8.5 C
Bistrița
luni, octombrie 25, 2021

FOTO: Primul câștigător – în campania „Fură o carte! Te ajută popa”

Celebrăm în acest miez de martie strepezit de ninsori – între alte minore (și invizibile) victorii – și primul câștigător al proiectului / campanie „Fură o carte! Te ajută popa!”. O domnișoară de 27 de ani din Bistrița a visat si la o carte. Și a primit-o. Așa că îndrăzniți și voi…!

Proiectul-campanie „Fură o carte! Te ajută popa” a debutat anul trecut, în februarie, când preotul Crin Triandafil Theodorescu a reacționat așa cum se cuvine la un neobișnuit gest al unei adolescente. Care a furat o carte dintr-un supremarket.

Acum ceva timp, citeam în presă ceva stupefiant: o liceană a fost prinsă, în Bistrița, furând o carte… Mi s-a părut un eveniment astral. În lumea asta cu gust de pingea, din când în când țâșnește câte-o chestie, drept în ochi, drept în inimă țâșnește, și realizezi că nu e totul pierdut. Că lumea mai poate fi salvată și că planeta se va învârti, totuși, totuși!” 

Cu aceste cuvinte se relua zilele trecute proiectul „Fură o carte! Te ajută popa”, inițiat de preotul Crin Triandafil Theodorescu din Lușca.

Preotul s-a oferit să le cumpere o carte tuturor tinerilor care își doresc o carte dar nu și-o permit. Luni de zile – nebunește și fericit – a străbătut preotul străzile din Năsăud, părăsind cărți învelite în ziar prin curtea muzeului sau pe rafturi de magazin…

Cuceriți de idee și de proiect, ne-am oferit și noi să cumpărăm câte o carte celor care își doresc așa ceva. Și, spre surpriza noastră, la doar două zile de la publicarea articolului Un eveniment astral: Se reia campania „Fură o carte! Te ajută popa” ne-am și trezit cu o rugăminte.

Daniela, din Bistrița, ne-a mărturisit că ar fi curioasă să citească o anumită carte, recomandată de un prieten. Ne-am conformat cu drag și am cumpărat cartea pe care – așa cum prevede proiectul – am oferit-o împachetată în hârtie de ziar, sfoară și ciocolată. 

Și pentru că ne-a plăcut experiența, și pentru că – pe neașteptate – ne-am ales noi înșine cu o esențilă lecție de viață – ne încăpățânăm să insistăm: 

Așadar – cine – ce carte își dorește…?!

Așteptăm mesaje pe adresa redacției sau pe pagina de facebook Bistriteanul.ro… 🙂

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Alege ochelari de calitate pentru confortul și siguranța ochilor

Ochelari de vedere sau ochelari de soare, cu tratamente antireflecție sau fără, modele actuale, la modă...

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: