6.4 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

FOTO/VIDEO: O dejeancă s-a prăbușit 100 de metri în Munții Rodnei

Salvamontiștii bistrițeni au intervenit ieri în Munții Rodnei, zona Vârfului Ineu. O dejeancă a alunecat pe o placă de zăpadă și a căzut 100 de metri. A intervenit elicopterul de la Mureș care a transportat-o la o clinică de specialitate.

S-a dat „LIBER” la drumeții, odată cu ieșirea din starea de urgență. Așa că iubitorii de munte s-au aventurat spre piscuri, dornici de aer curat și adrenalină.

Salvamontiștii din întreaga țară au avut însă de lucru ieri, nelipsind accidentările. La fel s-a întâmplat și în județul nostru.

Un grup de turisți a luat la pas Munții Rodnei, spre vârful Ineu.

„La un moment dat, s-au oprit ca să își ia echipamentele: casca și ce mai aveau nevoie pentru a înainta. O dejeancă de 49 de ani, a călcat pe o placă de zăpadă, i-a intrat piciorul și s-a dezechilibrat. A căzut 100 de metri, alternând zone cu zăpadă cu zone stâncoase. Din fericire, rucsacul i-a mai atenuat din impactul cu solul. Am găsit-o conștientă, cooperantă. Acuza dureri în zona costală, avea multiple escoriații și plăgi. Nu prezenta fracturi vizibile”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, salvamontistul Mircea Baciu.

Dejeanca a fost predată unui echipaj SMURD, venit cu elicopterul de la Mureș, care a transportat-o la o clinică de specialitate.

„E important ca cei ce se vor aventura în munți să respecte câteva lucruri:

  • să aibă grijă la ieșirile care le fac în munți
  • să își ia echipamente corespunzătoare
  • să își pună un rând de haine de schimb, vremea fiind instabilă
  • să își ia o marjă de siguranță, ținând cont de condițiile atmosferice
  • să aibă multă grijă
  • să anunțe un aparținător, în prealabil, despre traseul pe care doresc să-l parcurgă, în caz că se întâmplă ceva să existe un punct de plecare
  • să apeleze 112 sau 0-SALVAMONT în caz de urgențe”, a mai transmis Mircea Baciu.

[arve url=”https://youtu.be/CpXbkyv2zuA” /]

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: