19.1 C
Bistrița
vineri, iulie 30, 2021

CINE e Sorin Herciu, angajatul Prefecturii care a REFUZAT sporul COVID

Jumătate din angajații Prefecturii Bistrița au primit SPOR COVID, pe baza unui ordin al prefectului. UNUL singur dintre ei a refuzat, considerând că acești bani NU i se cuvin. „Ne așteptam să facă așa ceva, la felul lui de a fi”, spun cei care îl cunosc. CINE e Sorin Herciu, eroul nostru:

În luna august a apărut o Ordonanță de Guvern care permite Prefecturilor să plătească un spor COVID de 30 la sută, angajaților. Acest spor se acorda pe baza unui raport de activitate, printr-un ordin emis de prefect.

După lungi insistențe, prefectul Stelian Dolha a explicat că jumătate din angajații instituției pe care o conduce au beneficiat în 2020 de acest spor. Dintre cei 33 care au fost cuprinși în ordinul de acordare a sporului, UNUL singur a refuzat: Sorin Herciu, de la Serviciul de Audit.

Stelian Dolha: Doar un singur angajat a refuzat. Domnul Herciu de la Audit.

Reporterii Bistrițeanul.ro au investigat puțin pentru a afla cine este Sorin Herciu, eroul nostru, omul rupt din peisajul monden, în care fiecare își urmărește interesele personale și nu se trage înapoi de la un câștig venit… ușor.

Sorin Herciu are 61 de ani. A absolvit liceul Stephan Ludwing Roth din Mediaș în 1978. Este absolvent al Academiei de Studii Economice din București, promoția 1983. Lucrează, de ani buni, la Serviciul Audit din cadrul Prefecturii Bistrița.

Cei care îl cunosc au doar cuvinte de laudă la adresa lui, explicând că gestul său, de a refuza, era… DE AȘTEPTAT.

Mihaela Ivan:  „Un om EXTREM de corect și EXAGERAT de sincer”

„Domnul Herciu este un om EXTREM de corect și foarte meticulos. Și când aveam programate întâlniri, ne trimitea din timp materialele care trebuiau studiate. Își pregătea întâlnirea în detaliu. Ne întreba dacă am parcurs materialele, etc. Este un om EXAGERAT de sincer, și de aceea nici nu e așa de iubit. Cum se spune, adevărul îți cerne prietenii.

Este și un om implicat în foarte multe activități de voluntariat. Și organizează tot felul de chestii faine. De exemplu, când lucram în Prefectură, eram un grup care citeam o carte pe săptămână. Și ne întâlneam să discutăm despre acea carte. Chiar ne aducea el cărți care merită citite. De sărbători, ne mobiliza să ajutăm pe cei cu situații materiale precare. E un om fain!”, a explicat Mihaela Ivan, fosta purtătoare de cuvânt a Prefecturii Bistrița.

Gigi Puica: „Un om de bună calitate, un altruist!”

Ne-am cunoscut la o partidă de tenis de masă, acum vreo 20- 30 de ani. Am rămas prieteni de atunci. E un om deosebit. Un om de bună calitate și altruist. Un om cinstit și curat! Doar de bine pot spune despre el. E un om chiar deosebit!”, a explicat Gigi Puica din cadrul DSP BN.

Olimpiu Cocean: „Ne așteptam să facă așa ceva, la felul lui de a fi!”

„Domnul Herciu este membru fondator al clubului Lions Bistrița. A fost inclusiv președinte, pentru că la noi, președinții se schimbă, o dată la un an. Îi place voluntariatul și a fost extrem de implicat în toți acești 15 ani, de când e la Clubul Lions. A făcut extrem de multe donații. A demarat foarte multe proiecte pentru oamenii în vârstă, pentru cei cu probleme sociale. Un om foarte implicat, care a făcut foarte mult voluntariat. Gestul făcut de el e un gest frumos, dar la care ne așteptam, dat fiind felul lui de a fi!”, a explicat Cocean Olimpiu, președintele regiunii Nord Vest a Clubului Lions.

Bistrițeanul.ro felicită gestul făcut de Sorin Herciu. Măcar din când în când merită să încercăm cu toții să FIM ca domnul Herciu…!

 

FOTO – Facebook – Sorin Herciu

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Filexpo – Noul Centru comercial cu capital 100% Bistrițean. Va face diferența!

Deschidere va avea loc joi,  29 iulie h 11. Managerul  de comunicare al Filexpo, declară : “Inițial...

FOTO/VIDEO: ”Arome din Călimani” vinde, usucă și congelează afine de pădure pentru cofetării și restaurante! Povestea unei afaceri de familie

Gustul pădurii -  fresh, congelat sau uscat - ajunge acum în cofetării, restaurante sau pe mesele...