11 C
Bistrița
luni, martie 27, 2023

FOTO: Nu se mai ascund! Consumă aurolac și alte substanțe interzise chiar sub ochii copiilor!

Se întâmplă tot mai des și din păcate, la loc vizibil. Un copil și-a sunat disperat mama spunându-i că doi consumatori înrăiți de aurolac și substanțe interzise zac leșinați sub balconul lor. Chiar dacă a venit poliția, nu le-a putut face mare lucru.

Problema consumatorilor de aurolac și de substanțe interzise a fost tratată de Bistrițeanul.ro în nenumărate articole. Din nefericire, răspunsul autorităților a fost mereu același: ”Nu există cadru legal de sancționare!”.

Un consilier local a vebit la un moment dat cu propunerea de a se sancționa contravențional consumatorii de aurolac, însă ideea nu a prins la public.

Acum, tot mai des, consumatorii de aurolac și substanțe interzise nu se mai ascund ci își satisfac pofta chiar sub ochii copiilor.

”M-a sunat copilul speriat că doi băieți zac leșinați sub balcon. I-am mai văzut de atâtea ori în timp ce consumau diferite substanțe. Și nu doar prenandez. Am văzut când își scoteau din portmoneu un pliculeț cu ceva iarbă pe care apoi o fumează. Le-am zis de atâtea ori să plece dar nu m-au luat în seamă” ne-a spus supărată o bistrițeancă.

În momentul când reporterii Bistrițeanul.ro au ajuns în zonă, cei doi tineri se ridicaseră pe picioare și mâncau.

”Îi văd de atâtea ori. O dată, într-o sâmbătă, dimineața devreme, erau leșinați întinși pe scările din zonă. S-au ridicat și au pornit spre casă, probabil, și au căzut lângă tomberoane. Cred că cineva a chemat ambulanța, că numai ce am văzut echipajul în zonă. problema e că se întâmplă acest lucru tot mai des. Și sub privirile noastre și ale copiilor noștri” au spus bistrițenii din zonă, revoltați.

Totuși, un echipaj al poliției a fost chemat în zonă, chiar dacă cei doi consumatori își reveniseră din starea de leșin. Aceștia au fost legitimați și apoi conduși la secție.

Mi-au spus polițiștii că din punct de vedere legal nu au ce le face. Că prenandezul nu e interzis la vânzare. Dar eu i-am văzut consumând și altceva. Oricum, ce m-a șocat și mai tare e că dacă le-am spus la băieții ăia că îi spun la părinți, mi-au zis că părinții lor știu că ei consumă astfel de substanțe. Nu e normal ceea ce se întâmplă” ne-a mai spus bistrițeanca.

Ieri, la sediul Prefecturii Bistrița a avut loc o întâlnire în care s-a discutat despte integrarea romilor consumatori de aurolac. Măsurile ce vor fi luate urmează a fi prezentate în viitorul apropiat.

Totuși, unul dintre consumatorii de aurolac găsit des în stare de leșin este angajat. Dar toți banii, așa cum și el și familia lui susține, îi risipește pe substanțe halucinogene.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...