15.5 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

FOTO: Tumoră uterină gigant, operată de medicii de la Sanovil!

Spectaculoasă operație, realizată de echipa de medici ginecologi de la Clinica Sanovil, condusă de dr. Gavrilaș Mureșan! Aceștia au extirpat o tumoră uterină gigant, cu greutatea de peste 5 kilograme.

„Pacienta s-a prezentat la noi cu o formațiune abdominală foarte voluminoasă, care era extinsă până la baza toracelui. Deși știa despre existența acestei formațiuni uterine de aproximativ 4 ani, femeia a încercat să evite intervenția chirurgicală și să încerce tratamente alternative”, a explicat dr. Gavrilaș Mureșan.

În timp, dimensiunile tumorii au crescut și simptomatologia s-a accentuat, astfel că operația era absolut necesară.

„A fost o intervenție dificilă, întrucât tumora a avut peste 30 de cm lungime și 5150 de grame. De asemenea, era puternic vascularizată, ceea ce a implicat un risc crescut de sângerare intraoperatorie. Am realizat cu succes histerectomia, iar evoluția postoperatorie a fost bună. Este probabil cea mai mare tumoră uterină pe care am văzut-o în cei 25 de ani de activitate…”, a mărturisit dr. Gavrilaș Mureșan.

„Pe lângă faptul că este un caz deosebit, cred că ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru toate femeile. Importanța consultului ginecologic anual, a efectuării examenului Babes-Papanicolau și a mamografiei, respectiv ecografiei mamare la pacientele tinere, este crucială. De asemenea, respectarea sfatului medicului referitor la oportunitatea unei intervenții chirurgicale sau a tratamentului în general, este vitală și poate preveni situații precum cazul de față…”, a adăugat medicul.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.