5.9 C
Bistrița
vineri, noiembrie 21, 2025

FOTO Criminaliștii bistrițeni: Infractorii se specializează. Deci, și noi!

Echipa de cercetare a locului faptei din cadrul Serviciului Criminalistic Bistrița-Năsăud se specializează continuu în cadrul programelor de pregătire profesională.

În era tehnologiei și a internetului, infractorii își specializează tehnicile, aparatura și metodele de operare folosite. Polițiștii de la criminalistică se pregătesc continuu, să fie cu un pas înaintea lor, în fața oricăror situații.

Provocarea o reprezintă urmele latente vechi și cele care nu se văd cu ochiul liber. Pentru prelevarea lor se impune folosirea unor soluții, tehnici și aparatură de ultimă generație. Toate acestea sunt testate și învățate practic, periodic, în cadrul programelor de pregătire profesională ale specialiștilor criminaliști.

În acest context, polițiștii de la Biroul de Investigare Tehnico – Ştiinţifică a Locului Faptei au prezentat mai multe metode de relevare, fixare și  ridicare a urmelor papilare în cadrul unui schimb de experiență, la care au fost invitați să participe colegii lor de la Serviciul Criminalistic Maramureș.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Eleganță, tehnologie și economie Noua Škoda Octavia cu tehnologie mild-hybrid, acum cu Clever Bonus

MATEROM AUTOMOTIVE îți oferă una dintre cele mai avantajoase oferte ale anului: Octavia mHEV, modelul Škoda preferat al șoferilor din România, beneficiază acum de un Clever Bonus de 3.200 EUR (TVA inclus).

Restaurant Giulia lansează GASTROLINE – noul standard în catering premium

După ce și-au consolidat reputația și i-au cucerit pe bistrițeni cu evenimente memorabile, organizate ireproșabil în...

NOI locuri de muncă, la restaurantul ALMARS: Se caută spălător de vase și ajutor bucătar

Restaurantul ALMARS caută spălător vase și ajutor bucătar, Clinica Sanovil are nevoie de economist, jurist și psiholog. Se caută casier și preparator de burgeri! NOI locuri de muncă, în Bistrița, la BCVO Logistics, IPROEB, Fan Courier.  Oferta completă - mai jos: