24.1 C
Bistrița
joi, iulie 25, 2024

FOCAR Covid 19 la Centrul de Transfuzii Sanguine Bistrița

Un asistent de la Centrul de Transfuzii Sanguine Bistrița a fost raportat pozitiv cu noul tip de coronavirus, săptămâna trecută, joi. Vineri, încă o asistentă a avut febră, așa că șefa Centrului a decis testarea întregului personal. Doar trei angajați au scăpat…

COVID 19 a pus lacătul pe Centrul de Transfuzii Sanguine Bistrița. Nu se știe pentru cât timp.

Totul a început săptămâna trecută, joi, când DSP BN a anunțat primul caz de COVID 19, la un asistent al Centrului.

Vineri dimineața, o asistentă a avut febră, așa că șefa Centrului de Transfuzii a decis testarea întregului personal care activează.

Au făcut o dezinfecție sâmbătă, și, deși s-au testat, au stat oarecum liniștiți, știind că au respectat TOATE măsurile: măști, mănuși, dezinfectanți, femeile de serviciu dezinfectau periodic toate zonele și după fiecare donator, etc.

Rezultatele sosite însă, i-au lovit ca un fulger. Din informațiile deținute până acum, 11 angajați ai Centrului sunt depistați pozitiv, iar două teste sunt incerte.

Au ”scăpat” un asistent de la distribuție, asistentul șef și contabila șefă, care a fost în concediu.

Astăzi Centrul e închis pentru dezinfecție. În funcție de decizia DSP BN, a Institutul de Tranfuzii Sanguine București și a celor din Ministerul Sănătății, se va decide CÂT timp va fi închis centrul și dacă se deschide, CUM va funcționa.

Închiderea Centrului a pus în alertă și pe cei de la spital.

Deocamdată am discutat la noi, la unitatea de transfuzii a spitalului, și avem stoc de sânge. Deci azi suntem acoperiți. Dacă cei de la Centru vor închide pe o perioadă mai lungă, va trebui să solicităm de la Cluj, Mureș, Baia Mare. Solicitarea se face prin 112 și se transportă cu Ambulanța. Ia mai mult timp, dar ne vom organiza în așa fel încât pacienții să nu aibă de suferit. Va lua mai mult timp, bineînțeles, decât dacă am avea sângele de aici de la noi, de la Centrul de Transfuzii, dar dacă nu se va găsi nicio soluție ca să nu se închidă Centrul, ne organizăm exact cum am mai făcut-o și altă dată” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, managerul SJUB, Gabriel Lazany.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Greșeli fatale în planificarea pensionării și cum să le evitați

Părinților noștri le-a fost ușor să își planifice pensionarea, deoarece majoritatea dintre ei au lucrat pentru același angajator și s-au retras cu ceasuri de aur și pensii de la companie. Cu toate acestea, zilele noastre sunt diferite, iar lucrurile sunt mai complicate...

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.