18.5 C
Bistrița
joi, mai 26, 2022

Emanuela și Mina merită o căsuță decentă! AJUTĂM???

De Ziua României au rămas fără casa în care locuiau. Un coș de fum necurățat a dus la izbucnirea unui incendiu care a distrus căsuța în care Ema și Mina locuiau, în mare parte a timpului, doar cu bunica. AJUTĂM???

În 1 Decembrie, de Ziua României, un incendiu a izbucnit în localitatea Florești din comuna Nimigea.

Un coș de fum necurățat a dus la dezastrul care a lăsat fără un acoperiș deasupra capului mai multe persoane.

FOTO/VIDEO: Trei copilași au rămas fără un acoperiș deasupra capului după ce casa le-a fost cuprinsă de flăcări

În casa mistuită de flăcări locuiau Emanuela și Mina, alături de bunica lor.

Suntem doar noi trei. Și soțul, uneori, dar el mai pleacă încoace și încolo, mai caută de lucru. Dar numai ce poate, că este și el bolnav și așa cum e. Mama fetițelor e plecată în Italia, a plecat după ce s-a despărțit de tatăl lor, cam acum șase ani. Nu prea are rost să vorbim, că-s doar eu cu copilele. Și de ele îmi pasă”, a povestit, pentru Bistrițeanul.ro, Sonia Varga, bunica celor două fetițe.

La momentul producerii incendiului, primăria din localitate le-a acordat un ajutor de 5.000 de lei.

„Am avut mai multe incendii atunci, și am dat, din banii care i-am avut, la fiecare. Atât am putut da  atunci”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Nimigea, Mircea Runcan.

Acum, cele trei locuiesc într-o anexă, unde, după spusele bunicii, nu ar avea curent, iar condițiile sunt destul de grele.

Eu aș vrea să putem reface casa. Că aici vor rămâne fetele. Unde stăm acum nu sunt condiții. Banii de la primărie abia ne ajung de trai. Orice e binevenit, și o haină, și un kilogram de cartofi. Dar căsuța e importantă, să aibă un acoperiș deasupra capului, și să rămână ceva dacă eu plec de pe lumea asta, că am și eu o vârstă deja”, a mai spus Sonia.

Două bistrițence au preluat cazul, și se oferă să se ocupe, dacă dumneavoastră donați. Mână de la mână, căsuța poate fi reconstruită, iar fetițele pot avea un trai decent.

Așadar, cei ce aveți bunuri materiale de donat, sau chiar și bani, puteți să le contactați pe Facebook pe Alina Buhai sau pe Vicky Mihalca.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

5 moduri prin care să-ți surprinzi partenerul

Simți că rutina îți acaparează relația? Surprinde-ți partenerul cu gesturi mici, dar însemnate, care să mențină...

Cauți ansambluri de joacă outdoor și jucării de sezon pentru cei mici?! La FILEXPO găsești de toate!

Dacă ești în căutarea unor jucării de sezon pentru copii, dacă vrei să faci un cadou...

Weekend mediteraneean, pe Pietonal: scoici, calamari, pui de baltă, caracatițe, gătite de bucătari pricepuți!

Finalul acesta de săptămână vi-l puteți petrece savurând bunătăți mediteraneene și orientale. Pe Pietonalul Liviu Rebreanu...