21.5 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

FOTO/VIDEO – JALE: A dispărut o pădure de stejari din Arcalia! 40 de hectare rase în două luni

„Bună seara. Doresc să fac o sesizare cu privire la tăierile de lemn din localitatea Arcalia, unde s-au tăiat în două luni 40 hectare de pădure, cam 600 metri cubi de stejar. Și în fiecare an se taie. Dorim să apelăm la cei care ne pot ajuta la stoparea tăierilor de pădure”, ne scria disperat pe numărul de WhatsApp al redacției un cititor. Pentru a-și întări spusele, omul ne-a trimis zeci de fotografii și câteva materiale video:

În conversația avută cu reporterii Bistrițeanul.ro, bistrițeanul ne-a mai dat câteva detalii extrem de interesante. Astfel, tăierile de pădure se fac chiar în spatele parcului dendrologic din Arcalia și au început în urmă cu mai bine de 5 ani. Se lucrează temeinic, cam 700 de metri cubi de lemn de stejar fiind tăiați anual. Pădurea ar aparține Primăriei Șieu-Măgheruș, iar cel care ne-a sesizat susține că „tabel informațional cu parchet nu este”.

„Dacă se poate face o sesizare cu privire la tăierile în masă va pot ajuta, mulțumesc”, ne-a mai scris bistrițeanul indignat de tăierile în masă din pădurea de stejari de la Arcalia.

Bistrițeanul.ro va merge pe firul acestei sesizări și vom reveni cu mai multe informații.

Toate imaginile le găsiți în galeria foto de mai jos:

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...