5.9 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 22, 2025

Chef Nina Rus și bucatele ei pun Bistrița Năsăud pe harta locurilor de vizitat pentru delicii culinare

Nina Rus a început timid, acum câțiva ani, să gătească păstrăv. S-a perfecționat treptat, ajungând chef și reușind să pregătească preparate inedite. Revista DRIVE a menționat Păstrăvăria Rin ca unul din locurile unde ”merită să mergi” dacă dorești să mănânci ceva deosebit.

În 2013, Gabi Rus punea bazele unei păstrăvării la Romuli. Visul său îndrăzneț vi l-am prezentat în Povestea de Joi.

Nina, soția lui Gabi, gătea păstrăvul, iar icrele de păstrăv erau extrem de lăudate. Puse pe pâinea făcută de casă, Nina a cucerit nu doar papilele gustative, dar și inimile iubitorilot de preparate din pește.

S-a făcut cunoscută în 2017, când a participat la show-ul culinar Chefi la Cuțite, iar de atunci încoace, și-a prefecționat măestria în arta culinară.

A inventat zeci de produse, urmând sfatul lui chef Cătălin Scărlătescu: ”Amestecă, combină, dă-ți drumul la imaginație și vezi ce iese!”.

Preparatele sale au un mare succes. Când vine la Piața Produs în Bistrița Năsăud, preparatele sale se vând…ca pâinea caldă. Păstrăvăria Rin s-a transformat într-un frumos restaurant, de multe ori neîncăpător, oamenii așteptând zeci de minute ca să se elibereze o masă.

Zilele trecute, revista DRIVE, a menționat Păstrăvăria de la Romuli ca unul din cele șase locuri din România unde ”TREBUIE SĂ AJUNGI”. Asta dacă dorești să mănânci ceva bun, cu specific pescăresc.

Alături de restaurante din capitală sau deltă, Păstrăvia Rin de la Romuli e menționată ca fiind locul ce a pus Romuli, comuna de la poalele Munților Rodnei, pe harta turistică.

 

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Eleganță, tehnologie și economie Noua Škoda Octavia cu tehnologie mild-hybrid, acum cu Clever Bonus

MATEROM AUTOMOTIVE îți oferă una dintre cele mai avantajoase oferte ale anului: Octavia mHEV, modelul Škoda preferat al șoferilor din România, beneficiază acum de un Clever Bonus de 3.200 EUR (TVA inclus).

Restaurant Giulia lansează GASTROLINE – noul standard în catering premium

După ce și-au consolidat reputația și i-au cucerit pe bistrițeni cu evenimente memorabile, organizate ireproșabil în...

NOI locuri de muncă, la restaurantul ALMARS: Se caută spălător de vase și ajutor bucătar

Restaurantul ALMARS caută spălător vase și ajutor bucătar, Clinica Sanovil are nevoie de economist, jurist și psiholog. Se caută casier și preparator de burgeri! NOI locuri de muncă, în Bistrița, la BCVO Logistics, IPROEB, Fan Courier.  Oferta completă - mai jos: