21.5 C
Bistrița
miercuri, august 10, 2022

Dr. Annabella Muzsi, managerul SAJ BN, dă replica: Trebuie făcută diferența între a nu exista echipamente și a folosi judicios echipamentele de protecție

DREPT LA REPLICĂ referitor la articolul apărut în publicația online ”Bistrițeanul” dorim să aducem la cunoștința opiniei publice următoarele:

Pentru întreaga conducere a Serviciului de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud siguranța personalului,și desfășurarea în siguranță a activității operative, a fost și este prioritatea absolută. În acest sens au fost luate,și se iau in flux continuu, toate măsurile de a asigura toate echipamentele și materialele necesare activității operative, în prima linie.

Personalul instituției s-a implicat activ și exemplar în toate activitățile întreprinse în mobilizarea legată de situația epidemiologică curentă, sprijinind cu tot ce este necesar atât DSP-BN cât și persoanele aflate înizolare.

Ieri, 21.03.2020, pentru doi colegi de-ai nostri am luat măsura izolării la domiciliu, măsură care a fost dispusă preventiv. Conducerea a considerat că, deși sunt contacți fără simptome ale unui pacient cu care auinteracționat în urmă cu 7 zile, izolarea preventivă se impune pentru protejarea colectivului din care fac parte, chiar dacă lipsa unui echipaj operativ de intervenție expune ceilalți colegi la volum de muncă suplimentar.

Contrar celor afirmate în articol, personalului nu i-au fost raționalizate echipamentele. Trebuie făcută însă o diferență între a nu exista echipamente și a folosi judicios echipamentele de protecție, în contextul crizei globale, de aceea personalului i-au fost puse la dispoziție recomandările INSP cu privire la folosirea judicioasă a echipamentelor de lucru (recomandări accesibile la adresa https://www.cnscbt.ro/index.php/info-medical/1476- utilizarea-rationala-a-ppe-in-contextul-covid-19 ).

Atât personalul de intervenție cât și populația trebuie să înțeleagă că nu se poate utiliza echipament de protecție de ce mai înalt nivel la toate cazurile, misiunile trebuie încadrate în clase de risc și echipamentul de protecție trebuie adaptat obiectiv nivelului de risc.

Din cauza situaței epidemiologice speciale, consumul de materiale de protecție este mai mare decât în situații normale, dar achiziționarea nu a fost întreruptă, existând rezerve, mai multe comenzi lansate și produse pe cale să fie livrate.

Colaborarea cu structurile județene este mai strânsă ca niciodată, indiferent de subordonarea ierarhică.Sunt distribuite, periodic, în flux continuu, echipamente din partea structurilor centrale, prin ISU-BN (combinezoane, măsti și mănuși de protecție). De asemenea, colaborăm strâns cu Spitalului Județean de Urgență Bistrița, care recent a împărțit cu noi o donație de materiale dezinfectante; suntem în discuție cu entități economice județene de producție pentru asigurarea pe temen lung a materialelor necesare; avem sprijin din partea organizațiilor profesionale și din partea socității civile.

Dorim să reamintim populației că cel mai mare ajutor pe care cetățenii ni-l pot oferi este sinceritatea și responsabilitatea fiecăruia atunci când solicită serviciile echipajelor de ambulanță.

Protejați-ne ca să vă putem ajuta!

Manager general interimar, dr. Annabella MUZSI

Textul la care directorul SAJ BN dă replica este acesta:

JALE la Ambulanța Bistrița! Uitați de toți, mințiți de pacienți și cu echipamentele speciale pe sfârșite!

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...