-0.8 C
Bistrița
miercuri, noiembrie 29, 2023

Când promisiunile bat rațiunea – cu gândul la o pensie mai mare, un bătrân s-a lăsat prostit de un alt pensionar

Un bătrân de 80 de ani din Bistrița a rămas fără o parte din pensie, după ce a fost prostit, culmea, tot de un pensionar. Acesta a pretins că este un director de la Casa de Pensii și i-a promis bătrânului că-l poate ajuta să-și mărească pensia, în schimbul unei sume de bani…

Incidentul s-a produs la finalul acestei săptămâni, în plină zi, pe o stradă din Bistrița. Un bistrițean de 80 de ani se întorcea acasă de la un service de televizoare, când a fost abordat de un alt pensionar, care avea în jur de 60 de ani.

Acesta a pretins că este director în cadrul Casei Județene de Pensii și că îl poate ajuta pe bătrân să își mărească pensia în urma unor presupuse modificări legislative. Întrucât pensionarul care l-a abordat era îmbrăcat bine, îi părea cunoscut și mai mult îi știa numele și o serie de detalii personale, bătrânul a avut încredere și a intrat în jocul acestuia.

După cum a povestit pentru Bistrițeanul.ro păgubitul, falsul director de la Casa de Pensii i-a spus bătrânului că pentru a beneficia de mărirea de pensie trebuie să achite niște timbre în valoare de 150 de lei. Falsul director l-a însoțit pe bătrân acasă, de unde acesta i-a dat 150 de lei.

Ca să își ducă înșelătoria până la capăt, falsul director de la Pensii i-a spus bătrânului să meargă a doua zi la instituție pentru a cere decizia promisă de mărire a pensiei. Când a ajuns la Casa de Pensii, bătrânul înșelat a constatat că nu exista niciun director cu numele acela acolo și că nu i se va mări nici pensia.

Pe fir au intrat și polițiștii, care au deschis o anchetă în acest sens. Potrivit reprezentanților Casei de Pensii, 4 alți pensionari au fost înșelați în ultimele luni prin această metodă, însă sumele au fost considerabil mai mici.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.