-3.8 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

FOTO jurnalul unui bistrițean: A pornit spre Ucraina! În plin război a ajuns în Kiev, pe jos sau cu „ia-mă nene”!

Când alții fug de război sau merg în țara vecină, lângă graniță, doar cu ajutoare, Fineas a ajuns la Kiev. A pornit pe jos, a mai urcat și în câte-o mașină și acum..e la KIEV. IMAGINI din UCRAINA:

Fineas Murza e un ”personaj” al Bistriței. A devenit ”cunoscut” acum câțiva ani, când a străbătut România la pas. Fineas a trăit ”cu minimul”, alegând să stea pe stradă și să mănânce ce găsește.

În ultima perioadă a ales și să lucreze, ”activând” o lună la Spartan, apoi oferind spre vânzare ceai, la una din căsuțele de pe pietonal.

Odată cu luna martie însă, a șocat pe toți. A pornit SPRE KIEV

ASTĂZI E A DOUA ZI DE CÂND SUNT ÎN UCRAINA!! (Nu prea am internet, și cu telu ăsta, sper să fie ok pozele). Încă nu am dat de zonele de război. Mă indrept spre Kiev.

P.S de data asta am acceptat și ocazii. Nu intentionez neapărat să merg atâta pe jos, ci să ajut pe cei din Kiev. Dumnezeu să mă ajute” a scris Fineas în 3 martie pe Facebook.

Dus de la o secție de poliție la alta, controlat, verificat

Drumul spre Kiev nu a fost…cu flori. Fineas a ajuns prin mai multe secții de poliție, șocând pe cei ce au auzit că vrea să meargă…în Kiev.

ÎNCĂ NU AM AJUNS LA KIEV

E un drum foarte lung, transporturile sunt cam blocate/anulate până acolo. Nu găsești tren(tren încă nu știu sigur) sau autobuz ce duce acolo. Nu știu nici limba, nici nu prea am bani să iau ocazii, doar dacă mă ia cineva. Dar oamenii sunt cam suspicioși când le zic că vreau în Kiev.
Pana aici nu am văzut nici un război, decât restricții block-posturi la ieșiri din localități. Și verificări…Dacă umblii noaptea e posibil să te ia poliția sau militarii.
Nu a fost ușor până aici.. Am fost dus de la o secție de poliție la alta, verificat și controlat, dus chiar la centru de imigranți și la consulat. Cică mai înspre Kiev poate sunt mai multe verificări,o să văd ce-o fi. Nici pe presă nu prea îi lasă acolo ).
(…) Aici nu e război, doar în Nord-Est (cred)..Aah și cineva zicea că parcă nu vedea prea multe poze și videouri din Ucraina (…) Ei bine, dacă faci poze ești cam suspect, ești verificat de parcă ai face ceva ilegal…
(…) Două nopti am dormit la niste centre de refugiați, dar noaptea asta am dormit din nou afară. Cel puțin parcă e mai ok decât în trans-carpatica unde am dormit afară prima noapte, dar tot friig e. Dumnezeu să mă ajute în continuare, și sper să ajung cândva până în Kiev ” a scris Fineas pe 6 martie.

 

A găsit un tren ”disponibil” și ieri , cu noaptea-n cap, a pornit spre KIEV

În drum spre Kiev. Trenul e gratis”- a informat Fineas ieri dimineață la 03.15.

La ora 11 a ajuns în Kiev.

SUNT ÎN MIJLOCUL KIEV-ULUI pe-o bancă

Și nu știu încă sigur dacă chiar există război (…) Într-adevăr sunt mai puțini oameni, mai puține mașini…” a scris Fineas.
M-am mai plimbat puțin prin oraș. Nu văd încă război, dar sunt grupuri de militari înarmați ici-colo, la colțurile drumurilor, drumuri blocate sau block-posturi. Am văzut chiar unii militari cu arme mai profesioniste..big guns. Din păcate, nu am voie să le fac poze..
…mulți au plecat din Kiev. Și în fiecare seară trenul e full de oameni ce pleacă…
menționez că mai sunt așa militari sau block-posturi, dar nu am voie să le fac poze…și dacă mă vede cineva de pe stradă (nu neapărat militarii), cam comentează
..nu știu dacă merg și spre Harcow, eu în Kiev am vrut să ajung” a scris Fineas ieri – 7 martie – pe Facebook.
Bistrițeanul.ro va umări în continuare călătoria sa prin Ucraina și reîntoarcerea – sperăm în siguranță- la Bistrița.

 

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

    • Da,da … El are n voie de ajutor pentru un consult la cap, cu siguranță ! De pierde-vară că el , e plina lumea ! Gândește-te că tipul ăsta (poate) va deveni odată tata … Halal familie ! Că ai ce povesti copiilor e una , că nu ai ce le pune pe masa , e alta !

  1. Bine ca scriesti despre Fini, ca o ia pe drumuri ca nu are ce face, il puneti pe bistritianul, si mié si la mai multi alti care sunt in stituatia mea nu y baga nimeni in seama,(mié mi sa furat terenuri in Ciceu-Giurgești, de fratii Stir, avand eu succesiune definitiva in mana, si din cauza ca au pile, si sunt in partidul PNL eu stau in chirie uitanduma la terenuri care in acte imi apartin fara sa pot face nimic, denuntand peste tot nimeni nu ia masuri, tara plina de corupti) tare importat e ca Fini merge pe drum, nu adevarati hoti al judetul bistrita nasaud.😔🥺😡

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase:

Clinica Sanovil angajează farmacist, Stewo Năsăud are nevoie de 20 muncitori calificați și necalificați

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care are nevoie de operatori cabluri electrice. Clinica Sanovil caută farmacist, iar Stewo Năsăud - 20 de muncitori calificați sau necalificați. Oferta completă, mai jos: