12.5 C
Bistrița
vineri, mai 27, 2022

Ce planuri are Ioan Turc pentru a elibera sute de locuințe ANL ocupate abuziv

Primarul Ioan Turc are planuri mari pentru eliberarea locuințelor de tip ANL. Acesta vrea să se sindicalizeze cu primarii reședință de județ și să modifice legislația. Modificarea respectivă ar urma să elibereze sute de locuințe de tip ANL. Cei care au și alte locuințe vor fi forțați să le elibereze.

Potrivit edilului Bistriței, la locuințele ANL problema nu este că sunt insuficiente, ci că sunt ocupate abuziv de unele persoane care au și alte locuințe sau nu locuiesc efectiv în ele. Ioan Turc crede că această problemă s-ar rezolva, dacă s-ar schimba legislația.

„Legislația este absolut nesatisfăcătoare. Eu îmi propun să mă sindicalizez cu primarii reședință de județ, să modificăm legea, pentru că astăzi degeaba identifici că cineva locuiește acolo, că este subînchiriat sau că este nefolosit apartamentul locuința, nu poți să îi faci nimic, ești legat la mâini. Mai mult decât atât, prețul pe metru pătrat al locuințelor construite în sistem ANL este foarte mare. Este unul dintre motivele pentru care nici nu se înghesuie oamenii să își cumpere locuințele și rămânem blocați”, a explicat primarul Ioan Turc, la Bistrițeanul Live.

Modificarea legislativă pe care o propune Ioan Turc este ca oricine se înregistrează la Finanțe (soț, soție) ca plătitor de impozit pentru o altă locuință să fie obligat să o elibereze pe cea pusă la dispoziție de stat. Prin punerea în practică a acestei măsuri s-ar elibera sute de locuințe ANL doar în Bistrița.

„Aceste locuințe au fost atribuite către oameni cu posibilități financiare, cu cât ai avut venitul mai mare, cu atât punctajul a crescut. Între timp, acești oameni și-au cumpărat apartamente, și-au construit case. Ei trebuie să fie obligați să restituie locuința către primărie”, a mai spue edilul.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

5 moduri prin care să-ți surprinzi partenerul

Simți că rutina îți acaparează relația? Surprinde-ți partenerul cu gesturi mici, dar însemnate, care să mențină...

Cauți ansambluri de joacă outdoor și jucării de sezon pentru cei mici?! La FILEXPO găsești de toate!

Dacă ești în căutarea unor jucării de sezon pentru copii, dacă vrei să faci un cadou...

Weekend mediteraneean, pe Pietonal: scoici, calamari, pui de baltă, caracatițe, gătite de bucătari pricepuți!

Finalul acesta de săptămână vi-l puteți petrece savurând bunătăți mediteraneene și orientale. Pe Pietonalul Liviu Rebreanu...