7.4 C
Bistrița
vineri, octombrie 15, 2021

FOTO/VIDEO: O dejeancă s-a prăbușit 100 de metri în Munții Rodnei

Salvamontiștii bistrițeni au intervenit ieri în Munții Rodnei, zona Vârfului Ineu. O dejeancă a alunecat pe o placă de zăpadă și a căzut 100 de metri. A intervenit elicopterul de la Mureș care a transportat-o la o clinică de specialitate.

S-a dat „LIBER” la drumeții, odată cu ieșirea din starea de urgență. Așa că iubitorii de munte s-au aventurat spre piscuri, dornici de aer curat și adrenalină.

Salvamontiștii din întreaga țară au avut însă de lucru ieri, nelipsind accidentările. La fel s-a întâmplat și în județul nostru.

Un grup de turisți a luat la pas Munții Rodnei, spre vârful Ineu.

„La un moment dat, s-au oprit ca să își ia echipamentele: casca și ce mai aveau nevoie pentru a înainta. O dejeancă de 49 de ani, a călcat pe o placă de zăpadă, i-a intrat piciorul și s-a dezechilibrat. A căzut 100 de metri, alternând zone cu zăpadă cu zone stâncoase. Din fericire, rucsacul i-a mai atenuat din impactul cu solul. Am găsit-o conștientă, cooperantă. Acuza dureri în zona costală, avea multiple escoriații și plăgi. Nu prezenta fracturi vizibile”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, salvamontistul Mircea Baciu.

Dejeanca a fost predată unui echipaj SMURD, venit cu elicopterul de la Mureș, care a transportat-o la o clinică de specialitate.

„E important ca cei ce se vor aventura în munți să respecte câteva lucruri:

  • să aibă grijă la ieșirile care le fac în munți
  • să își ia echipamente corespunzătoare
  • să își pună un rând de haine de schimb, vremea fiind instabilă
  • să își ia o marjă de siguranță, ținând cont de condițiile atmosferice
  • să aibă multă grijă
  • să anunțe un aparținător, în prealabil, despre traseul pe care doresc să-l parcurgă, în caz că se întâmplă ceva să existe un punct de plecare
  • să apeleze 112 sau 0-SALVAMONT în caz de urgențe”, a mai transmis Mircea Baciu.

[arve url=”https://youtu.be/CpXbkyv2zuA” /]

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se caută tehnician maseur și kinoterapeut! NOI locuri de muncă, disponibile la Subway Viișoara, Transmixt, Electroplast, IMP România sau RDS

Salon CLAUDIA angajează tehnician maseur și kinoterapeut (ă). Restaurantul Subway Viișoara din incinta Petrom angajează preparatori sandwich-uri, iar Leoni are disponibile sute de locuri de muncă. RCS & RDS caută agent vânzări. Oferta completă, mai jos: 

Jachete bărbătești – care este perfectă pentru vremea rece?

Vremea rece aduce cu sine nevoia de a ne schimba garderoba. Pentru sezonul rece, în orice...

Ianiki After school e ALTCEVA: Cursuri în limba Germană! Și-ți iau copilul de la școală și-ți vine acasă cu tema făcută și fericit!

Un ALTFEL de after school și-a deschis azi porțile, în Bistrița. Cei de la IANIKI îți...