5.4 C
Bistrița
duminică, aprilie 21, 2024

180 milioane de euro, pentru antreprenorii din agricultură

Timp de o lună, antreprenorii din agricultură au timp să obțină 180 mil. de euro din banii europeni pentru procesare. Termenul limită s-a prelungit.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a prelungit termenul pentru antreprenori cu încă 30 de zile.

Astfel, se încadrează cei care doresc să obțină bani europeni pentru procesarea materiilor prime prin submăsura 4.2 „Sprijin pentru investiții în procesarea/marketingul produselor agricole” – componenta „Sprijin pentru investiții de modernizare în procesarea/marketingul produselor agricole”, din cadrul proiectului PNDR.

Mai multe detalii – AICI.

Așadar, cei care doresc să-și extindă sau să-și modernizeze afacerile în domeniul agriculturii, au acum o pârghie ajutătoare.

Termenul limită inițial era 6 ianuarie 2022. Însă, acesta s-a prelungit până pe data de 7 februarie 2022.

Suntem receptivi la nevoia fermierilor de a accesa fonduri europene pentru dezvoltarea și modernizarea unităților de procesare a produselor agricole, transformarea materiei prime în produs finit reprezentând una din prioritățile asumate prin programul de guvernare. Fermierii au nevoie de predictibilitate și sprijin în accesarea fondurilor europene disponibile pentru a deveni competitivi pe piață”, a declarat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Județul Bistrița-Năsăud dispune de o suprafață agricolă de aproximativ 299 mii de ha. Această valoare reprezintă aproximativ 55.8% din suprafața totală a județului. Terenul agricol aparține în mare parte sectorului privat, iar ponderea o dețin pășunile și fânețele.

Deși în România ponderea agriculturii în PIB a scăzut semnificativ, acest sector continuă să fie un motor important al economiei locale.

Cu un aport de 4% la PIB în 2020, are un potențial uriaș de creștere și atragere de investiții.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.