21.6 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

180 milioane de euro, pentru antreprenorii din agricultură

Timp de o lună, antreprenorii din agricultură au timp să obțină 180 mil. de euro din banii europeni pentru procesare. Termenul limită s-a prelungit.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a prelungit termenul pentru antreprenori cu încă 30 de zile.

Astfel, se încadrează cei care doresc să obțină bani europeni pentru procesarea materiilor prime prin submăsura 4.2 „Sprijin pentru investiții în procesarea/marketingul produselor agricole” – componenta „Sprijin pentru investiții de modernizare în procesarea/marketingul produselor agricole”, din cadrul proiectului PNDR.

Mai multe detalii – AICI.

Așadar, cei care doresc să-și extindă sau să-și modernizeze afacerile în domeniul agriculturii, au acum o pârghie ajutătoare.

Termenul limită inițial era 6 ianuarie 2022. Însă, acesta s-a prelungit până pe data de 7 februarie 2022.

Suntem receptivi la nevoia fermierilor de a accesa fonduri europene pentru dezvoltarea și modernizarea unităților de procesare a produselor agricole, transformarea materiei prime în produs finit reprezentând una din prioritățile asumate prin programul de guvernare. Fermierii au nevoie de predictibilitate și sprijin în accesarea fondurilor europene disponibile pentru a deveni competitivi pe piață”, a declarat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Județul Bistrița-Năsăud dispune de o suprafață agricolă de aproximativ 299 mii de ha. Această valoare reprezintă aproximativ 55.8% din suprafața totală a județului. Terenul agricol aparține în mare parte sectorului privat, iar ponderea o dețin pășunile și fânețele.

Deși în România ponderea agriculturii în PIB a scăzut semnificativ, acest sector continuă să fie un motor important al economiei locale.

Cu un aport de 4% la PIB în 2020, are un potențial uriaș de creștere și atragere de investiții.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...