7.4 C
Bistrița
sâmbătă, octombrie 16, 2021

CRIZĂ de plastic pentru buletine! Se eliberează numai după 30 de zile!

Bistrițenii care doresc să-și refacă actele de identitate trebuie să aștepte minim 30 de zile după ele. De vină ar fi lipsa plasticului pentru imprimarea cărților de identitate.

La mijlocul săptămânii trecute, autoritățile centrale au dat directive privind eliberarea actelor de identitate. Mai exact, perioada de eliberare a acestora s-a prelungit la 30 de zile, în situația în care înainte se eliberau în cinci zile.

”Ca urmare a reglementărilor dispuse de Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, București, începând cu data de 10.02.2021 termenul pentru eliberarea actelor de identitate va fi de 30 de zile” a fost anunțul dat de Primăria Bistrița.

Programul de lucru la Serviciul de Evidență al populației a rămas același, programările și preluarea documentelor desfășurându-se în aceleași condiții.

De vină pentru această modificare ar fi lipsa plasticului pentru imprimarea actelor de identitate. Situația e una la nivel național.

Astfel, cei care doresc să-și schimbe actele te identitate trebuie să aștepte 30 de zile, minim. Conform legii, există posibilitatea prelungirii perioadei de emitere a actelor cu încă 15 zile.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se caută tehnician maseur și kinoterapeut! NOI locuri de muncă, disponibile la Subway Viișoara, Transmixt, Electroplast, IMP România sau RDS

Salon CLAUDIA angajează tehnician maseur și kinoterapeut (ă). Restaurantul Subway Viișoara din incinta Petrom angajează preparatori sandwich-uri, iar Leoni are disponibile sute de locuri de muncă. RCS & RDS caută agent vânzări. Oferta completă, mai jos: 

Jachete bărbătești – care este perfectă pentru vremea rece?

Vremea rece aduce cu sine nevoia de a ne schimba garderoba. Pentru sezonul rece, în orice...

Ianiki After school e ALTCEVA: Cursuri în limba Germană! Și-ți iau copilul de la școală și-ți vine acasă cu tema făcută și fericit!

Un ALTFEL de after school și-a deschis azi porțile, în Bistrița. Cei de la IANIKI îți...