4.4 C
Bistrița
marți, martie 28, 2023

Acțiune! Pădurea Pedagogică, singura de acest fel din țară, amenajată de Tășuleasa Social, are rolul principal într-un film

Pădurea Pedagogică, un proiect unic în țară pus la punct de asociația Tășuleasa Social va fi în centrul unui film documentar. Acesta va fi regizat de Radu Muntean, iar povestea pădurii din Pasul Tihuța va fi spusă de copii.

Pădurea Pedagogică din Pasul Tihuța se va transforma în film documentar. Proiectul care aparține asociației Tășuleasa Social este unic în țară, Pădurea Pedagogică fiind „profesor” pentru mii de copii cu vârste între 10 și 18 ani din 2011 încoace.

Acolo, copiii și adolescenții iau lecții pe viu de geografie, geologie sau fizică, într-un mod prietenos și jucăuș. Pentru materializarea acestui proiect, Tășuleasa Social a primit sprijinul unor biologi, silvicultori sau rangeri.

Pădurea pedagogică se întinde pe 3 hectare și conține aproape 30 de elemente practice, care îi ajută pe tineri să înțeleagă rolul apei curate în natură, dar și relația dintre om, apă și pădure.

„Pădurea Pedagogică este un proiect Tășuleasa Social, este felul nostru de a pune în lumină valorile principale în care credem. În rolul principal este evident pădurea,” notează cei de la Tășuleasa Social.

Filmul va fi sprijinit de Banca Transilvania și Multimedia Est și va fi regizat de Radu Muntean. Cei care vor spune povestea pădurii vor fi copiii. În acest sens, Tășuleasa Social caută copii cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, care să participe la o expediție filmată, condusă de Tibi Ușeriu la mijlocul lunii iulie.

Mai multe detalii despre cum pot copiii dumneavoastră să fie parte din acest proiect AICI.

Foto: Tășuleasa Social 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...