13.8 C
Bistrița
marți, mai 17, 2022

„Căsuța Miau” – proiectul de pionierat al iubitorilor de animale este realitate! Tinerii artiști au creat adevărate opere de artă

O mână de oameni, care iubesc animăluțele la fel de mult ca pe proprii copii, derulează un proiect pionier în România – „Căsuța Miau” pentru pisicile de pe stradă. Primele astfel de căsuțe au fost deja amplasate într-o zonă frecventată de pisici fără stăpân. Mai mult, câțiva tineri artiști le-au transformat în opere de artă.

Prima „Căsuță Miau” cu 3 locuri, izolată, călduroasă și frumos pictată de câțiva tineri artiști a fost amplasată astăzi în zona Independenței, pentru a ajuta pisicile fără stăpân care trăiesc pe stradă să treacă cu bine peste iarnă.

I-au urmat alte 4, iar mâine vor mai fi duse în teren alte două căsuțe. Este proiectul pionier inițiat de iubitorii de animale din Bistrița, care hrănesc și duc la veterinar pisici și câini de ani de zile. În prima fază au fost făcute 7 căsuțe cu câte 3 locuri fiecare, cei care se află în spatele acestui proiect propunându-și să le amplaseze în teren chiar înainte de Crăciun. Acestea au fost mai apoi pictate de către foști și actuali elevi ai Liceului de Arte „Corneliu Baba”.

În ciuda faptului că este un demers nobil, voluntarii s-au bătut astăzi de reticiența oamenilor și au primit chiar înjurături pentru gestul lor.

„Primele 5 căsuțe au ajuns astăzi la destinație. Pe lânga frig, agitație și multă aglomerație, ne-am confruntat și cu reticiența unor oameni care ne-au amenințat cu poliția, cu protecția consumatorului și cu fel și fel de instituții. De aceea fac apel la toți iubitorii de animale să ne sprijiniți în a găsi locurile din oraș unde se adună pisicile și unde putem amplasa aceste căsuțe. Totodată, avem nevoie de donații pentru ca proiectul nostru să continue”, a precizat Alina Moldovan, una dintre promotoarele acestui proiect.

Deși munca voluntarilor este gratuită, materialele folosite pentru aceste căsuțe ajung să coste și 200 de lei/căsuță. Este nevoie de lemn, polistiren, cuie, șuruburi, silicon. Cei care vor să se implice donându-și timpul sau diferite materiale pot afla mai multe detalii în materialul de mai jos:

Le facem și lor Crăciunul mai frumos?? Donează pentru Căsuța Miau, un loc pentru animăluțele străzii:

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: