-9.3 C
Bistrița
miercuri, februarie 8, 2023

180 milioane de euro, pentru antreprenorii din agricultură

Timp de o lună, antreprenorii din agricultură au timp să obțină 180 mil. de euro din banii europeni pentru procesare. Termenul limită s-a prelungit.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a prelungit termenul pentru antreprenori cu încă 30 de zile.

Astfel, se încadrează cei care doresc să obțină bani europeni pentru procesarea materiilor prime prin submăsura 4.2 „Sprijin pentru investiții în procesarea/marketingul produselor agricole” – componenta „Sprijin pentru investiții de modernizare în procesarea/marketingul produselor agricole”, din cadrul proiectului PNDR.

Mai multe detalii – AICI.

Așadar, cei care doresc să-și extindă sau să-și modernizeze afacerile în domeniul agriculturii, au acum o pârghie ajutătoare.

Termenul limită inițial era 6 ianuarie 2022. Însă, acesta s-a prelungit până pe data de 7 februarie 2022.

Suntem receptivi la nevoia fermierilor de a accesa fonduri europene pentru dezvoltarea și modernizarea unităților de procesare a produselor agricole, transformarea materiei prime în produs finit reprezentând una din prioritățile asumate prin programul de guvernare. Fermierii au nevoie de predictibilitate și sprijin în accesarea fondurilor europene disponibile pentru a deveni competitivi pe piață”, a declarat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Județul Bistrița-Năsăud dispune de o suprafață agricolă de aproximativ 299 mii de ha. Această valoare reprezintă aproximativ 55.8% din suprafața totală a județului. Terenul agricol aparține în mare parte sectorului privat, iar ponderea o dețin pășunile și fânețele.

Deși în România ponderea agriculturii în PIB a scăzut semnificativ, acest sector continuă să fie un motor important al economiei locale.

Cu un aport de 4% la PIB în 2020, are un potențial uriaș de creștere și atragere de investiții.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...