8.6 C
Bistrița
joi, noiembrie 20, 2025

Chef Bogdan Dănilă, bistrițeanul care a lucrat cu Gordon Ramsey: „În New York totul este despre cum să faci bani”

Bistrițeanul Bogdan Dănilă este un adevărat fenomen în lumea bucătarilor. A lucrat cu Gordon Ramsey și a fost inclus în topul celor mai buni 30 de bucătari sub 30 de ani din Marea Britanie. Momentan lucrează în New York, fiind executive chef al unui renumit restaurant:

S-a născut la Bistrița și până să împlinească 30 de ani a ajuns să lucreze în echipa celebrului Gordon Ramsey, fiind de asemenea inclus în topul celor mai buni 30 de bucătari din Marea Britanie.

Momentan este executive chef al restaurantului Clocktower din cadrul hotelului New York Edition, care este parte din celebrul lanț Marriott International. În anul 2017, Bogdan Dănilă a primit cea mai râvnită distincție în lumea chefilor: o stea Michelin.

Întrebat care a fost cea mai mare provocare a sa de când este chef, Bogdan Dănilă spune:

„Cea mai mare provocare a fost să vin la New York, să descopăr produsele și modul foarte comercial în care personalul lucrează. Aici totul este despre cum să faci bani, comparativ cu Europa, unde restaurantele sunt pasiuni de o viață, iar personalul vrea să progreseze și să devină mai bun”, a precizat bistrițeanul citat de news.ro.

Acesta le recomandă tinerilor din România care se pregătesc pentru această industrie să muncească inteligent și să ia orice obstacol ca pe o oportunitate de a deveni mai bun.

„Descoperă-ți toate abilitățile de bază înainte de a experimenta cu mâncare. Fii modest și rămâi concentrat”, mai spune Bogdan Dănilă.

În data de 5 iunie, acesta va participa în calitate de invitat special și speker la International Forum for Reputation Hospitality, care ar urma să aibă loc la JW Marriott Grand Hotel din București. Până una alta, însă, bistrițeanul se află în izolare și își ține la curent prietenii virtual cu activitățile sale, dar și cu rețetele pe care le pune în practică acasă.

Foto: news.ro

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Restaurant Giulia lansează GASTROLINE – noul standard în catering premium

După ce și-au consolidat reputația și i-au cucerit pe bistrițeni cu evenimente memorabile, organizate ireproșabil în...

NOI locuri de muncă, la restaurantul ALMARS: Se caută spălător de vase și ajutor bucătar

Restaurantul ALMARS caută spălător vase și ajutor bucătar, Clinica Sanovil are nevoie de economist, jurist și psiholog. Se caută casier și preparator de burgeri! NOI locuri de muncă, în Bistrița, la BCVO Logistics, IPROEB, Fan Courier.  Oferta completă - mai jos:  

FOTO – Performanța, recunoscută: Alin Ioaneș și ROMBAT, premiați la Automotive Today Awards!

Compania ROMBAT a obținut o dublă recunoaștere prestigioasă în cadrul galei Automotive Today Awards 2025, organizată...