26.9 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

Consiliul Județean BN cheltuie cele 10 milioane de lei de la Guvern pe învățământ, sănătate, sport și un drum nou

Guvernul a alocat Consiliului Județean BN 10 milioane de lei. Banii provin din sumele defalcate din TVA și vor merge pe investiții în sănătate, sport și un drum nou.

Din sumele defalcate din TVA, Guvernul a împărțit bani administrațiilor din teritoriu. Consiliului Județean Bistrița-Năsăud i-a fost alocată suma de 10 milioane lei.

În ședința extraordinară de Consiliu Județean, consilierii au avut de aprobat pe ce se vor cheltui acești bani.

Conform documentului, „este necesară rectificarea bugetului judeţului Bistrița-Năsăud pe anul 2022, prin majorarea veniturilor bugetului local cu suma de 10.030 mii lei, după cum urmează:

  • la cod venit 11.02.06 „Sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale”, cu suma de 10.000 mii lei;
  • la cod venit 42.02.89 „Alocări de sume din PNRR aferente componentei împrumut” cu suma de 30 mii lei”.

CUM se vor folosi acești bani:

Banii suplimentari vor fi împărțiți pentru patru proiecte.

Conform documentului, în structura cheltuielilor bugetului local este necesară efectuarea următoarelor modificări:

  1. Majorarea cu suma de 30 mii lei a creditelor bugetare la capitolul  „Învățământ
  2. Majorarea cu suma de de 1.160 mii lei a creditelor bugetare pentru obiectivul „Reabilitarea corpurilor de clădire în care își desfășoară activitatea Laboratorul TBC și Arhiva Secțiilor externe ale Spitalului Județean de Urgență Bistrița, situate pe str.Ghinzii, nr.26, Bistrița, județul Bistrița-Năsăud”
  3. Majorarea cu suma de 4.778 mii lei a creditelor bugetare pentru obiectivul „Realizare rețea colectare și descărcare ape pluviale‟ localitatea Unirea, Str.Aerodromului, nr.33, municipiul Bistrița, județul Bistrița-Năsăud”
  4.  Majorarea cu suma de 4.062 mii lei a creditelor bugetare, după cum urmează:
    • 1.460 mii lei pentru obiectivul de investiții „PT+Execuție – Modernizare DJ 154D, km 16+120-17+515, Budurleni-Brăteni (Tronson 1)”
    • 2.456 mii lei obiectivul de investiții „Amenajări exterioare pentru agrement, dotări sportive și funcțiuni complexe la Complexul Sportiv situat în localitatea Unirea, Str.Aerodromului, Nr.33, Municipiul Bistrița”

Întregul document poate fi consultat aici:

08_PH a zecea rectificare - suplimentare 2

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!