2.1 C
Bistrița
vineri, noiembrie 14, 2025

Cine vrea să învețe cum se face coniacul are acum ocazia perfectă! Petru Brendea, creatorul faimosului coniac Brendea, își dezvăluie secretele

Dacă ai visat vreodată să-ți faci propriul coniac pentru a-ți impresiona prietenii – acum e momentul să profiți de ocazie. Petru Brendea, creatorul faimosului vinars Brendea, este dispus să dezvăluie câteva dintre secretele sale.

Au venit persoane din Mehedinți și din Sibiu ca să le spun care e tehnologia de producere a coniacului. Rețete exacte nu pot să le ofer. Dar cu mare plăcere îi învăț care sunt pașii care trebuie urmați.

Nu mi-e teamă de concurență, și nici că se fură din meserie. Este loc pentru toată lumea. Noi suntem prima distilerie din România – autorizată să producă coniac. Nu-i spunem coniac, pentru că trebuie să-l numim vinars.

Dar m-am gândit că e inuman să nu-i învăț și pe alții. Eu am învățat de unul singur, n-am găsit pe nimeni aici în județ atunci când am început. Ar fi păcat, m-ar bate Dumnezeu, să țin pentru mine ce am reușit să învăț și să fac.

M-aș bucura să fie doritori din județ. Măcar așa aș ști că rămâne ceva în urma noastră aici, acasă…”, a explicat Petru Brendea pentru Bistrițeanul.ro.

Petru Brendea s-a arătat dezamăgit și de produsele contrafăcute, de o calitate îndoielnică. „Sunt oameni care pun într-o țuică de calitate slabă stafide, cafea, zahăr ars și alte ingrediente. Și o valorifică apoi drept coniac”, a avertizat Petru Brendea

Așa că bistrițenii care visează să-și producă propriul coniac, pot să-l contacteze pe Petru Brendea. Relații suplimentare – la telefon 0745.54.98.39.

Cei interesați vor avea ocazia să viziteze și sediul distileriei de familie care i-a cucerit deja inclusiv pe bucureșteni: 

Un bistrițean organizează PRIMA degustare de palincă din București!

Anul trecut, distileria Brendea a participat la o competiție internațională, obținând medalia de aur: 

Coniacul Brendea, distins cu Medalia de Aur, la Vinarium Internațional Wine Contest

FOTO: Țuica din pere piperate – „Regina palincilor” și un Elixir misterios – tăriile rare produse în Bistrița-Năsăud, de Brendea&Sons

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. M-am ” speriat „… ca repede o sa-si dezvaluie secretul de fabricatie aici … ptr toata po.pu.limea … gratis ! Si eu as face la fel si cine doreste ” sa invetze „… n-are decat sa mearga acolo, sa munceasca la ” crama „… pana invatza ! Mi se pare foarte corect .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO – Performanța, recunoscută: Alin Ioaneș și ROMBAT, premiați la Automotive Today Awards!

Compania ROMBAT a obținut o dublă recunoaștere prestigioasă în cadrul galei Automotive Today Awards 2025, organizată...

BCVO Logistics angajează Manageri de zonă, restaurantul Numa’ Bun caută Casier și preparator de burgeri! NOI locuri de muncă, în Bistrița

BCVO Logistics angajează manageri de zonă / planificatori transport! Restaurantul fast-food Numa’ Bun caută preparatori sandwich-uri / burgeri și casier! Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Fan Courier și Clinica Sanovil. Se caută economist, jurist, psiholog, infirmieră, asistent șef șantier și inginer instalații. Oferta completă - mai jos:

Profesioniștii de la WAXUS Imobiliare sunt alături de tine, de la prima idee de a-ți cumpăra un imobil, până devine proprietatea ta

WAXUS Imobiliare a ajuns și la Bistrița. Cu o experiență de câțiva ani în piața imobiliară,...