3.6 C
Bistrița
miercuri, decembrie 7, 2022

FOTO: O seară magică, lângă turnul Dogarilor și în pasajele Bistriței. Ce surprize vă mai rezervă Povestea Vinului

A fost o seară magică, ieri, lângă turnul Dogarilor și în pasajele Bistriței. Povestea Vinului, pusă la cale de Asociația Mocănița Transilvaniei, a început ieri seară, cu muzică, ateliere meșteșugărești și plimbări prin pasajele orașului. Nu ratați Iarba Fiarelor astă-seară, sau concertul susținut de Mihail – autorul faimoasei „Mă ucide eaaa”…! 

Voluntatii Asociației Mocănița Transilvaniei au început să depene încă de ieri Povestea Vinului în pasajele Bistriței. Au fost tururi ghidate tematice prin pasaje, din oră în oră, realizate de ghizi profesioniști și voluntari. Dar au fost și Ateliere meșteșugărești ale vechilor bresle.

Bistrițenii au putut descoperi personal cum se restaurează vechile obiecte sau cum lucrează un tâmplar de demult. 

Nici muzica ambientală nu a lipsit din peisaj. Și, spre deliciul celor prezenți, în zona Arcadelor au fost organziate și degustări de vin.

Prima seară a evenimentului s-a încheiat cu proiecția filmului Povestea Vinului în Mocănița Transilvaniei.

Nu ratați astă-seară un performance artistic susținut de Mara Halunga sau concertul lui Vasile Bacea & Dani Năsăudean! Și muzicienii de la Iarba Fiarelor vor fi prezenți în jurul orei 20.00, urmând ca seara să se încheie cu Vizi Imre (21.00 – 22.00) și proiecția filmului „Billion Star Hotel”

Mâine la Bistrița va sosi pentru prima oară și Mihail – muzicianul care făcea senzație cu „Mă ucide ea” sau „Who are you”: 

Un punct interesant în Povestea Vinului care se derulează în aceste zile prin pasajele Bistriței –  Atelierul de Accesibilitate.

Având drept temă Înțelegerea barierelor și Incluziunea socială atelierul va reuni invitați care vor împărtăși din experiențele, expertiza personală și eforturile organizațiilor din care fac parte. „Ne vor povesti cum reușesc prin funcția sau rolul asumat să producă efecte pozitive în viața persoanelor cu dizabilități”, au anunțat organizatorii. 

Atelierele vor avea loc în următoarele zile:

  • Vineri, 20 august, ora 17:30
  • Sâmbătă, 21 august, ora 16:30
  • Duminică, 22 august, ora 12:30

„Atelierul de Accesibilitate” este o campanie activă de implicare, educare, informare, conștientizare și sprijinire în respectarea dreptului fundamental la accesibilitate.

În cadrul atelierului veți avea ocazia să aflați informații legate de accesibilitate și accesibilizare, despre provocările de care se lovesc persoanele cu dizabilități și cum se pot rezolva. Veți avea ocazia să experimentați parte din provocările lor zilnice pentru a înțelege cât de normală este accesibilitatea și cât de gravă este lipsa ei…”, au mai transmis organizatorii. 

În cadrul atelierului de vineri, 20 august, îi avem invitați pe:

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...