18.8 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Cum a nenorocit un medic șpăgar de la Cluj o fetiță trimisă de la spitalul din Bistrița

O fetiță de nici trei anișori și-a fracturat mâna în a doua zi a anului 2021. Ajunsă la UPU Pediatrie Bistrița, „n-ar mai fi vrut să plece de acolo”, dar a fost nevoie să o vadă un medic ortoped pediatru din Cluj. De acolo, a început chinul. Părinții acuză medicul că nici măcar nu a stat de vorbă cu ei, iar mânuța fetiței a fost pusă… strâmb! Medicul are peste 10 condamnări de luare de mită și a fost și condamnat la închisoare cu suspendare.

Totul a început imediat după Revelion. O familie din Piatra Neamț se afla la Tășuleasa. Fetița de nici trei anișori a vrut să facă un „salt de pisică”.

În data de 2 ianuarie 2021, fiică-mea de 2 ani și 10 luni, s-a gândit că ar fi o idee bună să încerce un salt de pe canapea, „ca o pisică”. Zis și făcut! Totul a mers bine până la aterizare. Am ridicat-o de pe jos, urlând că o doare mânuța. Am luat-o în brațe, am încercat să o liniștesc și ca de fiecare dată, după orice căzătură serioasă, am verificat dacă își poate mișca degetele și dacă e întreagă. De data asta am avut ghinion. Mi-a zis că nu își poate mișca degetele, iar imediat după ce i-am ridicat bluza și am dezgolit antebrațul am constatat că mâna e fracturată”, povestește Paula, mama fetiței.

Au mers rapid la Spitalul Județean de urgență Bistrița, la UPU Pediatrie.

Am arucat ceva haine pe noi, ne-am urcat în mașină și aproape că am aterizat în fața Spitalului Județean de Urgență din Bistrița. Acolo lucrurile au mers foarte bine, sau cât de bine pot merge lucrurile când mergi la urgențe cu copilul, iar inima ta e cât un purice. După o radiografie și un ghips provizoriu de la Bistrița, ni s-a spus că trebuie să ajungem la Cluj, că doar acolo ne poate vedea un medic ortoped pediatru”, a mai spus Paula.

Doar că experiența de la Cluj nu a fost cea așteptată.

Totul foarte OK la primul spital, fata nici nu mai voia să plece de la urgențe. Ne-am gândit că așa va fi și dincolo. Nici nu plecam în neant, căci medicii de la Bistrița i-au anunțat de venirea noastră pe cei de la Spitalul de Copii (…) M-au luat în primire asistenta și un domn. Abia la externare am făcut legătura că e chiar medicul. Pe el l-am întrebat dacă pot să fiu de față când îi pune fetiței mâna la loc. Și efectiv a răcnit: «când o să faci Facultatea de Medicină»”, a povestit mama fetiței, pentru Libertatea.ro.

După emoțiile aferente pe perioada intervenției, cât și după intervenție, în lipsa unei comunicări clare din partea medicului, a mai urmat un „episod de răstire”.

Ne-au chemat la radiologie, ca să verifice dacă oasele sunt în poziție. Ne-am intersectat la 2 minute după ce i-au făcut radiografiile cu măcelarul Ioan Dobrescu, care ne-a zis că putem pleca acasă și ne-a făcut recomandarea ca după 3 săptămâni să mergem de unde am venit noi, să îi schimbe cineva ghipsul cu un altul, pe care să îl mai țină 3 săptămâni.

Atunci eu am insistat că mi-aș dori farte mult să mă întorc în 3 săptămâni la Cluj și să o vadă tot el pe copilă, moment în care acest… om, a ridicat vocea și m-a întrebat de unde sunt („Piatra-Neamț…”) și a zis să merg la Piatra-Neamț, după care a plecat, s-a auzit ușa biroului unde a intrat, după care s-au auzit și cheile cu care și-a ferecat ușa. Și uite așa, am rămas pe holul spitalului ca o proastă, cu copilul în brațe fără să înțeleg ce am de făcut”, își amintește Paula.

După trei săptămâni… ȘOC! Radiografia arăta că oasele nu sunt puse cum trebuie. Din fericire, au găsit un medic care i-a mai liniștit, spunându-le că „o va lasă cu mânuța așa, că doar îi schimbă ghipsul. Copiii de vârsta ei au o putere fenomenală de a se vindeca, iar oasele se vor așeza singure până într-un punct, iar după 6 luni, dacă în urma unui control se va constatat că alinierea nu e chiar ideală, abia atunci se va interveni chirurgical, minim invaziv”.

Conform Libertatea.ro, medicul are o condamnare pentru mită și un dosar în care a primit o amendă administrativă și profesează în același spital.

Conform dosarului consultat de ziariști, el le spunea mamelor că dacă nu-i dau mită e ca și cum ele „nu au grijă de copil”. Acesta dezvoltase un sistem de a primi bani, strâmbând din nas dacă nu era mulțumit, ca să nu fie surprins vorbind!

Medicul Dobrescu a „trecut” și prin două dosare penale, fiind prins de două ori în flagrant delict. La al doilea, 14 părinți s-au prezentat în fața instanței pentru a povesti cum au fost umiliți pentru a-i da mită doctorului. Iar judecătorii au decis să-l condamne la 3 ani de închisoare cu suspendare în 2016. A continuat să profeseze în același spital unde a comis faptele. Apoi, în 2016, a refuzat să trateze o pacientă din Covasna, pe motiv că nu știa limba română și a fost amendat cu 1.000 de lei de CNCD.

Așa că, domnule doctor cu scârbă și furie, îți urez să îți rupi ambele mâini și să vii la mine să ți le ghipsez. Și să îl saluți pe fiul dumitale, procuror, care probabil te-a scos de-a lungul timpului din toate mocirlele în care te-ai scăldat. Îți promit că voi face tot ce pot ca tu să ieși din sistemul ăsta ucigător”, a transmis Paula, mama fetiței.

Întreaga poveste o puteți citi în imaginea de mai jos:

Reporterii Libertatea au luat legătura cu medicul, iar explicația acestuia pentru care NU a stat de vorbă cu părinții e una… halucinantă.

„Am medici rezidenți care le explică, nu stau eu acuma să le explic, să risc tot felul, să stăm față în față, să risc să iau eu COVID și să mă curăț la 65 de ani că vor ei povești…?!”.

 

FOTO & Info – Libertatea.ro

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...