12.5 C
Bistrița
vineri, mai 27, 2022

EDITORIAL: Ăștia suntem, cu ăștia defilăm…

În ritmul ăsta, concluziile săptâmânii vor fi că bebelușul din Suceava a murit intenționat ca să creeze neplăceri BOR, de fapt era mort dinainte de botez, a fost o mică încurcătură ritualică, slujba era de fapt de înmormântare nu de botez, dar n-a mai verificat nimeni… În mod clar pacientul de la Balș găsit carbonizat după 6 ore s-a ascuns intenționat în baie…!

În mod clar pacientul de la Balș găsit carbonizat după 6 ore s-a ascuns intenționat în baie cu scopul de a face de cacao salvatorii și sistemul medical. Iar în saloane nu era frig, dar nesimțiții de pacienți aduc de acasă aeroterme și infecții nosocomiale de-a naibii.

Iohanis s-a dus la schi a doua zi după tragedia de la Balș că plătise avansul și na, nu avea sens să amâne dat fiind că au murit doar zece pacienți, puțini față de „dragii români” care vor muri în lunile viitoare cu miile în situații și din cauze evitabile.

Vorba aia, dezastrele se vor ține lanț de acum încolo și va fi nevoie de el să viziteze zonele calamitate, deci mai mereu va fi ocupat. Ce sens avea să rateze bucuriile iernii și albul rece și imaculat al zăpezii?

Apoi, bineînțeles că elevii de la seminarul teologic nu erau abuzați sexual, ci chiar ei corupeau înalții prelați ca să obțină foloase necuvenite, gen o porție în plus de fasole de post la cantină sau o curea de la Muntele Athos. Mint jurnaliștii de la Să fie lumină! Au ceva cu biserica!

Nu are sens să căutăm vinovați.

Vinovați suntem noi toți pentru că atâta vreme cât neregulile din toate domeniile nu ne vizează personal, și nici măcar atunci, facem cumva să trecem peste și lăsăm lucrurile să se întâmple în dulcele stil je m’en fiche-ist românesc.

Ești internat într-un spital jegos unde ești tratat cu fundul și trebuie să aduci medicamente și tifon de acasă? Le aduci și asta e, numai să scapi mai repede și să-ți vezi de viață.

Ți se cere șpagă la înmatricularea mașinii? Asta e, dai și scapi.

Auzi cum își bate vecinul beat nevasta și copiii noapte de noapte? Cumperi dopuri de urechi și-ți vezi de treabă, că doar nu o să te bagi în familia omului.

Vezi cum un funcționar de la Casa de pensii batjocorește o persoană vârstnică? Dă-o dracului de babă, nu ți-e rudă!

Ard oameni în spitale? Se mai întâmplă! Bine că ai tăi s-au externat cu două zile înainte de incendiu!

Citești că elevii cu dizabilități sunt discriminați la școală? Asta-i viața. Bine că al tău e normal.

Ignoranța, incompetența, dar mai ales INDIFERENȚA și lipsa de solidaritate umană nasc monștri. De câte ori ați trecut pe lângă o nedreptate / ilegalitate și ați închis ochii? De câte ori ați observat o disfuncție severă într-un sistem, oricare, dar ați tăcut de frică sau pentru că nu vi se întâmpla vouă?

De câte ori v-ați propus să reclamați un abuz, dar v-ați răzgândit pentru că era prea mare bătaia de cap sau pentru că v-ați gândit că oricum nu se rezolvă nimic? De câte ori tu, ca angajat oriunde, ai văzut că lucrurile nu se întâmplă cum ar trebui și cetățenii beneficiari ai serviciilor tale suferă, dar ai preferat să pui capul în pământ și banii în buzunar ca să nu-ți superi șefii sau din comoditate?

Ăștia suntem, cu ăștia defilăm. Mentalități de sclavi chinuiți care nu vor decât să ajungă mai repede acasă și să uite de realitatea infectă în care se bălăcesc și care le va aduce, inevitabil, sfârșitul. În chinuri și prematur.

Ana Dragu

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

5 moduri prin care să-ți surprinzi partenerul

Simți că rutina îți acaparează relația? Surprinde-ți partenerul cu gesturi mici, dar însemnate, care să mențină...

Cauți ansambluri de joacă outdoor și jucării de sezon pentru cei mici?! La FILEXPO găsești de toate!

Dacă ești în căutarea unor jucării de sezon pentru copii, dacă vrei să faci un cadou...

Weekend mediteraneean, pe Pietonal: scoici, calamari, pui de baltă, caracatițe, gătite de bucătari pricepuți!

Finalul acesta de săptămână vi-l puteți petrece savurând bunătăți mediteraneene și orientale. Pe Pietonalul Liviu Rebreanu...