13.1 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 25, 2022

Descoperiri…nocturne: Cu drogurile-n buzunar, băuți la volan și fără permis

Circulația pe timp de noapte e interzisă, în această perioadă. Așa că polițiștii cer explicații tuturor pe care-i văd afară la ore târzii. În acest weekend, oamenii legii au descoperit un tinerel ce se plimba cu drogurile-n buzunar, șoferi beți și fără permis, tinerei ieșiți la plimbare cu mașina condusă de prietenul băut.

Starea de alertă s-a prelungit, așa că în continuare, deplasarea pe timp de noapte, între orele 23.00 – 05.00 e interzisă. Astfel, oamenii legii opresc pe toți cei care se deplasează în acest interval orar.

Acest weekend a fost…diversificat în ceea ce privește descoperirile nocturne ale oamneilor legii.

La plimbare, cu drogurile-n buzunar

Azi-noapte, la ora 01.20, polițiștii bistrițeni au văzut un tânăr care se plimba pe străzile din municipiu. Acesta nu doar că nu și-a putut justifica deplasarea, dar avea asupra lui și aproape 20 de plicuri cu droguri.

Tânărul de 26 de ani a fost oprit și legitimat în jurul orei 01.20, pe o stradă din Bistrița, iar în urma controlului efectuat, asupra lui au fost descoperite 3 plicuri care conțineau substanțe vegetale și alte 16 plicuri cu prafuri de culoare albă, susceptibile a avea efect psihotrop. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, dosarul fiind înaintat structurii competente, iar substanțele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Totodată, tânărul a fost sancționat contravențional, conform Legii 55/2020” transmit reprezentanții IPJ BN.

Băut bine, la volan, pe străzile din municipiu

Sâmbătă noaptea, un echipaj din cadrul Biroului de Ordine Publică a oprit pentru control, un autoturism care circula pe bulevardul Independenței din Bistrița.

Conducătorul auto, un tânăr de 25 de ani, din Satu-Nou, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu alcoolemie.

Și băut, și fără permis, conducea cu viteză prin Viișoara

Tot sâmbătă noaptea, un bărbat din Bistrița rula cu viteză pe DN 17, prin Viișoara. A fost oprit pentru control. Iar pe lîngă că nu-și putea justifica deplasarea, oamenii legii au mai descoperit și alte nereguli.

Sâmbătă noaptea, în jurul orei 24.00, pe drumul național 17, în Viișoara, polițiștii au oprit un autoturism care rula cu viteză peste limita legală. Conducătorul auto, un bărbat de 32 de ani, din Bistrița a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în urma verificărilor, a reieșit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, motiv pentru care s-a întocmit dosar penal” se arată în comunicatul IPJ BN.

Băut, și-a scos prietenii la o plimbare cu mașina, în miez de noapte

Polițiștii au întocmit sâmbătă noaptea un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului. Protagonist – un tânăr de 20 de ani, din Mureșenii Bârgăului, depistat în jurul orei 01.30, la volanul unui autoturism în care se mai aflau alte 5 persoane.

Autoturismul a fost oprit pentru control de polițiștii Serviciului Rutier,  pe drumul național 17, în localitatea Tureac. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate probe în vederea stabilirii alcoolemiei. Cei șase tineri, dintre care două fete, toți din comuna Tiha Bârgăului, cu vârste cuprinse între 17-20 de ani, au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea restricțiilor privind circulația în afara locuinței, după ora 23.00. Cuantumul sancțiunilor aplicate conform Legii 55/2020 este de 4.000 de lei” transmit oamenii legii.

Din fericire, polițiștii i-au dus pe tinerei în siguranță acasă.

 

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...

Diferențele între sloturi online și cele offline

Una din principalele modalități în care oamenii se distrează la jocuri de noroc sunt sloturile. Aceste...