12.6 C
Bistrița
joi, martie 28, 2024

FOTO: Surprins de camere aruncând gunoaie în natură, amendat cu 10.000 de lei

În Viile Tecii s-a descoperit o zonă unde localnicii obișnuiesc să arunce gunoaie. Inspectorii ADI Deșeuri au montat camere de supraveghere în zonă și au prins primul făptaș. Acesta s-a les cu o amendă de 10.000 de lei.

Inspectorii ADI Deșeuri au descoperit în Viile Tecvii o zonă unde localnicii obișnuiesc să arunce deșeuri.

Pentru a depista cine nu respectă legea privind depozitarea gunoaielor, s-au montat camere de supravegheree. Iar ieri s-a aplicat prima amendă. Un bărbat s-a ”prezentat” în acel loc cu o căruță plină de gunoaie. În urma imaginilor și colaborării dintre instituții, bărbatul a fost depistat și amendat.

Nu mai aruncați deșeurile în natură! Acest lucru vă costă cel puțin 10.000 de lei!

Încă o amendă de 10.000 lei a fost aplicată în localitatea Viile Tecii pentru abandonarea deșeurilor în natură.

În urma acțiunilor de monitorizare și prevenire a abandonului de deșeuri în natură derulate de Corpul de Control al A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud împreună cu Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud și Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud, pe raza localității Viile Tecii s-a descoperit o zonă predispusă abandonului de deșeuri în natură.

În acest context, inspectorii Corpului de Control al A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud au instalat camere video de supraveghere. Aceste camere au surprins un cetățean care și-a golit căruța plină de deșeuri în această zona din localitate. Cu sprijinul Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, contravenientul a fost identificat și sancționat cu suma de 10.000 de lei pentru abandonarea deșeurilor în natură.

Atragem atenția că sancțiunile pentru abandonarea de deșeuri în natură sunt foarte mari, iar cei prinși în fapt riscă amenzi cuprinse între 10.000 și 20.000 lei pentru persoanele fizice, iar persoanele juridice riscă sancțiuni cuprinse între 50.000 și 70.000 lei.

Această formă de poluare reprezintă un pericol grav pentru sănătatea noastră a tuturor și mai ales a copiilor noștri. Descompunerea acestor deșeuri abandonate afectează pânza freatică din jurul localităților și provoacă poluarea apei din fântâni, afectând totodată fauna și vegetația.

Haideți să le punem pe toate la locul lor!” a scris Cristian Niculae, direcftorul ADI Deșeuri, pe Facebook.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM caută reprezentant vânzări Bistrița

Materom angajează Reprezentant vânzări Bistrița-Năsăud. Postul este disponibil în Bistrița. Se oferă venituri financiare motivante + bonus in functie de performanțe, mașină de serviciu, laptop, telefon, contract perioadă nedeterminată. 

5 motive pentru a îți lua un colțar de bucătărie

Colțarele sunt o categorie de piese de mobilier extrem de practice și de confortabile, în același timp. În cazul în care te-ai gândit să cumperi un colțar pentru bucătărie, dar nu ești încă hotărât dacă este sau nu o idee bună, te ajutăm să îți clarifici această întrebare în materialul de față.

NOI locuri de muncă, la Masterfoam și Stewo Plast Năsăud: Se caută șef de schimb, reglor

MasterFoam Grup Bistrița are nevoie de șef de schimb, operatori producție, tehnicieni și magazioneri. Stewo Plast Năsăud are nevoie de un reglor cu experiență, iar Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, infirmieră și fiziokinetoterapeut. Noi locuri de muncă sunt disponibile la Sercaver SRL, Rombat sau Electroplast.