29.5 C
Bistrița
vineri, iulie 19, 2024

Acțiune! Pădurea Pedagogică, singura de acest fel din țară, amenajată de Tășuleasa Social, are rolul principal într-un film

Pădurea Pedagogică, un proiect unic în țară pus la punct de asociația Tășuleasa Social va fi în centrul unui film documentar. Acesta va fi regizat de Radu Muntean, iar povestea pădurii din Pasul Tihuța va fi spusă de copii.

Pădurea Pedagogică din Pasul Tihuța se va transforma în film documentar. Proiectul care aparține asociației Tășuleasa Social este unic în țară, Pădurea Pedagogică fiind „profesor” pentru mii de copii cu vârste între 10 și 18 ani din 2011 încoace.

Acolo, copiii și adolescenții iau lecții pe viu de geografie, geologie sau fizică, într-un mod prietenos și jucăuș. Pentru materializarea acestui proiect, Tășuleasa Social a primit sprijinul unor biologi, silvicultori sau rangeri.

Pădurea pedagogică se întinde pe 3 hectare și conține aproape 30 de elemente practice, care îi ajută pe tineri să înțeleagă rolul apei curate în natură, dar și relația dintre om, apă și pădure.

„Pădurea Pedagogică este un proiect Tășuleasa Social, este felul nostru de a pune în lumină valorile principale în care credem. În rolul principal este evident pădurea,” notează cei de la Tășuleasa Social.

Filmul va fi sprijinit de Banca Transilvania și Multimedia Est și va fi regizat de Radu Muntean. Cei care vor spune povestea pădurii vor fi copiii. În acest sens, Tășuleasa Social caută copii cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, care să participe la o expediție filmată, condusă de Tibi Ușeriu la mijlocul lunii iulie.

Mai multe detalii despre cum pot copiii dumneavoastră să fie parte din acest proiect AICI.

Foto: Tășuleasa Social 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.