6.4 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

FOCAR Covid 19 la Centrul de Transfuzii Sanguine Bistrița

Un asistent de la Centrul de Transfuzii Sanguine Bistrița a fost raportat pozitiv cu noul tip de coronavirus, săptămâna trecută, joi. Vineri, încă o asistentă a avut febră, așa că șefa Centrului a decis testarea întregului personal. Doar trei angajați au scăpat…

COVID 19 a pus lacătul pe Centrul de Transfuzii Sanguine Bistrița. Nu se știe pentru cât timp.

Totul a început săptămâna trecută, joi, când DSP BN a anunțat primul caz de COVID 19, la un asistent al Centrului.

Vineri dimineața, o asistentă a avut febră, așa că șefa Centrului de Transfuzii a decis testarea întregului personal care activează.

Au făcut o dezinfecție sâmbătă, și, deși s-au testat, au stat oarecum liniștiți, știind că au respectat TOATE măsurile: măști, mănuși, dezinfectanți, femeile de serviciu dezinfectau periodic toate zonele și după fiecare donator, etc.

Rezultatele sosite însă, i-au lovit ca un fulger. Din informațiile deținute până acum, 11 angajați ai Centrului sunt depistați pozitiv, iar două teste sunt incerte.

Au ”scăpat” un asistent de la distribuție, asistentul șef și contabila șefă, care a fost în concediu.

Astăzi Centrul e închis pentru dezinfecție. În funcție de decizia DSP BN, a Institutul de Tranfuzii Sanguine București și a celor din Ministerul Sănătății, se va decide CÂT timp va fi închis centrul și dacă se deschide, CUM va funcționa.

Închiderea Centrului a pus în alertă și pe cei de la spital.

Deocamdată am discutat la noi, la unitatea de transfuzii a spitalului, și avem stoc de sânge. Deci azi suntem acoperiți. Dacă cei de la Centru vor închide pe o perioadă mai lungă, va trebui să solicităm de la Cluj, Mureș, Baia Mare. Solicitarea se face prin 112 și se transportă cu Ambulanța. Ia mai mult timp, dar ne vom organiza în așa fel încât pacienții să nu aibă de suferit. Va lua mai mult timp, bineînțeles, decât dacă am avea sângele de aici de la noi, de la Centrul de Transfuzii, dar dacă nu se va găsi nicio soluție ca să nu se închidă Centrul, ne organizăm exact cum am mai făcut-o și altă dată” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, managerul SJUB, Gabriel Lazany.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Provocarea Roser House: Ce-ai zice de un Crăciun magic, înconjurat de zăpadă și gustări delicioase, într-un peisaj de vis?

Cine nu și-ar dori ca de Crăciun să fugă de agitația orașului și să se relaxeze...

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!