2.1 C
Bistrița
duminică, decembrie 4, 2022

FOTO: În premieră, la Școala Gimnazială Romuli!

Școala Gimnazială din Romuli punctează o premieră importantă în activitatea educațională! Elevii și profesorii de aici sunt implicați pentru prima oară într-o aventură Erasmus:

Începând cu anul acesta școlar, Școala Gimnazială din Romuli este parteneră într-un proiect Erasmus + coordonat de Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița.

Ceilalți parteneri în proiect sunt școlile Gymnasio Anoixis (Grecia), Prof. Muharrem Ergin Ortakolu (Turcia), Primary School „Vladimir Nazor” Ploce (Croația) și Marijampoles Jono Totoraicio Progymnasium (Lituania).

Proiectul care se numește „Smart Waste Management for Smarter Cluster Schools” (cod 2020-1-RO01-KA229-079971_6) a început pe 1 octombrie 2020 și  se va încheia în 31 august 2022.

Proiectul a avut parte de o lansare oficială, la nivelul școlii gimnaziale din Romuli, cu ocazia evenimentului „Erasmus Days 2020”.

Au participat reprezentanții elevilor, profesorii din echipa de proiect, dar și reprezentanți ai primăriei și consiliului local.

Întâlnirea s-a desfașurat respectând regulile de igienă în contextul pandemiei.

Este vorba despre o temă ecologică de actualitate – colectarea inteligentă și responsabilă a deșeurilor.

Este o problemă care ne preocupă pe toți, iar proiectul se adresează tuturor elevilor din clasele primare și gimnaziale”, a transmis profesorul Cornel Antohe, coordonatorul proiect.

Acest proiect este o bucurie pentru noi toți. Cu toții suntem entuziasmați și nerăbdători să implementăm proiectul cât mai bine”, a punctat profesoara Narcisa Monița, directorul Școlii Gimnaziale Romuli.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...