VIDEO. Viceprimarul Cristian Niculae, despre străzile private din Bistriţa: „Nu este publicitate electorală! E administraţie”

VIDEO. Viceprimarul Cristian Niculae, despre străzile private din Bistriţa: „Nu este publicitate electorală! E administraţie”

Viceprimarul Cristian Niculae a fost prezent ieri seară în studioul Bistriţeanul.ro, iar unul dintre cititori a vrut să afle de ce nu se asfaltează şi străzile private din oraş.

Pe toate străzile din oraş s-a pus piatră şi s-a deszăpezit, chiar dacă acestea nu fac parte din domeniul public. Tocmai pentru a veni în sprijinul acestor cetăţeni”, a subliniat Cristian Niculae.

Acesta a admis că este vorba de străzi private şi că nu este vina bistriţenilor că locuiesc acolo. Viceprimarul a făcut precizări de interes şi în legătură cu străzile de pământ din Bistriţa.

Am pregătit deja 95 de panouri pentru cele 95 de străzi private din Bistriţa. Panourile vor fi instalate la intrarea pe fiecare stradă privată. În primul rând vom informa cetăţenii că această stradă este una privată. Mulţi nu ştiu că locuiesc pe străzi private şi că Primăria nu poate derula investiţii în aceste cazuri”, a mai spus viceprimarul Cristian Niculae.

Panourile vor transmite cetăţenilor că – dacă îşi doresc investiţii pe strada lor – vor trebui să-l contacteze pe viceprimarul Cristian Niculae, la Primărie: „Pentru ca noi să putem investi, îi rog să mă caute la Primărie. Va exista şi un număr de telefon la care în permanenţă, între anumite ore, va răspunde cineva solicitărilor…

Întrebat dacă această procedură nu este cumva publicitate electorală, viceprimarul a negat vehement. „Nu este deloc publicitate electorală! Este administraţie. Informez cetăţenii că trebuie să facă anumite demersuri”, a subliniat Cristian Niculae.

Numărul de telefon trecut pe panou nu este numărul viceprimarului, ci al unui consilier de la Primărie, a mai spus Cristian Niculae, adăugând că bistriţenii pot să-l caute liniştiţi şi pe dânsul, dacă tot este viceprimarul oraşului…

Îi informăm ce trebuie să facă cetăţenii care au în proprietate strada. Astfel încât ea să intre în domeniul public, iar Primăria s-o poată ulterior asfalta. Mi se pare un lucru corect care ţine de administraţie. Oamenii să fie informaţi că până nu când nu fac demersuri în sensul ăsta, nu avem nicio şansă să investim acolo…!”, a mai spus Cristian Nicolae.

Panourile vor fi inscripţionate cu următorul mesaj: Această stradă nu face parte din domniul public al municipiului Bistriţa. Primăria municipiului Bistriţa nu poate investi în modernizarea străzii, dacă nu este inclusă în domeniul public. Stimaţi cetăţeni, dacă doriţi să ştiţi ce demersuri trebuie făcute pentru a include strada dumneavoastră în domeniul public – sunaţi la numărul de telefon 0756.222.053, de luni până joi, între orele 9:00 – 15:00. 

Alte detalii referitoare la administraţia locală puteţi afla urmărind întreaga emisiune:

Foto – Arhivă

Primăria Bistrița încasează anual peste 100.000 de euro sub formă de taxă de reabilitare termică noiembrie 17, 2019 - Municipalitatea desfășoară în această perioadă cel mai amplu program de reabilitare termică a blocurilor de locuit. Parte din finanțare este asigurată din fonduri europene, parte de primărie și parte din buzunarul bistrițenilor. Anual, municipalitatea încasează peste 100.000 de euro sub formă de taxă de reabilitare termică.
POVEŞTI DIN SAT: Lidia noiembrie 17, 2019 - Se întâlnesc în fiecare an, la Luminație. Este locul în care nu poate lipsi niciunul dintre ei. De obicei, îşi scriu înainte. Se caută și peste an.
VIDEO – Ioan Turc: Și PSD știe că avem cel mai bun candidat, dar nu pot să recunoască! noiembrie 17, 2019 - Ioan Turc, președintele PNL BN, a promis ieri, în fața Președintelui, că liberalii îi vor bate pe PSD-iști ”foarte, foarte rău”, în al doile tur de scrutin. ”Și PSD știe că avem cel mai bun candidat, dar nu pot să recunoască!” a declarat acesta.
REȚETA FERICIRII: Jumătate de viață-n Mexic, jumătate în Bistrița! Plus iubire în toate! noiembrie 17, 2019 - Cine a cunoscut-o pe Florentina Pop, fostul manager al Pensiunii Miracolo, nu poate spune decât că e o persoană fericită. Iar rețeta pentru acest lucru ni l-a spus chiar ea. Jumătate de viață în Mexic, jumătate la Bistrița. Multă iubire în tot ce faci și accentul pe oameni.
ALEGERI 2019: Cum face PSD campanie. Dezvăluirile lui Klaus Iohannis noiembrie 17, 2019 - Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România Normală este o Românie în care PSD nu se regăseşte nici în conducerea statului, nici în conducerea judeţelor. El a acuzat PSD că împroaşcă venin, minciuni şi fake news.
Rostul de dimineaţă: Cum ne credem şi cum suntem de fapt… noiembrie 17, 2019 - Cum ne credem şi cum suntem de fapt… Cum e distribuită puterea la noi? Cât de religioşi ne credem şi cât suntem în realitate…?! Cât de masculini, servili, liberi sau ospitalieri ne credem? Cum suntem în realitate...?
La Spital, ca-n marile centre: O comisie de medici analizează fiecare caz și stabilesc împreună tratamentul! noiembrie 17, 2019 - Un chirurg din cadrul Spitalului Județean a fost prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro. Acesta a vorbit despre relația extraordinară care există între chirurgi. Dar a explicat că există și o comisie oncologică ce dezbate fiecare caz în parte. ”Ne consultăm ca să putem lua cea mai bună decizie pentru pacient!” a explicat dr Radu Elisei.
FOTO – GROAZNIC: Bunic mort într-un incendiu în Budac noiembrie 17, 2019 - Pompierii au fost solicitați să intervină la un incendiu, în Budacu de Sus. Din nefericire, după ce locuința a ars în întregime, înăuntru a fost găsit cadavrul unui bărbat.
VIDEO – Klaus Iohannis: PNL BN, ați câștigat bronzul! Vreau să câștigați atâtea primării încât sediul să vă fie neîncăpător! noiembrie 16, 2019 - În cadrul întâlnirii de la Sala Polivalentă, mai mulți reprezentanți ai PNL au luat cuvântul. Cu toții au felicitat filiala PNL BN și bistrițenii. ”Ați câștigat medalia de bronz. Sunteți în pole position pentru Primăria Bistrița. Vă doresc să câștigați atâtea primării la alegerile locale în așa fel încât sediul să fie neîncăpător când se întâlnesc toți primarii liberali” a declarat președintele Klaus Iohannis.
FOTO/VIDEO – Klaus Iohannis: Nu vreau dezbatere cu doamna Dăncilă! Sunt în război cu PSD! noiembrie 16, 2019 - Președintele României în exercițiu, Klaus Iohannis a fost prezent astăzi la Bistrița. A vorbit cu oamenii, a făcut declarații de presă și și-a provocat electoratul. ”Nu vreau o dezbatere cu doamna Dăncilă! Cu PSD nu sunt în competiție, sunt în război!” a declarat acesta.
FOTO: Tulburătoare poveşti despre eroi şi tragedii aviatice petrecute la câţiva paşi de Bistriţa noiembrie 16, 2019 - Poveşti extraordinare despre eroii care au pilotat avioane de vânătoare, pe aceste meleaguri, acum 75 de ani – vă stau la dispoziţie în aceste zile, la Muzeul Judeţean din Bistriţa. Aici a fost inaugurată o expoziţie cu totul specială, din care nu lipsesc tulburătoare fragmente de istorie.
Pepiniera de handbaliste junioare a județului se prezintă într-o super-competiție noiembrie 16, 2019 - La finalul acestei luni, bistrițenii vor avea ocazia să le cunoască pe cele aproape 300 de handbaliste care se pregătesc pentru ca peste câțiva ani să li se alăture sportivelor de la CS Bistrița. Totul va lua forma unei super-competiții!
VIDEO: Președintele Klaus Iohannis, așteptat de sute de bistrițeni pe Pietonal noiembrie 16, 2019 - Sute de bistrițeni au așteptat întâlnirea de astăzi cu președintele României, Klaus Iohannis. În scurt timp acesta va ajunge în fața Sălii Polivalente de unde le va vorbi bistrițenilor.
Dr. Radu Elisei: Suntem o echipă extraordinară de chirurgi, la Spital! noiembrie 16, 2019 - În luna august 2018 la Spitalul Județean Bistrița a început să lucreze dr Radu Elisei, medic specialist în chirurgia generală. Acesta a fost prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, vorbind despre activitatea sa și operațiile în premieră făcute la Bistrița. ”Suntem o echipă extraordinară de chirurgi, la Spital!” a spus acesta.
VIDEO: Accident cu victimă încarcerată, la Rebrișoara! noiembrie 16, 2019 - Un accident rutier a avut loc în Rebrișoara. Un autoturism cu semn de începător a intrat din plin în remorca unui tractor, încărcată cu pământ. Un tânăr a rămas încarcerat.