acestei sume fabuloase rețeaua electrică deja existentă nici măcar nu va fi modernizată sau extinsă.

„Nu o să aduc în discuție faptul că acest contract este mai degrabă un cadou făcut unei firme. Anumite prevederi contractuale fac parte din categoria <noaptea minții>. Astfel, pentru că noi suntem darnici vom da din buzunarul nostru, al comunității, peste 600 mii de euro pe an unei societăți și vom încasa înapoi doar o redevență de aproximativ 20 mii de euro. Mai mult, în contextul dărniciei care ne caracterizează ca administrație locală, nu obligăm firma concesionară să modernizeze sau să extindă rețeaua de iluminat public. Dacă vom avea astfel de idei, noi, bistrițenii, vom scoate alți bani din buzunar. Este greu de înțeles această politică administrativă marca PSD-ALDE, mai ales că în ultimii ani iluminatul public din municipiu a fost unul deficitar, iar pe unele străzi lipsește cu desăvârșire.”, a spus Sorin Hangan, consilier local PNL, într-o conferință de presă.

Potrivit liberalului, un asemenea contract de concesiune pare făcut pe genunchi fiindcă nu are nici o condiție și pare mai degrabă o înțelegere deoarece nu există nici un indicator de performanță și eficiență.

„Aprobarea acestui contract pe repede înainte naște foarte multe întrebări vizavi de onestitatea părților contractante. Să dai bani mulți pentru un serviciu care nu va aduce nici o îmbunătățire ține de nepăsarea cheltuirii banului public. Motivarea primarului că prin acest contract vrea să acceseze bani prin Programul Operațional Regional pentru extinderea și modernizarea rețelelor electrice este superfluă întrucât pentru a face acest lucru putea folosi contractul prin încredințare directă existent deja. Este foarte limpede că actuala administrație nu are nici un plan, nici o perspectivă vizavi de iluminatul public.”, a adăugat Hangan.

Consilierul local a concluzionat simplu felul în care administrația bistrițeană a procedat în acest caz: „Veniți să luați lumină, dragi bistrițeni, dar vă costă!”

Consiliul Local a aprobat cu 11 voturi „pentru”, o abținere și 5 voturi „împotrivă”. Secretarul municipiului Bistrița, Floare Gaftone, a spus că nu va da aviz de legalitate pentru această hotărâre întrucât în conținutul ei sunt încălcate mai multe legi.

FOTO/VIDEO – O comunitate din Bistrița-Năsăud este terorizată de urși de mai bine de o lună acum 4 ore - Localnicii din satul Cușma, comuna Livezile, sunt terorizați de urși de mai bine de o lună. Sălbăticiunile le-au mâncat animalele, le-au distrus culturile și îi „întâmpină” chiar pe ulițele satului când își duc copiii la școală. Autoritățile încă n-au găsit o soluție pentru această problemă.
De mâine se pot face donaţii pentru „Târgul de purici” acum 4 ore - Dacă aveţi haine care v-au rămas mici, jucării care vă prisosesc sau electrocasnice în stare bună pe care nu le mai folosiţi – de mâine le puteţi dona în cortul din Piaţa Centrală! Aici se deschide în weekend Târgul de Purici:
VIDEO – Vine frigul! Sfaturi ale pompierilor pentru a evita incendiile: acum 5 ore - Pompierii intervin, anual, la sute de incendii. Zeci dintre acestea sunt cauzate de faptul că nu sunt curățate sau exploatate corect coșurile de fum. Și cum vine frigul, pompierii bistrițeni s-au gândit să vină în ajutorul cetățenilor cu sfaturi. Și un scurt video:
Primele doze de vaccin antigripal au ajuns la Bistrița! acum 6 ore - Se fac încet pregătiri pentru sezonul rece. Iar pentru a face față bolilor specifice, în teritoriu a început împărțirea vaccinului antigripal. Primul lot a sosit deja și mai urmează trei tranșe.
Este sau nu potabilă „apa cu aur” de la Maieru? Ce spun analizele de laborator acum 7 ore - Apa cu aur de la Maieru este căutată de ani buni, în special de cei care au diferite probleme de sănătate. Autoritățile locale au captat izvorul și l-au dus în centrul comunei, pentru ca localnicii să se poată servi. Întrebarea care este pe buzele tuturor zilele acestea rămâne: este sau nu potabilă apa cu aur?
Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău: Pentru Klaus Iohannis au semnat cei mai mulţi români! Peste 2.200.000 acum 8 ore - Robert Sighiartău (PNL): România are şansa de a începe construcţia normalităţii. E timpul ca Republica tranziţiei haotice să ia sfârşit. 30 de ani i-au ajuns. Sfârşitul acestei Republici va veni odată cu plecarea guvernului Dăncilă şi sfârşitul PSD ca partid oligarhic şi partid-stat, aşa cum îl ştim. Va veni, sunt convins, o nouă Republică - a normalităţii şi moralităţii. Cu  Klaus Iohannis şi PNL.
Se fac angajări la MetGlass, Leoni, Casa Ema, Aquabis, Central Motors şi Transmixt! acum 9 ore - Noi locuri de muncă sunt disponibile, în această săptămână, la Bistriţa! Se fac angajări la MetGlass şi Leoni, Aquabis caută instalatori iar Pub The Bricks 1903 angajează bucătar, barman, ospătar și pizzer!
Gabriel Lazany, managerul SJU: „Le-aș da și 10 salarii numai să vină la Bistrița!” Despre ce medici este vorba: acum 10 ore - Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany este dispus să ofere o primă în valoarea a 10 salarii pentru specialiști dispuși să vină la Bistrița. La această primă consistentă se adaugă și o garsonieră de serviciu. Despre ce medici este vorba:
Aquabis: Şapte localităţi din Bistriţa-Năsăud, fără apă acum 10 ore - Şapte localităţi din Bistriţa-Năsăud rămân astăzi fără apă, pentru câteva ore.
Ioan Turc: Administrația PSD a transformat Parcul Industrial în pistă de carturi! acum 11 ore - Liderul PNL BN a explicat în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro că ideea unui Parc Industrial îi aparține. Dacă ar fi fost făcut așa cum îl propusese el încă din 2006, Bistrița ar fi ”bătut” Oradea. ”Administrația PSD și-a bătut joc de Parcul Industrial. A devenit o pistă de carturi” a susținut Ioan Turc.
Metoda inedită pentru combaterea mitei ce ar putea fi aplicată la Spitalul Județean acum 12 ore - Cererea și oferirea șpăgii în Spitalul Județean de Urgență Bistrița este o discuție veche și întoarsă pe toate părțile. Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița s-a gândit la o metodă de a-i responsabiliza pe pacienții tentați să vină cu atenții la medici.
ALTE VREMURI. Peste 35.000 de sași au fost somaţi, în septembrie 1944, să plece din Bistrița. Ca să nu fie împuşcaţi de ruşi acum O zi - În septembrie 1944, saşii din Bistrița erau somaţi să evacueze oraşul, fiind ameninţaţi că dacă nu pleacă, vor fi împuşcaţi de ruşi. 35.000 de sași au fost nevoiți atunci să-și părăsească – în doar câteva ore – locurile de baștină, gospodăriile și prietenii...
Zeci de copii din Bistriţa, încurajaţi – cu un cadou – să nu renunţe acum O zi - Zeci de copii din Bistriţa, Unirea, Viişoara, dar şi Susenii Bârgăului au primit câte un cadou, în aceste zile. Cei care au venit cu ideea şi-au dorit astfel să-i încurajeze pe copii să nu renunţe la educaţie… „Nu este în regulă. Elimpede că Statul nu îşi face treaba...!"
Ioan Turc: Pe Dealul Cocoș am putea avea un mic orășel, la standardele unei lumi civilizate acum O zi - Prezent în emisiunea ”Cunoaște-ți politicianul”, Ioan Turc a redeschis un subiect mai vechi. Cartierul tinerilor, propus de viceprimarul Niculae, versus micul orășel de pe Dealul Cocoș, propus de el. Liberalul susține că proiectul său s-ar ridica la standardele unei lumi civilizate. Proiectul lui Niculae ar fi unul de o mare aberație.
Doina Pană (PSD): Semnaţi pentru bunăstarea românilor. Pentru binele copiilor și nepoților noștri! acum O zi - Deputatul PSD Doina Pană îşi invită prietenii să semneze „Pactul pentru bunăstarea românilor”. Iniţiat de premierul Viorica Dăncilă – Pactul se doreşte „o garanție politică a continuării creșterii nivelului de trai al românilor în perioada următoare".