12.2 C
Bistrița
marți, septembrie 27, 2022

Bani pentru ÎNCĂ un studiu de fezabilitate privind amenajarea Pădurii Codrișor

Pădurea Codrișor amenajată și transformată în zonă de promenadă este un proiect despre care se discută de mult timp, și care chiar a „înghițit” niște bani. Și în anul 2021, municipalitatea alocă 100.000 de lei pentru un studiu de fezabilitate pentru proiectul de „Pădure Urbană Codrișor”.

De ani de zile se discută despre „utilizarea” Pădurii Codrișor pentru mai mult decât agățat hamace.

Cu gândul la amenajarea zonei de pe malul Bistriței și a Pădurii Codrișor, în 2017 Ovidiu Crețu aloca 60.000 de lei pentru realizarea a încă unei punți pietonale care să lege Parcul Municipal de Pădurea Codrișor, dar și 80.000 de lei pentru studiu geotehnic, elaborarea de acorduri și vize și elaborarea fazelor de proiectare necesare amenajării Pădurii – Parc Codrișor ca zonă de agrement.

În 2018, Crețu a prins din nou în bugetul municipiului 80.000 de lei pentru proiectul tehnic privind transformarea Pădurii Codrișor într-o zonă de agrement.

În 2019, Cristian Niculae – pe atunci viceprimarul municipiului și despre care se discuta că va fi viitorul candidat PSD la alegerile locale – promitea salvarea unui stejar chiar și atunci când vor începe lucrările de amenajare a malului Bistriței și a Pădurii Codrișor.

La începutul lunii martie 2021, primarul Ioan Turc readucea în discuție amenajarea Pădurii Codrișor ca și Pădure Urbană.

Odată cu publicarea listei de venituri și cheltuieli a municipiului Bistrița, pe anul 2021, administrația locală a prins și bani pentru Pădurea Urbană. Este vorba despre 100.000 de lei.

Banii îi alocăm pentru studiul de fezabilitate. Și apoi vom căuta orice fel de oportunitate de finanțare, pentru a realiza această Pădure Urbană. Momentan lucrurile NU sunt exacte, pentru că nu toată pădurea e în domeniul public al municipiului. Așa că trebuie să lămurim acest aspect. De aceea demarăm un studiu de fezabilitate pentru a vedea cum putem amenaja și moderniza această zonă”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul Ioan Turc.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...

Surprizele toamnei la Maison du Claire: Cartofi loaded cu piept de pui, foccacia cu șnițel de pui și livrare gratuită

La Maison du Claire nu vă lasă la greu atunci când vă e foame nici la...

Reconstrucția unei case vechi sau construirea unei clădiri noi? În ce merită mai mult să investiți?

România este printre țările care are un procent considerabil de proprietari, multe dintre proprietăți fiind construite...