11.5 C
Bistrița
joi, septembrie 18, 2025

Cine vrea să învețe cum se face coniacul are acum ocazia perfectă! Petru Brendea, creatorul faimosului coniac Brendea, își dezvăluie secretele

Dacă ai visat vreodată să-ți faci propriul coniac pentru a-ți impresiona prietenii – acum e momentul să profiți de ocazie. Petru Brendea, creatorul faimosului vinars Brendea, este dispus să dezvăluie câteva dintre secretele sale.

Au venit persoane din Mehedinți și din Sibiu ca să le spun care e tehnologia de producere a coniacului. Rețete exacte nu pot să le ofer. Dar cu mare plăcere îi învăț care sunt pașii care trebuie urmați.

Nu mi-e teamă de concurență, și nici că se fură din meserie. Este loc pentru toată lumea. Noi suntem prima distilerie din România – autorizată să producă coniac. Nu-i spunem coniac, pentru că trebuie să-l numim vinars.

Dar m-am gândit că e inuman să nu-i învăț și pe alții. Eu am învățat de unul singur, n-am găsit pe nimeni aici în județ atunci când am început. Ar fi păcat, m-ar bate Dumnezeu, să țin pentru mine ce am reușit să învăț și să fac.

M-aș bucura să fie doritori din județ. Măcar așa aș ști că rămâne ceva în urma noastră aici, acasă…”, a explicat Petru Brendea pentru Bistrițeanul.ro.

Petru Brendea s-a arătat dezamăgit și de produsele contrafăcute, de o calitate îndoielnică. „Sunt oameni care pun într-o țuică de calitate slabă stafide, cafea, zahăr ars și alte ingrediente. Și o valorifică apoi drept coniac”, a avertizat Petru Brendea

Așa că bistrițenii care visează să-și producă propriul coniac, pot să-l contacteze pe Petru Brendea. Relații suplimentare – la telefon 0745.54.98.39.

Cei interesați vor avea ocazia să viziteze și sediul distileriei de familie care i-a cucerit deja inclusiv pe bucureșteni: 

Un bistrițean organizează PRIMA degustare de palincă din București!

Anul trecut, distileria Brendea a participat la o competiție internațională, obținând medalia de aur: 

Coniacul Brendea, distins cu Medalia de Aur, la Vinarium Internațional Wine Contest

FOTO: Țuica din pere piperate – „Regina palincilor” și un Elixir misterios – tăriile rare produse în Bistrița-Năsăud, de Brendea&Sons

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. M-am ” speriat „… ca repede o sa-si dezvaluie secretul de fabricatie aici … ptr toata po.pu.limea … gratis ! Si eu as face la fel si cine doreste ” sa invetze „… n-are decat sa mearga acolo, sa munceasca la ” crama „… pana invatza ! Mi se pare foarte corect .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

October Nostalgia Experience – un weekend numai pentru adulți cu nostalgia vremurilor bune, la Panoramic Colibița

Deja v-ați învățat ca cei de la Panoramic Colibița să vină cu tot felul de idei...

Crama Veche caută Ajutor Bucătar și Pizzer. NOI locuri de muncă în Bistrița și Năsăud

Crama Veche caută ajutor bucătar și pizzer, iar Îndemânarea Construct angajează sudor MIG/MAG & Electric, Lăcătuș mecanic, vopsitor și muncitor necalificat. NOI locuri de muncă în Bistrița la Grand Hotel COROANA, dar și în Năsăud, la STEWO Plast. Oferta completă, mai jos:

Ești pasionat de torturi și vrei să-ți desăvârșești tehnica? Descoperă toate secretele de la maestrul cofetar Alina Bejan, pentru Un Dulce De Zece!

Măiestria de a face torturi care să fure privirile tuturor și să-i cucerească definitiv pe cei...