20.2 C
Bistrița
luni, iulie 22, 2024

Bacalaureat: 606 candidați din Bistrița-Năsăud s-au înscris la sesiunea de toamnă a examenului național

Astăzi începe sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat. În Bistrița-Năsăud s-au înscris 606 candidați, potrivit Inspectoratului Școlar Județean.

Dintre aceștia, 438 de candidați sunt din promoție curentă, iar 168 din promoțiile anterioare.

În județul nostru vor funcționa două centre de examen, la Colegiul Tehnic Infoel Bistrița și la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil”. A fost stabilit și un centru de evaluare – la Liceul de muzică „Tudor Jarda”.

ACTUALIZRE:

La prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat (sesiunea august-septembrie 2021) – proba de Limba și literatura română au fost prezenți 212 candidați. Ceea ce reprezintă 82,81% din totalul candidaților înscriși la această probă.

44 candidați au absentat, iar trei candidați au fost eliminați pentru tentativă de fraudă.

Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro

Probele scrise sunt programate în săptămâna 16 – 19 august, după următorul calendar:

  • 16 august: Limba și literatura română – E.a)

  • 17 august: proba obligatorie a profilului – E.c)

  • 18 august: proba la alegere a profilului și specializării – E.d)

  • 19 august: Limba și literatura maternă –  proba E.b)

Procedurile de echivalare și recunoaștere a competențelor lingvistice și digitale se vor derula în intervalul 23 – 31 august. Comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2021).

În 31 august până la ora 12 se vor afișa primele rezultate, prin anonimizarea numelui și a prenumelui. Așa prevede legislația în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).

Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format fizic, cât și electronic.

Pentru a depune o contestație, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip. În aceasta se menționează că au luat cunoștință faptul că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, fie prin creștere, fie prin descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (1 – 3 septembrie), vor fi comunicate vineri, 3 septembrie.

Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități pe durata probelor scrise. Numărul va fi disponibil în perioada 16 – 19 august, între orele 8:00 – 16:00.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5 (cinci). Media finală pentru promovarea examenului trebuie să fie cel puțin 6 (șase).

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud: