-0.4 C
Bistrița
miercuri, decembrie 8, 2021

FOTO/VIDEO: O tonă și jumătate de artificii și petarde indisponibilizate de polițiști

Oamenii legii verifică la sânge, în aceste zile, comercializarea de articole pirotehnice. Un bărbat de pe Bârgău s-a ales cu dosar penal în urma vizitei jandarmilor. Iar un tânăr a rămas fără o tonă și jumătate de artificii și petarde.

Comercianții de articole pirotehnice sunt luați în vizorul oamenilor legii. Atât jandarmii cât și polițiștii execută controale pe această linie.

Ieri, un bărbat de pe Valea Bârgăului s-a ales cu dosar penal în urma vizitei jandarmilor.

Un magazin din localitatea Prundu-Bârgăului care efectua acte de comerț cu materiale pirotehnice de mai multe tipuri, avea scoase la vânzare și articole din categoriile F1 și F2 – pentru comercializarea cărora este nevoie de avize din partea Poliției, respectiv a Inspectoratului Teritorial de Muncă. La vânzare erau scoase peste 5.000 de astfel de articole pirotehnice. Având în vedere cele constatate, jandarmii au întocmit pe numele administratorului societății, actele de sesizare a organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept. Materialele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării și împreună cu actele de sesizare vor fi predate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor” se arată în comunicatul IJJ BN.

Un tânăr din Bistrița a rămas fără o tonă și jumătate de articole pirotehnice, după ce poliția a verificat autoutilitara cu care le transporta.

Ieri, 28 decembrie, polițiștii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud au depistat, în trafic, în municipiul Bistrița, un tânăr, angajat al unei societăți comerciale autorizate, din Timiș, care ar fi transportat aproape 1.500 de kilograme de articole pirotehnice, pentru care nu a putut prezenta documente de însoțire a mărfii. Totodată, tânărul, în vârstă de 19 ani, din județul Timiș, nu deținea calitatea de pirotehnician. Astfel, au fost descoperite și indisponibilizate în vederea confiscării 1.478 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F1, F2, F3, F4 și P1, în valoare de 44.000 de lei” se arată în comunicatul IPJ BN.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

LEONI angajează 100 de muncitori. Locuri de muncă, disponibile la RCS & RDS și BETAK

Leoni Bistrița angajează ingineri și muncitori. Noi locuri de muncă sunt disponibile la Betak, RCS & RDS și IMP România (Fosta Netex). Aquabis are nevoie de un electrician. Oferta completă, mai jos: 

Revoluție în domeniul frumuseții: cristale lichide pentru păr

În prezent, industria frumuseții  ne oferă din ce în ce mai multe tipuri de produse inovatoare,...

FOTO: Crăciun de vis la Baloane de Poveste! AFLĂ ce noutăți au adus în magazinul de pe Cerbului:

Magia Crăciunului te învăluie imediat ce treci pragul unuia dintre cele mai colorate și vesele magazin...