0.4 C
Bistrița
joi, decembrie 1, 2022

Crețu nu se lasă: Taxa la gunoi nu trebuie subvenționată!

Primarul Ovidiu Crețu a prezentat modul în care el „vede” că ar trebui cheltuit banul public. În ceea ce privește subvenționarea taxei de gunoi, el rămâne pe poziție. „Nu trebuie subvenționată!”, a subliniat, din nou, acesta.

Consilierii locali vor aproba azi Bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Bistrița pe anul 2020. Zilele trecute, edilul prezenta modul în care vede el că ar trebui să se cheltuie banul public.

FOTO/VIDEO – Crețu despre buget: E în creștere! Sper să ne mai ajute Radu Moldovan!

Întrebat de ce nu a prins și subvenționarea taxei de gunoi în cheltuieli, acesta a explicat că poziția lui rămâne aceeași.

„Eu cred că merită să subvenționăm activitatea de sport a elevilor, pentru accesul la bazine sau la sălile de sport la care merg. Dar subvenționarea producerii de deșeuri nu cred că trebuie făcută. Aici trebuie să fim conștienți fiecare că deșeurile trebuiesc plătite și trebuie să conștientizăm oamenii că trebuie să facă colectarea selectivă și să facă mai puține deșeuri. Nu numai colectare selectivă. Sigur că am putea să găsim o variantă de subvenționare a unor familii care au veniturile foarte scăzute. Dar asta e o altă discuție. Dar repet, eu prezint bugetul așa cum este, iar consilierii locali vor vota Bugetul cu modificările care vor fi aduse în ședința comisiilor reunite și în plenul consiliului”, a explicat Ovidiu Crețu.

Acesta a subliniat că propunerea lui este de a nu mai subvenționa taxa de salubritate, așa cum a mai spus-o și cu altă ocazie:

VIDEO Ovidiu Crețu: NU cred că trebuie subvenționată taxa de gunoi

„În perioada care o mai am, voi pune în aplicare bugetul în conținutul și forma pe care-l va avea”, a fost răspunsul edilului la întrebarea legată de faptul că inclusiv colegii lui de partid s-ar putea să nu-i susțină propunerea de a nu subvenționa taxa.

Lucrul acesta s-ar putea întâmpla, mai ales că liderul PNL Ioan Turc a cerut consilierilor liberali să susțină subvenționarea taxei.

Ioan Turc le cere consilierilor locali să voteze pentru subvenționarea taxei de salubrizare

Chiar și liderul PSD BN, Radu Moldovan, și-a afirmat clar poziția împotriva propunerii făcută de Ovidiu Crețu:

Radu Moldovan: „Președintele PNL, domnul Turc, trebuie aplaudat”. În ce context l-a lăudat șeful județului pe „rivalul” său

Întrebat ce părere are de poziția liderului PSD BN, în contextul în care Ovidiu Crețu speră la o colaborare, și în 2020, între PMB și CJ BN, edilul nu a dat un răspuns.

„Nu comentez ce a spus unul sau altul. Eu vă spun poziția mea, și nu comentez ceea ce spun alții”, a replicat acesta.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...