-0.4 C
Bistrița
miercuri, decembrie 8, 2021

Ce planuri are Ioan Turc pentru a elibera sute de locuințe ANL ocupate abuziv

Primarul Ioan Turc are planuri mari pentru eliberarea locuințelor de tip ANL. Acesta vrea să se sindicalizeze cu primarii reședință de județ și să modifice legislația. Modificarea respectivă ar urma să elibereze sute de locuințe de tip ANL. Cei care au și alte locuințe vor fi forțați să le elibereze.

Potrivit edilului Bistriței, la locuințele ANL problema nu este că sunt insuficiente, ci că sunt ocupate abuziv de unele persoane care au și alte locuințe sau nu locuiesc efectiv în ele. Ioan Turc crede că această problemă s-ar rezolva, dacă s-ar schimba legislația.

„Legislația este absolut nesatisfăcătoare. Eu îmi propun să mă sindicalizez cu primarii reședință de județ, să modificăm legea, pentru că astăzi degeaba identifici că cineva locuiește acolo, că este subînchiriat sau că este nefolosit apartamentul locuința, nu poți să îi faci nimic, ești legat la mâini. Mai mult decât atât, prețul pe metru pătrat al locuințelor construite în sistem ANL este foarte mare. Este unul dintre motivele pentru care nici nu se înghesuie oamenii să își cumpere locuințele și rămânem blocați”, a explicat primarul Ioan Turc, la Bistrițeanul Live.

Modificarea legislativă pe care o propune Ioan Turc este ca oricine se înregistrează la Finanțe (soț, soție) ca plătitor de impozit pentru o altă locuință să fie obligat să o elibereze pe cea pusă la dispoziție de stat. Prin punerea în practică a acestei măsuri s-ar elibera sute de locuințe ANL doar în Bistrița.

„Aceste locuințe au fost atribuite către oameni cu posibilități financiare, cu cât ai avut venitul mai mare, cu atât punctajul a crescut. Între timp, acești oameni și-au cumpărat apartamente, și-au construit case. Ei trebuie să fie obligați să restituie locuința către primărie”, a mai spue edilul.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

LEONI angajează 100 de muncitori. Locuri de muncă, disponibile la RCS & RDS și BETAK

Leoni Bistrița angajează ingineri și muncitori. Noi locuri de muncă sunt disponibile la Betak, RCS & RDS și IMP România (Fosta Netex). Aquabis are nevoie de un electrician. Oferta completă, mai jos: 

Revoluție în domeniul frumuseții: cristale lichide pentru păr

În prezent, industria frumuseții  ne oferă din ce în ce mai multe tipuri de produse inovatoare,...

FOTO: Crăciun de vis la Baloane de Poveste! AFLĂ ce noutăți au adus în magazinul de pe Cerbului:

Magia Crăciunului te învăluie imediat ce treci pragul unuia dintre cele mai colorate și vesele magazin...