25.3 C
Bistrița
vineri, august 19, 2022

Aleșii noștri, plini de idei mărețe – când vine vorba să ne ia banii!

Avem conducere nouă, de o jumătate de an, iar aleșii noștri vin, care mai de care, cu idei de proiecte. Unele bune, altele… fără rost sau logică. O idee „măreață” e cea a bancomatelor pentru plata taxelor și impozitelor. Când vine vorba de luat banii, proiecte se găsesc…

A apus „Era Crețu” și priveam încrezători spre viitor, fiind sătui de struți și pârtii care au făcut să alunece doar banii din buzunarele contribuabililor spre conturile băncilor.

„ERA liberalilor” a început acum șase luni, iar ei ne promiteau oameni destoinici în frunte. Și ei, și USR-iștii. Priveam, vorba aceea, ca milogul la mâna stăpânului, să vedem proiecte și idei de dezvoltare a orașului nostru.

Primarul nostru, mai mult absent, cu drumuri pe la București mai des decât pe la primărie. Ocupat, domnule, cu realizarea unei toalete mai moderne, cu bideu, că se ostenește de-i transpiră și picioarele-n papuci, pentru bunul mers al urbei. A dat-o cu stângu-n dreptul când a vrut să rezolve o problemă spinoasă a bistrițenilor, fiind gata să demoleze o clădire istorică de dragul realizării unei parcări. Iar exemplele pot continua.

Și city managerul o ține tot pe aceeași linie, promițând investiții în pârtia ce o blamau atât, chiar dacă, în urma alunecării de teren, șanse să mai fie folosită, nu prea sunt. DOAR cu MUUUUULȚI bani investiți. Înțelegeți unde bat, nu?

Ei bine, o altă idee măreață este și cea care prevede alocarea de bani pentru realizarea a TREI STAȚII SELF PAY.

Mai exact, consilierul USR-ist Nicolae Pavelean propune amplasarea în oraș a trei „bancomate”, unde bistrițenii să-și poată plăti taxele și impozitele fără a merge la clădirea de pe Odobescu.

Motivare ar fi că „nu mai trebuie să stea lumea la coadă, deci nu se infectează cu COVID”. Dar mai multe despre ideea lui puteți citi AICI.

Veți spune: „Ei, și ce-i rău în asta???”

Păi vă explic:

  1.  Odată cu pandemia izbucnită în 2020, plata taxelor și impozitelor s-a mutat ONLINE.

Plătește ONLINE, taxele și impozitele, cu 10 la sută reducere, până la final de iunie!

Tot mai multe primării, în special cele de la oraș, au ales această variantă. Iar noi vorbim aici de bistrițenii din Bistrița, care ar trebui să plătească pentru bancomate.

2. Pentru cei care aleg totuși varianta de a plăti la ghișeu, programul de lucru cu publicul s-a prelungit la 12 ore. De la 07.00 – 19.00, bistrițenii pot alege CÂND să meargă să-și plătească dările

12 ore de program cu publicul, la Taxe și Impozite!

Astfel, investiția, cel puțin în Bistrița, ni se pare INUTILĂ. Poate costurile nu sunt mari pentru achiziția lor, căci în proiect NU se spune de costuri, dar se spune de mentenanță și alte cheltuieli ulterioare.

Iar dacă acolo vor fi bani – pentru că se poate plăti și cash, DAR FĂRĂ REST, vor fi și persoane care vor „atenta” la ele. Deci va fi nevoie și de pază. Sau măcar camere de supraveghere. Sau o patrulă de poliție. Deci ALTE costuri.

Mai mult, dacă e să ne amintim de parcometre, nici alea nu au avut viață lungă. Și același „viitor” îl prevăd și pentru aceste bancomate self-pay.

Deci, domnilor consilieri, mulțumim pentru ideile mărețe când vine vorba să ne luați banii. Dar ia găsiți niscaiva proiecte și pentru îmbunătățirea calității vieții noastre! Dacă nu vă cerem prea mult…! ASTA așteptăm!

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

RED WEEKEND la Alpha Home OUTLET! Orice piesă de mobilier are 30 la sută reducere!

Acest sfârșit de săptămână vine cu o ofertă de nerefuzat la Alpha Home OUTLET. E lichidare...

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.