14.6 C
Bistrița
vineri, iunie 14, 2024

FOTO – Lumea e bine făcută. Între altele, și grație unei instituții din Bistrița…

TVR 3 va difuza astă-seară cronica unui eveniment de avangardă singular și insolit, desfășurat în inima capitalei, pe Calea Victoriei. Intitulat „LUMEA E BINE FĂCUTĂ”, evenimentul a fost realizat în colaborare cu o instituție din Bistrița:

Într-un spațiu expozițional din plin centrul capitalei, pe Calea Victoriei, în așa-numitul Kube Musette (deja renumit în lumea artelor vizuale), colectivul revistei de cultură de avangardă „Infinitezimal” grupat în jurul liderului lor Sebastian Vlad Popa a organizat o săptămână de manifestări culturale multimedia succesive.

Filmul acestor evenimente va fi difuzat astă-seară, de la ora 23.00, pe TVR 3. Acesta reprezintă cronica video pas cu pas a acelui eveniment singular și insolit, intitulat precum numărul 11 al revistei „Infinitezimal” care s-a lansat acolo: LUMEA E BINE FĂCUTĂ.

Aceste cuvinte-slogan au fost afișate la vedere pe un perete, scrise cu litere luminoase din neon. Organizatorii au denumit Kube Musette în acea săptămână „Spațiu de Jurnalism Poetic”.

Colaboratorii evenimentului în sine au fost Sebastian Vlad Popa, Gavril Țărmure, Ioana Crăciunescu, Ioan Bogdan Lefter, tineri artiști în curs de afirmare din mai multe țări vecine (muzicieni), redactorii „Infinitezimal”, artiști plastici și mulți alții.

Actrița și poetesa Ioana Crăciunescu a fost un personaj principal, generând momente unice tip jam-session cu ea recitând și muzicienii cântând.

În plin marasm social manifestat prin convulsiile de tip #Rezist care au însoțit (flancat) evenimentul cultural multimedia „Infinitezimal” – sau prin evenimente de răsunet precum moartea fostului rege Mihai al României, survenită chiar în acele zile – arta de avangardă nu încetează să existe spontan, inflorescent, seducător…

S-a întâmplat în inima capitalei României, unde inițiatorii acestui eveniment au generat acțiuni ce frizează marile momente ale gândirii de avangardă culturală din capitalele lumii și celebrele acțiuni multimedia. Un contrapunct la ideea că totul e rău sau discutabil în România zilei de azi.

Realizatorul filmului abordează colecția de personaje etalată la fața locului, punând fiecăruia aceeași unică întrebare-etalon: „Lumea e într-adevăr bine făcută?” Răspunsurile constituie la rândul lor o adevărată colecție.

Concepția regizorală este aceea de cinéma-vérité cu toate valențele sale, dar care creează prin filmare și montaj un univers suprarealist propriu artei de avangardă, planurile temporale intersectându-se în permanență. Videoclipurile experimentale abundă, montate exclusive pe muzica înregistrată în zilele acțiunii.

Proiectul a fost posibil și grație colaborării cu Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: