-1.2 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

FOTO/VIDEO – JALE: A dispărut o pădure de stejari din Arcalia! 40 de hectare rase în două luni

„Bună seara. Doresc să fac o sesizare cu privire la tăierile de lemn din localitatea Arcalia, unde s-au tăiat în două luni 40 hectare de pădure, cam 600 metri cubi de stejar. Și în fiecare an se taie. Dorim să apelăm la cei care ne pot ajuta la stoparea tăierilor de pădure”, ne scria disperat pe numărul de WhatsApp al redacției un cititor. Pentru a-și întări spusele, omul ne-a trimis zeci de fotografii și câteva materiale video:

În conversația avută cu reporterii Bistrițeanul.ro, bistrițeanul ne-a mai dat câteva detalii extrem de interesante. Astfel, tăierile de pădure se fac chiar în spatele parcului dendrologic din Arcalia și au început în urmă cu mai bine de 5 ani. Se lucrează temeinic, cam 700 de metri cubi de lemn de stejar fiind tăiați anual. Pădurea ar aparține Primăriei Șieu-Măgheruș, iar cel care ne-a sesizat susține că „tabel informațional cu parchet nu este”.

„Dacă se poate face o sesizare cu privire la tăierile în masă va pot ajuta, mulțumesc”, ne-a mai scris bistrițeanul indignat de tăierile în masă din pădurea de stejari de la Arcalia.

Bistrițeanul.ro va merge pe firul acestei sesizări și vom reveni cu mai multe informații.

Toate imaginile le găsiți în galeria foto de mai jos:

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: