20.4 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

Antonia și Florina, micuțele rămase orfane de ambii părinți, în 2016, au primit prima tabletă de la elevii CNAM

Elevii de la CNAM au lansat un program prin care doresc să ofere tablete copiilor ce nu-și permit să cumpere una. Asta, pentru a putea învăța de acasă, în contextul pandemiei. Prima tabletă cumpărată din donații a ajuns la Antonia și Florina, două copiluțe rămase orfane de ambii părinți, în 2016. Povestea lor v-a impresionat și le-ați ajutat și voi în campania ”De Crăciun fii mai bun” din 2018:

Elevii clasei a XII-a E de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița au pus la cale un proiect inedit. Intitulat ”Elev pentru elev”, aceștia adună bani și cumpără tablete sau laptopuri pentru copiii aflați în imposibilitate financiară de a-și achiziționa una dintre aceste gadgeturi.

Totul, pentru ca TOȚI copiii să aibă acces la educație în vremurile pandemice pe care le trăim.

Mai multe despre proiectul lor puteți reciti aici:

Elevii unei clase de la Colegiul „Andrei Mureșanu” sar în ajutorul colegilor fără tablete pentru școala online! Cum îi puteți ajuta

Impresionați de inițiativa lor, unii bistrițeni au donat bani. Astfel, s-a cumpărat prima tabletă. Iar aceasta a ajuns în mânuțele a două surori din Prundu Bârgăului.

Am donat prima tabletă din donațiile făcute de către cetățenii cu un suflet mare, iar aceasta și-a găsit proprietarul într-o căsuță modestă din Prundu Bârgăului, în brațele unei fetițe care nu mai are părinți, aceștia sfârșind într-un teribil accident de mașină. Fetița cea mică împreună cu sora sa doar cu un an mai mare stau în grija bunicilor care au declarat că se simt depășiți de situație și nu pot învăța fetele să folosească noile gadget-uri. Aveau o tabletă, dar nu era destul. Fetele au ore diferite, una fiind pe clasa 0 și cealaltă pe clasa întâi. Așa că acum au două tablete, iar bunicul fetelor a spus că se va asigura ca fetele să aibă internet în casă. Bunica ne-a spus că vecinii îi ajută și comunitatea bisericii a donat pentru continuarea construirii casei lăsate neterminată de către părinții care s-au dus la ceruri, bunicul lor lucrând cu greu în fiecare zi pentru a pune ban peste ban pentru a duce la bun sfârșit proiectul, iar fetele să aibă unde să locuiască în viitor” au explicat tinerii de la CNAM.

 

Povestea Antoniei și a Florinei v-a mișcat și vouă inimile, atunci când Bistrițeanul.ro v-a prezentat-o în campania DE CRĂCIUN FII MAI BUN, în 2018.

Puteți citi mai multe AICI:

DE CRĂCIUN FII MAI BUN: Fără mamă și fără tată, două prințese nu îndrăznesc nici să viseze

DE CRĂCIUN FII MAI BUN: „Nu am crezut că există atâția oameni buni!”

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.