16.5 C
Bistrița
joi, septembrie 21, 2023

FOTO: În premieră, la Școala Gimnazială Romuli!

Școala Gimnazială din Romuli punctează o premieră importantă în activitatea educațională! Elevii și profesorii de aici sunt implicați pentru prima oară într-o aventură Erasmus:

Începând cu anul acesta școlar, Școala Gimnazială din Romuli este parteneră într-un proiect Erasmus + coordonat de Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița.

Ceilalți parteneri în proiect sunt școlile Gymnasio Anoixis (Grecia), Prof. Muharrem Ergin Ortakolu (Turcia), Primary School „Vladimir Nazor” Ploce (Croația) și Marijampoles Jono Totoraicio Progymnasium (Lituania).

Proiectul care se numește „Smart Waste Management for Smarter Cluster Schools” (cod 2020-1-RO01-KA229-079971_6) a început pe 1 octombrie 2020 și  se va încheia în 31 august 2022.

Proiectul a avut parte de o lansare oficială, la nivelul școlii gimnaziale din Romuli, cu ocazia evenimentului „Erasmus Days 2020”.

Au participat reprezentanții elevilor, profesorii din echipa de proiect, dar și reprezentanți ai primăriei și consiliului local.

Întâlnirea s-a desfașurat respectând regulile de igienă în contextul pandemiei.

Este vorba despre o temă ecologică de actualitate – colectarea inteligentă și responsabilă a deșeurilor.

Este o problemă care ne preocupă pe toți, iar proiectul se adresează tuturor elevilor din clasele primare și gimnaziale”, a transmis profesorul Cornel Antohe, coordonatorul proiect.

Acest proiect este o bucurie pentru noi toți. Cu toții suntem entuziasmați și nerăbdători să implementăm proiectul cât mai bine”, a punctat profesoara Narcisa Monița, directorul Școlii Gimnaziale Romuli.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.