18.7 C
Bistrița
marți, august 9, 2022

FOTO Cum arată tomatele negre, cu interior galben: un bistrițean are un adevărat „laborator” în grădina din Șintereag

Ernest Lukacs, un bistrițean din Șintereag și-a făcut un adevărat „laborator” în grădina din curtea casei sale. De ani buni, acesta cultivă acolo fasole la metru, cartofi mov, ridichi albe cu miez roz, castraveți albi, tomate portocalii sau negre.

De aproape un deceniu, Ernest Lukacs, un bistrițean care locuiește în comuna Șintereag și-a pus la punct un adevărat „laborator” în curtea casei sale. Totul a început de la niște semințe de fasole de un metru, de care soția lui Ernest a dat pe Internet.

Dacă până atunci se axau pe legumele clasice, tocmai această fasole la metru le-a deschis celor doi apetitul pentru legume mai exotice. Așa se face că în grădina casei au apărut cartofii mov, ridichi albe cu miez roz, dovleci de doi metri, castraveți albi sau amari.

Ernest obișnuiește să își prezinte recolta de „ciudățenii” inclusiv pe rețelele de socializare. Și tomatele portocalii sau negre fac senzație printre cei care-l urmăresc pe bistrițean.

Printre tomatele cultivate anul acesta se numără cele negre cu miez galben și cele portocalii cu striații negre.

„Pe tot globul am căutat legume, prin toate țările. Mă ajutp Google Translate să le găsesc și să aflu una alta despre ele. Așa le studiez în orice limbă”, spunea în 2016, Ernest Lukacs.

Foto: Ernest Lukacs

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...

Cum să renovezi baia simplu și rapid

Baia este un spațiu important în orice locuință. Având în vedere că petrecem destul de mult...

Se fac angajări la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness, Sanovil are nevoie de un asistent farmacie

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness,...