8.2 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

Familia fetiței arse, de la Braniștea, din nou în vizorul Protecției Copilului. Le-au mai luat trei micuți

O fetiță de nici trei anișori a ajuns, săptămâna trecută, la Spitalul de Arși din București. Asta după ce a stat două zile acasă, în urma incidentului. Protecția Copilului urmează să facă o anchetă, din nou. Părinților micuței le-au mai fost luați trei copii.

Un incident revoltător a avut loc la Braniștea, săptămâna trecută. O fetiță de doi ani jumătate a tras pe ea o oală cu lichid fierbinte. Mama nu a anunțat incidentul decât după două zile, când a văzut că leacurile ei nu funcționează. Mai multe despre incident, aici:

TERIBIL: Au sunat la 112 la două zile după ce li s-a opărit copilașul cu un lichid fierbinte

Polițiștii au luat imediat măsuri și au deschis dosar penal.

Polițiștii au deschis dosar penal în cazul fetiței opărite

Când micuța a fost preluată de echipajele medicale, a fost un șoc pentru cei din localitate, care nu știau nimic.

Joi, cu o zi înainte să vină echipajele medicale, a fost asistenta socială de la primărie la ei acasă. Fetița mai are un frate geamăn, și asistenta socială s-a dus să vobească cu părinții să îi întrebe dacă nu vor să-i înscrie, din toamnă, pe copii la grădiniță la Cireșoaia. Acolo este un fel de internat unde ar putea sta de luni până vineri. Dar i-au zis că nu vor să-i înscrie acolo. Asistenta nu a văzut fetița atunci. I s-a spus că micuții sunt în pat, cu bunica”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, viceprimarul comunei Braniștea, Cornel Săsărman.

Familia este monitorizată atât de asistenta socială de la Primăria comunei cât și de cei de la Protecția Copilului.

Ei au mai avut trei copii, care le-au fost luați de cei de la Protecția Copilului și dați în plasament. NU e vorba că nu ar fi gospodari. Chiar m-am uitat la ei în grădină, și au puse de toate. Îi mai ajutăm și de la primărie, mai vin și de la alte organizații și îi ajută. Dar mai fac și figuri. Mai vorbesc și obraznic. Au, ce e drept, și probleme cu alcoolul”, a mai spus viceprimarul.

Cei de la Protecția Copilului au deschis deja anchetă în cadrul incidetului cu fetița. În urma acesteia se va stabili exact ce măsură se va lua în legătură cu ceilalți doi copii rămași acasă (fratele geamăn și un alt copil mai mic), dar și în cazul fetiței opărite.

Ceilalți trei copii, cu vârste sub 10 ani, le-au fost luați în 2016, pe motiv de neglijență. Colegii vor merge în teren. Au deschis ancheta, și, în funcție de ce vor constata, se va decide ce măsuri vor fi luate. Atât în ceea ce privește fetița, cât și pe ceilalți doi copii”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, directoarea DGASPC BN, Crina Andreica.

FOTO – expresdebanat.ro

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.