2.4 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Cum a ajuns liderul USR Călin Stan să încaseze 20.800 de lei, salariul de viceprimar, despre care spunea acum un an că e „nesimțit”

În primăvara anului trecut, liderul USR Călin Stan atrăgea atenția pe o rețea de socializare că primii patru oameni din primărie încasează salarii „nesimțite”. Ironia sorții… un an mai târziu a ajuns să încaseze salariul „nesimțit” de viceprimar 2.

În primăvara anului trecut, Călin Stan, acum lider USR, distribuia frenetic pe Facebook o postare intitulată „Plătim pentru incompetență”. Aceasta scotea în evidență faptul că primarul, viceprimarii și city managerul din acea perioadă încasau lunar împreună aproape 80.000 de lei.

Salariul brut al lui Ovidiu Crețu ajungea la 23.400 de lei, cel al viceprimarilor la 20.800 de lei, iar cel al city managerului era de 14.500 de lei. Lefurile primilor patru oameni din primărie erau numite de liderul USR – „nesimțite”.

Ironia sorții, un an mai târziu, Călin Stan, care de curând a fost votat președinte al filialei județene USR, ajunge să încaseze unul din aceste salarii „nesimțite”, cel de viceprimar.

Prezent aseară la Bistrițeanul Live, Călin Stan a fost întrebat dacă acum salariul nu i se mai pare nesimțit și ce a făcut cu el în lunile acestea, de când este viceprimar.

„Să știți că am și donat din el (n.r. din salariu). Acela e brutul (n.r. 20.800 de lei), netul e 12.000 și un pic. Veniturile trebuie justificate și dumneavoastră aveți posibilitatea să mă taxați pe durata mandatului meu. Da, sunt nesimțite, pentru că administrația Crețu care n-a făcut mai nimic pentru a încasa aceste salarii”, a spus Călin Stan.

Întrebat dacă i se pare mare salariul pe care îl încasează, noul viceprimar a replicat  că nu. Acesta a mai spus că obișnuia să câștige mai bine în mediul privat, asta deși declarația de avere îl contrazice. Potrivit acesteia, veniturile lunare ale lui Călin Stan se învârteau în jurul sumei de 3.000 de lei.

La Bistrițeanul Live a spus însă că încasa niște bonusuri consistente „care nu trebuiau declarate”. Acesta colabora cu o importantă firmă de cosmetice.

„Atâta este în declarația de avere – suma pe care o luam, 3.000 de lei. Având în vedere că aveam un contract de prestări servicii cu o companie privată, sumele le încasam pe prestări servicii, pe firma mea. Mai erau niște bonusuri destul de consistente pe care nu trebuie să le declari. Am câștigat destul de bine și cred că puteam în mediul privat să câștig și mai bine de atât”, a răspuns viceprimarul.

Despre salariul încasat de la Primăria Bistrița, Călin Stan spune că este unul muncit și că îl merită…

Emisiunea la care a fost invitat Călin Stan poate fi urmărită mai jos: 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.