12.8 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

ADI Deșeuri cere ”milă” de la comisia europeană! Joi se votează ”cererea” care va fi trimisă! Ce solicită:

Reprezentații din ADI Deșeuri se întâlnesc joi să voteze actul adițional ce va fi trimis Ministerului Fondurilor Europene. Aceștia cer ”milă”, prin câteva derogări, deoarece din cauza stării de urgență nu au putut implementa proiectul ”Plătești cât arunci”.

Orice proiefct finanțat cu bani de la UE are termene, pe etape, care trebuie respectate. În caz contrar, finanțarea se suspendă.

În Bistrița Năsăud trebuia implementat proiectul ”Plătești cât arunci”, în primăvara acestui an. În data de 1 martie au început să fie amplasate casetele pentru pubelele aferente gunoiului menajer.

În data de 15 martie, aceste casete ar fi trebuit să fie cipate și utilizatorii să nu mai poată arunca deșeurile decât cu cartele. Aceasta urmau să fie împărțite de asociațiile de locatari.

Doar că pandemia de coronavirus a dat toate planurile peste cap.

Încă de la finalul lunii martie, șeful ADI Deșeuri, pe atunci Pavel Plaian, explica faptul că nu s-au putut respecta termenele.

Aruncatul gunoiului pe bază de cartelă, amânat! CE se-ntâmplă cu proiectul ”Plătești cât arunci”:

Astăzi, Consiliul Local îi va acorda lui George Avram mandatul de a vota în ședința ADI Deșeuri, de joi, în numele municipiului, un act adițional.

Prin acest act, ADI Deșeuri solicit o derogare a termenului de implementare a proiectului, cu 5 luni, ”ștergerea” penalităților, etc.

 

În ședința de joi se va decide daă se acceptă, în primul rând, de UAT-urile bistițene aceste ”derogări”, care vor fi înaintate Ministerului Fondurilor Europene.

Întregul document al ședinței de Consiliu Local de azi se poate consulta aici:

Solicitare de la ADI deșeuri

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?