-11.4 C
Bistrița
joi, februarie 9, 2023

FOTO: Reuniunea corală “Bartolomeu Anania”, ediţie jubiliară în Biserica de la Coroana

Momente emoţionante, astăzi, în Biserica de la Coroana: aici a avut loc ediţia cu numărul X al unui eveniment deja tradiţional, în Bistriţa: Reuniunea corală de muzică religioasă „Bartolomeu Anania”.

Festivalul organizat de Palatul Culturii din Bistrița s-a desfăşurat în Biserica  „Intrarea Maicii Domnului” (cunoscută bistriţenilor drept Biserica de la Coroana).

Evenimentul a cuprins şi o expunere intitulată „Marele arhistrateg al Bisericii Ortodoxe Române”. Au susţinut câteva aplicate discursuri prof. dr. Dorel Cosma, protopopul Alexandru Vidican, preotul prof. Nicolae Feier şi preotul Vasile Beni.

Directorul Palatului Culturii a recunoscut că este vorba despre o „reuniune corală unică în felul ei la nivel naţional”, pentru că numele mitropolitului Bartolomeu Anania este respectat în întreaga ţară. Dorel Cosma a mai subliniat că Bistriţa este singurul municipiu care a închinat o reuniune corală unei asemenea mari personalităţi.

Credincioşii care au umplut până la refuz biserica s-au bucurat de prestaţia corurilor „Viva la Musica” și „Appassionata”, dirijate de Francisc Mureșan, a Corului „Sanctus Spiritus” Bistrița – dirijat de Florica Sfechiș şi a Corului „Coroana” Bistrița – dirijat de Rozalia Fucă.

Pentru că muzicienii au adus muzica sacră în sufletul celor prezenţi, ei au fost răsplătiţi cu diplome de excelenţă din partea organizatorilor, acestea fiind înmânate de actriţa Amelia Creţiu.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...