-3.4 C
Bistrița
luni, decembrie 4, 2023

FOTO/VIDEO: Oamenii străzii și-au făcut garsonieră de lux cu WC public în buricul târgului, cu vedere la piscina din fața Consiliului Județean

Colțurile și cotloanele clădirilor din centrul Bistriței sunt „garsoniere de lux” pentru mulți oameni ai străzii. Pe unde circulă cetățenii în amiaza mare sunt „amenajate” colțuri cu pături și perne, care servesc drept cămin oamenilor. Toate acestea în condițiile în care la doar 150 metri se află Centrul pentru Persoane Fără Adăpost.

S-au adăpostit în inima Bistriței fără nicio grijă! Nu plătesc chirie și cheltuieli, iar casă le este orice spațiu care îi ferește de ploi și vânt.

Toate acestea în condițiile în care la doar 150 metri de o astfel de locație se află Centrul pentru Persoane Fără Adăpost. Acesta are o capacitate de 36 de locuri de cazare, din care 12 pentru femei şi 24 pentru bărbați. Cu toate acestea, la nici 2 minute de mers pe jos de Centru, oameni ai străzii și-au făcut propriul cămin, adăpostindu-se sub pasajele clădirilor precum cea din Petru Rareș nr. 7, unde era înainte florăria Magnolia. 

În teorie, oamenii care locuiesc pe străzi sunt duși de către Poliția Locală la Centru. În practică nu știm cum stau lucrurile întrucât directorul Direcției de Servicii Sociale Radu Dreptate nu a dorit să comunice cu reporterii Bistrițeanul.ro. Întrebat despre subiect, Radu Dreptate nu a binevoit să dea informații, deși cadre ale Centrului au direcționat reporterii către el.

În inima Bistriței, la o aruncătură de băț de Consiliul Județean și Prefectură, oamenii străzii și-au instalat culcușul. Au vedere către piscina din fața Consiliului Județean, au căldură, sunt adăpostiți de ploaie, își fac nevoile pe scări și își aruncă gunoaiele în ghivecele de flori ce servesc drept ornament în oraș. Nu plătesc taxe și impozite și trăiesc liber. 

 Acest stil de viață nu este însă benefic pentru nasul cetățenilor care traversează acea zonă. Mirosul de urină îți taie răsuflarea, iar păturile vechi și murdare crează dezgust doar la vederea lor. Stilul acesta de viață mai există și în anul 2019 cu toate că dispunem de fonduri europene sau bani de la bugetele locale.

 

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=lW06FzeYqU4&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0Q5qM6OvqN4vlzt2KrEXoF0PKWrtxywtfP67iJzkwpWL-JFOHiI0a0ZvE” /]

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.