26.7 C
Bistrița
luni, iunie 27, 2022

CHESTIUNEA ZILEI: Florin Călinescu alături de Dan Ciobănică, la lansarea candidaturii oficiale la primăria municipiului Bistrița

Surpriză de zile mari pentru bistrițenii aflați în această seară în Parcul Municipal! Aceștia au dat nas în nas cu președintele Partidului Verde, actorul și omul de televiziune Florin Călinescu. Prezența lui Călinescu la Bistrița este strâns legată de candidatura omului de afaceri Dan Ciobănică la fotoliul de primar al municipiului Bistrița. Îmbrăcat simplu, de „teren”, Călinescu a dovedit, din nou, că este un „one man show” și că este actorul perfect în orice fel de situații.

Așa cum era de așteptat, Florin Călinescu a vorbit despre „de toate”. Nu a iertat nimic din ceea ce s-a întâmplat în ultimii 30 de ani de democrație pluripartitistă: de la Ion Iliescu, cel care a început „măcelul” economic al României, până la șoferii lui Dragnea ajunși secretari de stat prin ministere.

Nu au scăpat de ironiile sale spuse cu subiect și predicat nici actualii guvernanți, dar nici useriștii, „buni de nimic”. El a reamintit faptul că, în cei 7 ani cât a realizat „Chestiunea Zilei”, a dovedit că are ce trebuie să aibă un realizator de emisiune gen pamflet politic – „cohones”. A intrat atunci în coliziune, deseori, cu toate mărimile zilei din perioada respectivă: „Să nu credeți că e simplu să parodiezi șefii politici ai României. Nici pe Ion Iliescu, nici pe Emil Constantinescu sau Adrian Năstase. Dar am făcut-o…”

În ceea ce privește funcția sa de președinte al Verzilor, Florin Călinescu a spus că a avut numeroase invitații și propuneri de-a deveni șef de partid. Dar a luat acest partid de la 500 de membri și l-a adus în șase luni de zile la 6.000 de oameni convinși că verzii trebuie să guverneze România. „Eu știu că în câțiva ani, iar eu am răbdare, vom ajunge la guvernare. Este inerentă o guvernare verde, o guvernarea care să țină cont de mediu și de oameni, de nevoile lor. Schimbarea mentalității noastre în cea ce privește mediul înconjurător este obligatorie, o impune dezastrul ecologic, cel care va avea drept consecință în următorul deceniu un război sângeros pentru resurse: apă, mâncare și aer respirabil. Verzii sunt la guvernare cam prin toată Europa, vor veni și aici – am spus și o repet: eu am răbdare”.

Legat de Dan Ciobănică, Florin Călinescu a punctat faptul că, dacă până astăzi, șefimea și candidații din PSD și PNL au dormit liniștiți, acum este timpul să se gândească de două ori, să se teamă de faptul că, candidatul Verzilor la primăria Bistrița va fi primar în dimineața zilei de 28 septembrie.

În cuvântul său, Dan Ciobănică a vorbit, pe scurt, de programul său de „guvernare locală” și a cerut bistrițenilor prezenți în Parcul Municipal să îi acorde încredere pentru o „Bistrița Verde”.

La final, Florin Călinescu a stat de vorbă cu foarte mulți bistrițeni și a făcut fotografii.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...