5.4 C
Bistrița
joi, decembrie 8, 2022

Peisaje spectaculoase pentru amatorii de aventuri pe două roți: un traseu de cicloturism ar putea lega Sîngeorz-Băi de Parva

Amatorii de aventuri pe două roți pot străbate dealurile din orașul-stațiune Sîngeorz-Băi pe un traseu de peste 9 kilometri. Autoritățile locale din stațiune vor să încheie un acord cu Primăria Parva și să prelungească traseul de cicloturism până acolo.

Potrivit primarului stațiunii Sângeorz-Băi, Cătălin Bota, amatorii de aventuri pe două roți pot străbate 9,5 kilometri de traseu pentru biciclete amenajat pe dealurile din jurul orașului. Se dorește și o legătură cu Cormăița și una cu Parva.

6,5 kilometri din traseu este asfaltat, în timp ce doi kilometri este macadam. Practic, un fost drum agricol a fost modernizat și transformat în traseu de cicloturism.

Cătălin Bota nu se oprește aici și vrea o colaborare cu autoritățile locale din Parva, pentru a lega traseul său de comuna care pregătește și un parc de aventuri. Momentan, traseul de cicloturism amenajat de Primăria Sîngeorz-Băi se oprește la doi kilometri de Parva, la limita teritorială cu comuna.

Cei antrenați pot totuși să ajungă chiar și acum în Parva, porțiunea de doi kilometri care desparte traseul din Sîngeorz-Băi de Parva fiind de pământ și practicabil pentru bicicliști.

Amenajarea traseului de cicloturism face parte dintr-un proiect mai amplu din fonduri europene derulat de Primăria Sîngeorz-Băi. Valoarea acestuia ajunge la 5 milioane de euro și include mai multe obiective.

„Am discutat cu cei de la Parva, deocamdată doar la nivel de principiu. Luăm în calcul orice se poate să dezvoltăm zona de agrement și turism. Dacă s-ar lega cu Parva acest traseu ar putea face legătura inclusiv cu parcul lor de aventură”, a precizat pentru Bistrițeanul.ro, Cătălin Bota.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Iubești înghețata și cheesecake-ul de la Gelateria Aniela? Le poți comanda pentru masa de Crăciun sau Revelion

Masa de Crăciun și de Revelion e plină de bunătăți tradiționale. Cei de la Gelateria Aniela...

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...