16.1 C
Bistrița
duminică, mai 26, 2024

CE motive au invocat cei ce au ieșit din casă în prima zi de carantină

Peste 100 de oameni ai legii au fost ieri în stradă, pentru a verifica respectarea măsurilor în prima zi de carantinare a municipiului. S-au dat amenzi și avertismente. CE motive au invocat bistrițenii care au ieșit din casă:

Ieri a fost prima zi în care municipiul Bistrița s-a aflat în carantină zonală. Noile restricții au intrat în vigoare începând cu ora 05.00.

Astfel, în stradă, au fost prezente 110 forțe de ordine, astfel: 53 de jandarmi, 49 de polițiști și 8 polițiști locali, fiind folosite 48 de mijloace auto.

S-au instituit controale în zonele de intrare și ieșire din zona carantinată.

Jandarmii și polițiștii prezenți la filtrele organizate în punctele de referință, au controlat 9.010 autovehicule și au legitimat 11.332 persoane, fiind aplicate în prima zi de carantină un număr de 67 de sancțiuni, astfel: 13 amenzi în valoare de 9.000 de lei, respectiv 54 de avertismente scrise pentru nerespectarea restricțiilor de liberă circulație” transmit reprezentanții IPJ BN.

În zona municipiului și a cartierelor acestuia au fost legitimate 468 de persoane. Au fost verificate 72 de societăți comerciale, fiind efectuate acțiuni inclusiv în zonele centrelor comerciale, respectiv zona gării și autogării.

CE motive au invocat cei controlați de oamenii legii:

Medicamentele pentru animale de la farmacia veterinară, produse de strictă necesitate din supermarket și achiziționarea hranei pentru animalele domestice sau de companie – acestea au fost principalele motive care i-au determinat pe oameni să iasă din casă în primele ore de la instituirea carantinei” se arată în comunicatul IJJ BN.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!