Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
FOTO/VIDEO: Cristi din Livezile, din nou prin spitale - la un an de la operație
VIDEO - Din satul lui Coșbuc, în ring. Cum a ajuns o bistrițeancă speranța României la box
OAMENI din Bistriţa-Năsăud. Andrada Moldovan: Nu trebuie să ai bani ca să te îmbraci ok. Trendurile etno sunt depășite...
FOTO: Cel mai frumos mod de a sărbători o zi de naștere. La „Andrei Mureșanu”
FOTO: Azi începe sezonul reducerilor la Relegance și Rinascimeto...!
Se caută tinichigiu auto, operatori și controlori de calitate! Alte oferte de muncă avantajoase:

  574 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015VIDEO: Un psiholog la 800 de elevi. Psihologii școlari din Bistrița-Năsăud se împart și între trei școli

12/01/2018 14:21:52 Bianca SARA  
Deși pare greu de crezut, în Bistrița-Năsăud sunt doar 35 de psihologi școlari. Practic, un psiholog școlar se ocupă de 800 de elevi împărțiți, în multe cazuri și în trei școli.

În cadrul unei conferințe de presă, șefa Inspectoratului Școlar Județean, Camelia Tabără a făcut cunoscut faptul că în Bistrița-Năsăud sunt doar 35 de psihologi școlari.

Culmea este faptul că un singur psiholog școlar trebuie să aibă grijă de 800 de elevi, împărțindu-se, de multe ori, și între trei școli. Aceștia se ocupă de consiliere de grup, consiliere cu părinții și consiliere individuală.

„La nivelul județului Bistrița-Năsăud avem 35 de psihologi. Avem o problemă, că normativul în acest moment spune că la 800 de elevi se normează un psiholog. Deci avem psihologi care își fac totalul de 800 din trei școli. Este foarte clar că în niciuna dintre cele trei școli nu poate să fie foarte eficient”, a explicat Camelia Tabără.

O altă problemă este faptul că mulți adolescenți nu iau parte, din diferite motive, la orele de consiliere organizate după-masa.

„Toți adolescenții din licee au nevoie de asta (n.r. consiliere psihologică), dar e mult mai complicat de făcut. În mod normal ar trebuie să se facă după-masa consiliere, însă din anumite motive, subiective sau nu, copiii nu vin și atunci lucrurile sunt extrem de complicate în această zonă”, a completat șefa Inspectoratului Școlar Județean.

Aceasta a vorbit și despre învățătorii și profesorii de sprijin, care asistă elevii din învățământul de masă cu ADHD, cu tulburări din spectrul autist, pe cei cu deficiențe mintale, cu tulburări în achizițiile școlare, cu sindromul Down sau diverse deficiențe fizice. Potrivit Cameliei Tabără, tot mai mulți dascăli au făcut cursuri și au învățat tehnici de a lucra cu copii cu asemenea probleme. Mai mult, IȘJ pregătește un proiect dedicat grupurilor vulnerabile, cu 1.000 de copii cu probleme din județ, drept beneficiari.

Foto: unica.ro

 

1136 vizualizari


Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI
09:35 - Fratele Ancuței Cârcu va fi condus pe ultimul drum în Rebrișoara, de un sobor compus din 16 preoți

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro