22.3 C
Bistrița
duminică, octombrie 1, 2023

FOTO/VIDEO: Bistrița Romania International Film Festival, lansat ieri seară cu două scurtmetraje și un concert iarba Fiarelor, în Soho

Bistrița Romania International Film Festival, BRIFF, a fost prezentat ieri seară, în Soho Music Hall. Aici au fost proiectate două scurtmetraje speciale, încheiate cu un concert iarba Fiarelor la care s-a dansat din plin.

Ne-am dorit să organizăm un fel de teaser night pentru acest festival. Să urmărim împreună două scurtmetraje speciale care să ne emoționeze – pentru că asta înseamnă artă pentru mine – care să ne atingă sufletește. Să ne inspire să facem lucrurile cu bunătate și cu drag”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro actorul Daniel Deac, director executiv al festivalului. 

BRIFF – festivalul de film independent – va fi organizat în Bistrița, între 15 și 18 iunie.

O mână de tineri pasionați de filme își doresc ca acest eveniment să se întâmple. E vorba despre Daniel Deac (director executiv al festivalului), Ionut Suciu (manager executiv), Raluca Cătună, Alexandru Rusu (Festival Artistic Designer) și Andrada Moruțan (director artistic).

Aceștia se bucură de sprijinul Centrului Cultural Municipal George Coșbuc și a directorului Gavril Țărmure. Tinerii speră ca până în iunie să convingă și câțiva sponsori să se alăture proiectului.

Festivalul BRIFF a fost prezentat pe scurt ieri seară, în Soho.

Vrem să punem la punct proiecții de film în aer liber. La Schullerwald, la Turnul Dogarilor, la Crama Jelna și, probabil, și Colibița. Vom vedea cât de mult ne putem întinde. Nu vrem să transformăm evenimentul într-un bâlci. Va fi un eveniment de nișă, pentru cei care gustă acest tip de artă.

Vrem să îmbinăm în eveniment și câteva concerte, dar și spectacole de teatru, pentru că eu sunt actor de teatru la bază.

Vor fi câteva zeci de filme, proiectate pe durata a patru zile, pe diferite tematici. În parcul municipal – filme documentare, în Schullerwald – o seară de filme horror…

Mi-a plăcut tare mult, când eram student la Sibiu, Astra Film Festival. Aș putea să spun că evenimentul acela m-a inspirat.

Le mulțumesc din suflet colegilor mei din echipa de organizare – Ionut Suciu, Raluca Cătună, Alexandru Rusu și Andrada Moruțan. Mulțumim și muzicienilor de la iarba Fiarelor care ne-au colorat seara cu muzica lor neaoșă”, a mai precizat Daniel Deac.

Atmosfera s-a încins ieri seară, în Soho Music Hall. După proiecțiile a doua scurtmetraje speciale – The last paper și Anecoica – a urmat și un concert live Iarba Fiarelor.

Credit video @ iarba Fiarelor

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!