16.9 C
Bistrița
luni, august 8, 2022

Concert extraordinar de orgă, în 22 decembrie, la Biserica Romano-Catolică de pe Șincai

Melomanii din Bistrița au ocazia să participe mâine, 22 decembrie 2021, de la ora 18.00, la un concert de orgă extraordinar! Profesorul Erich Türk revine la Bistrița cu un program impresionant din Bach, Sigismund Toduță, dar și câteva surprize:

Un concert de orgă extraordinar va avea loc miercuri, 22 decembrie 20212, în biserica romano-catolică «Sfânta Treime» de pe strada Gheorghe Șincai.

Concertul este organizat de compania Betak.

Din program fac parte preludii de Bach, Pastorala BWV 590, dar și câteva improvizații compuse chiar de Erich Türk.

Melomanii vor avea ocazia să asculte cu prilejul acestui concert de Crăciun și patru colinde într-un aranjament special pentru orgă de Sigismund Toduță sau Toccata lui Andrew Carter.

Erich Türk s-a născut în 1972 în Cluj şi este absolvent al Academiei de Muzică „Gh. Dima”.

A studiat orga cu Ursula Philippi (Cluj) şi Mihai Rădulescu (Viena), iar clavecinul cu Ilton Wjuniski (Paris) şi Gordon Murray (Viena). A participat activ la numeroase cursuri de măestrie de orgă, clavecin, dirijat şi basso continuo în Portugalia, Franţa, Germania, Elveţia şi Moscova.

Între 1995-1999 a fost organist şi dirijor de cor la Biserica Evanghelică din Mediaş. Este angajat al Academiei de Muzică „Gh. Dima” din 1995. Aici predă orgă, clavecin, bas cifrat, muzică de cameră şi organologie. A susţinut numeroase recitaluri în majoritatea ţărilor europene în calitate de solist. A participat la concerte şi în calitate de membru al Ansamblului Baroc „Transilvania” şi al altor formaţii camerale.

În calitate de solist şi membru al Ansamblului Baroc „Transilvania”, a efectuat numeroase înregistrări radio, TV şi CD, iar cu Ansamblul Baroc „Transylvania” a realizat un DVD documentar cu muzică autohtonă.

Erich Türk s-a implicat de-a lungul carierei sale în revigorarea muzicii vechi şi cercetarea instrumentelor de epocă. A fondat casa de discuri TransylvANTIQs dedicată culturii muzicale autohtone. La Concursul Internaţional de Orgă „J.S. Bach” 2000, din Bruges, a obţinut premiul doi şi premiul publicului.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...

Cum să renovezi baia simplu și rapid

Baia este un spațiu important în orice locuință. Având în vedere că petrecem destul de mult...

Se fac angajări la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness, Sanovil are nevoie de un asistent farmacie

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness,...